No SSO cookie

Audi implicat în standardizarea aluminiului durabil

voteaza
(5/ 1)
Audi implicat în standardizarea aluminiului durabil
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Audi AG aderă la Aluminum Stewardship Initiative (ASI) pentru a ajuta la standardizarea globală a aluminiului durabil.

 
 

Din postura de pionier al caroseriilor fabricate din aluminiu unitar, compania profită de oportunitatea de a influenţa întregul lanţ valoric al unuia dintre cele mai importante materiale – unul din obiectivele strategiei de reponsabilitate ale mărcii Audi.

“Din postura de pionier al construcţiei uşoare, suntem foarte interesaţi în crearea unui standard global pentru aluminiul durabil. Acesta ne va permite să îmbunătăţim impactul asupra mediului, creat de vehiculele noastre, prin viitoarea utilizare a aluminiului certificat,” a explicat Dr. Bernd Martens, responsabilul pentru achiziţii, membru al consiliului director al Audi, cu referire la aderarea Audi la Aluminum Stewardship Initiative.

Aluminum Stewardship Initiative impune criterii sociale şi de mediu aplicate la toate nivelele de extracţie a materiilor prime cât şi la producerea şi prelucrarea aluminiului. Acest nou standard se potriveşte cu abordarea Audi vis a vis de responsabilitatea produsului. Producătorul premium se asigură de eficienţa automobilelor şi analizează impactul unui produs asupra mediului, pe întreaga durată de viaţa a acestuia – de la extracţia de materii prime până la producţie şi reciclare.

Pentru fiecare serie nouă de modele, Audi are pregatită o analiză certificată având ca scop evaluarea impactului asupra mediului. Obiectivul este de a îl reduce în comparaţie cu fiecare model predecesor. De exemplu, compania a putut demonstra faptul că modelele curente Audi A6 şi Audi A3 au fost îmbunătăţite la toate categoriile de mediu.

Audi s-a poziţionat în postura de pionier al construcţiei uşoare. La salonul auto de la Frankfurt acum 20 de ani, marca premium a prezentat Audi Space Frame, iar în 1994, modelul Audi A8 prezenta o caroserie din aluminiu unitar cântărind doar 249 kg. Astăzi, construcţia uşoara la Audi înseamnă un mix inteligent de materiale, întruchipând deviza “cantitatea minimă de material potrivit în locul potrivit.”

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2216 :: 22.11MB