No SSO cookie

Hyundai Motorsport dezvăluie noua generație i20 WRC

voteaza
(0/ 0)
Hyundai Motorsport dezvăluie noua generație i20 WRC
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Pentru Hyundai Motorsport, Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) 2016 a debutat pe 9 decembrie 2015, cu prezentarea oficială a noului i20 WRC, în fața a peste 200 de invitați, la uzina din Alzenau, Germania.

 
 

În anul 2013, dupa anunțarea planurilor de implicare în Campionatul Mondial de Raliuri, echipa Hyundai Motor a dezvoltat modelul i20 WRC. Autovehiculul s-a dovedit foarte rapid și fiabil, obținând și prima victorie în Raliul Germaniei. Cel de-al doilea sezon a avut o evoluție constantă, cu patru clasări pe podium, Hyundai Motorsport concurând până în ultima etapă pentru locul secund în clasamentul constructorilor. La începutul anului 2015, echipa a confirmat implicarea pe termen lung în Campionatul Mondial de Raliuri și a început dezvoltarea unui nou model WRC, având la bază noua platformă i20, debutul acestuia fiind prevăzut pentru Raliul Monte-Carlo din 2016. i20 WRC a parcurs deja peste 8.000 km de teste, înainte de lansarea oficială, dovedindu-se mai rapid și fiabil decât predecesorul său.

Începând cu Raliul Monte-Carlo din ianuarie și până la ultima etapă din Australia, la care se adaugă o probă nouă în China, cei trei piloți vor împărți mașinile cu numerele 3, 4 și 20. Nominalizările pot diferi de la o etapă la altă, oferind echipei flexibilitate în ceea ce privește strategia din campionat. Hyundai Motor va participa la Raliul Monte-Carlo cu două modele noi i20 WRC și cu un model în versiunea actuală. Începând cu Raliul Suediei va fi folosit exclusiv noul autovehicul de toți cei trei piloți.

new-gen-i-20-wrc_three_quarters_front

 

Toți cei trei piloți au participat la prezentarea oficială a noului model. Partenerii principali, Shell și Mobis, au rămas alături de Hyundai Motorsport și sunt prezenți în titulatura celor două echipe care vor concura în 2016: Hyundai Shell World Rally Team și Hyundai Mobis World Rally Team.

Echipa va continua colaborarea cu Kevin Abbring, care rămâne pilotul de teste Hyundai Motorsport. Abbring va participa, de asemenea, la câteva etape din WRC, dar obiectivul principal este dezvoltarea noului i20 WRC, dar și a modelului R5. Noul model R5, dezvoltat de Divizia Clienți din cadrul Hyundai Motorsport, a fost conceput pentru a participa în Campionatul Mondial de Raliuri 2 (WRC 2) și în Campionatul European de Raliuri (ERC). Vehiculul va rula în câteva săptămâni, prima jumătate a anului 2016 fiind dedicată testelor. Lansarea va avea loc în a doua parte a anului, iar primele comenzi pot fi realizate în partea a doua a sezonului.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3041 :: 22.17MB