No SSO cookie

Noua generație i20 WRC la Raliul Monte-Carlo

voteaza
(0/ 0)
Noua generație i20 WRC la Raliul Monte-Carlo
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Hyundai Motorsport va debuta în cel de-al treilea sezon al Campionatulului Mondial de Raliuri FIA (WRC) cu trei autovehicule înscrise în Raliul Monte-Carlo · Hyundai Motorsport va debuta în cel de-al treilea sezon al Campionatulului Mondial de Raliuri FIA (WRC) cu trei autovehicule înscrise în Raliul Monte-Carlo

 
 

Hyundai Motorsport va debuta cu noua generație i20 WRC la Raliul Monte-Carlo, prima etapă din sezonul 2016 al Campionatului Mondial FIA (WRC), programată pentru 21 – 24 ianuarie 2016.

Pentru Raliul de la Monte-Carlo au fost înscrise două modele din noua generație i20 WRC, pilotate de Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul și Dani Sordo/Marc Martí, în culorile Hyundai Shell World Rally Team. Echipajul Hayden Paddon/John Kennard va debuta la această probă, cu vechiul model i20 WRC, în culorile Hyundai Mobis World Rally Team. Începând cu Raliul Suediei, Paddon va concura cu noul i20 WRC.

Noua generație i20 WRC a acumulat peste 8.000 km de teste, dar Raliul Monte-Carlo va fi prima probă în regim de cursă. Acesta este cel mai vechi eveniment din calendarul mondial, prima ediție desfășurându-se în anul 1911.

Ajuns la ediția cu numărul 83, Raliului Monte-Carlo are 377 km împărțiți în 16 probe speciale. Startul festiv este programat joi, în fața cazinoului din Monaco. După start vor avea loc două speciale de noapte, în apropiere de Digne-les-Bains, după care echipajele vor merge spre Gap, locul unde este amplasat parcul de service. Vineri, piloții vor ajunge în regiunile Hautes Alpes și Isère, pe specialele Corps - La Salle en Beaumont (14,65 km), Aspres les Corps - Chauffayer (25,78 km) si Les Costes - Chaillol (17,82 km), care vor fi parcurse de două ori.

Sâmbătă sunt programate două treceri pe specialele Lardier et Valenca - Faye (51,55 km) și clasica Sisteron - Thoard (36,60 km), după care piloții vor reveni la Monaco pentru ultima zi a raliului. Duminică se vor desfășura ultimele trei probe, La Bollene Vesubie - Peira Cava (21,36 km) și Col de l’Orme - St Laurent (12,07 km), care va fi parcursă de două ori, ultima oară având și rol de Power Stage.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2361 :: 22.12MB