No SSO cookie

VIDEO: Cosmar devenit realitate - noul sistem radar

voteaza
(0/ 0)
VIDEO: Cosmar devenit realitate - noul sistem radar
Noutati-auto · · 4 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Poti fugi, dar nu te mai poti ascunde de noul sistem radar cu multi-detectare in ansamblu.

 
 

Daca pana acum ne plangeam de sistemul nou de radare achiztionat si de Politia Romana, iata ca ne paste o noua monstruozitate, deoarece Peak Gain Systems Inc. a inventat un nou sistem, care este capabil sa detecteze si sa imortalizeze mai multe masini deodata, chestie noua, pe care radarele de pana acum nu erau capabile sa o faca. Daca pana acum, primul venit era si primul servit, adica radarul "il lua" doar pe unul singur dintr-un grup de vitezisti, baietii astia care nu au ce face, au decis sa ne ofere tuturor "sanse egale".

“Cordon multi-target Photo Radar System” elimina asadar slabiciunea actualului asistem si ne va face sa ne gandim de dua ori inainte de a mai apasa acceleratia. Mai mult, sistemul este extrem de compact, putand fi montat aproape oriunde si fiind greu de detectat de catre soferi. Acesta poate focaliza pe o arie extinsa, wide-angle si poate detecta si afisa numerele de inmatriculare ale mai multor vehicule deodata.
Din nefericire pentru cei cu talpa grea, poate detecta si raporta pana la 32 de vehicule deodata!

Si pentru ca orice tort are nevoie si de o cireasa, noul sistem poate detecta violarea spatiului rezervat autobuzelor, taxiurilor, gratie sistemului avansat de detectare al numerelor de inmatriculare si de asemenea, poate detecta masinile care circula pe contrasens.
Cordon actioneaza perfect si pe timp de noapte, datorita senzorilor cu infrarosu.

O unitate GPS alfata in interior, poate detecta, cataloga si inregistra coordonatele fiecarei incalcari a legii. Toate datele sunt inmagazinate pe un card de memorie SD, cu tot cu criptarea si protectia aferenta necesare impotriva oricaror tipuri de fraudare a sistemului.

Am pastrat ceea ce era mai bun pentru final: Cordon poate trimite automat fiecare inregistrare efectuata, direct, atat wireless, cat si pe baza de conexiune cu fir (3G, WiMAX or WiFi), catre o baza de date centralizata. Politistii pot sta relaxati si sa priveasca cum isi fac soferii de cap, primind totodata, in timp real, amenzile aferente. Si, in plus, cei care lucreaza in ture de noapte lungi si plictisitoare, au acum posibilitatea sa revada, de cate ori doresc, momentele cele mai palpitane petrecute in timpul serviciului lor.

Si pentru ca probabil nu ne credeti, iata si un mic video, care ilustreaza cele scrise. Culoarea verde inseamna ca vehiculul circula sub viteza maxima permisa, galben ca este in parametrii legali, iar rosul, evident, inseamna ca soferul poate zambi pentru ca fotografia care-i vine acasa sa fie cu adevarat  memorabila.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (4)

scris de carmenflorin

noi sisteme sunt bune pentru siguranta, ca circula cate unii ca nebunii si omoara oameni nevinovati

scris de ovyy

Cel mai util ar fi pe autostrada sau pe E85, drumuri pe care se circula haotic. Interesanta tehnologia folosita,

scris de ovyy

Ar fi bine sa apara si la noi, se circula prea haotic.

scris de sims

ce ti-e si cu stiinta asta

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2147 :: 17.79MB