No SSO cookie

Uniunea Europeana testeaza noi aparate radar

voteaza
(0/ 0)
Uniunea Europeana testeaza noi aparate radar
Noutati-auto · · 10 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Uniunea Europeana lucreaza la perfectionarea unui nou aparat radar. Acesta va putea detecta pana la cinci infractiuni realizate de acelasi sofer.

 
 
Uniunea Europeana testeaza noul sistem ASSET (Advanced Safety and Driver Support for Essential Road Transport) si l-ar putea introduce in curand pe drumurile europene. Noul radar are un sistem avansat de camere care poate detecta pana la cinci infractiuni simultane, astfel ca soferii vor risca amenzi mai costisitoare.

Noul aparat radar
poate detecta viteza de circulatie, purtarea/nepurtarea centurii de siguranta, distanta prea mica fata de vehiculul din fata si daca soferul a platit taxele de drum. Noul radar este format din camere video foarte precise si un scaner care analizeaza vignetele intr-un timp foarte scurt.

Acest sistem a inceput testele in 2008, teste care se vor incheia pana la sfarsitul anului viitor. Momentan este testat in Finlanda, aparitia sa pe drumurile europene este preconizata pentru 2013. Parerile sunt impartite, unii considera ca noul aparat radar nu poate decide exact, deoarece multe incidente nu sunt exacte, iar statele care implementeaza acest sistem doresc doar sa faca bani. Pe de cealalta parte, unii considera ca acest sistem va reduce drastic numarul de accidente.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (10)

scris de Anonim

fratilor nu aveti bani de amenzi mergeti regulamentar.....f .bine va face astora de mergeti ca timpitii pe sosele.Ar tr sa vi se comfiste masina.Te faci armonica in stalp si apoi plinge maicata la televizor ca ce baiat bune era el saracu....

scris de Anonim

Asta ne m-ai lipsea!O sa aiba bani romanii,daca au bani ca sa-si satisfaca toate mofturile,,cei de sus" o sa aiba si de radare.Asa intra ceva banuti in plus in buzunarul lor.Pana nici politistii nu respecta legile circultiei,calca pietoni pe trecere dupa care fug de la locul accidentului,conduc beti...etc.Pe iei cine le amendeaza??????

scris de Anonim

seamana cu un strut aparatu asta .cand se sperie sper ca bage capu la politisti in *** nu in pamant

scris de Anonim

pur si simplu.......niste zdrente ordinare toti..

scris de Anonim

Unii dintre voi gresiti la unele probleme.Toti ii uram pe politisti cand iti da o amenda(mai rau cand iti suspenda permisul) chiar daca esti vinovat sau nu, dar aceste lucruri daca stai nitel si le rumegi nu este din vina unui "gabor" ci a celui de ii comanda sa faca acest lucru(si zieam ca am scapat de un dictator,dar acum avem de 100 de ori mai multi dictatori). Fiecare la randul lui are un prieten politist si nu este nevoie sa iti dezvalui el aceste lucruri ci doar simplul fapt sa iti dai seama tu singur. Cu cat esti mai explicit intr-un subiect cu atat iti sar in cap toti mai multi "copii". asa ca cine a inteles mesajul meu o sa fie si el cat mai explicit in urmatorul comment. Oseara placuta la toata lumea

scris de Anonim

Asta deja e strigator la cer. Parca stau la fiecare colt sa ne taxeze. Asta e deja abuz! La fiecare colt sa-i vezi cu radare performante, well pana ne-o veni si noua dracii sa luam atitudine impotriva acestui abuz al politiei. In Bucuresti sa ajungi undeva iti ia 2 ore prin aglomeratia asta, in fiecare zi, radare performante ne lipseau.

scris de Anonim

oare si romanii au banii sa il cumpere ... ??? doar pentru drumurile noastre ar fi tare indicat si util ... nu-i asa ???

scris de Anonim

oare cat o costa un antiradar pt asta...?

scris de Anonim

Sunt curios cate infractiuni poate depista la carutele care circula nestingherite pe * potecile noastre europene * ... chelului tichie de margaritar ii trebuie !!! Nu m-ar mira ca Romania sa fie printre primele tari care se vor dota cu aceste radare daca firma care le cumpara este * agreata * de Cotroceni ! Totul e posibil ! Vom sjunge sa cerem azil in Rusia Orientala ...

scris de Anonim

nu, in Rrominica nu ne trebe radare si Politie! aici cel mai bine e sa faca fiecare ce vrea muschiul sau, ca doar baiatul are valoare, nu?

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1957 :: 17.79MB