No SSO cookie

Scaune cu masaj și ventilație pentru noul Opel Astra

voteaza
(0/ 0)
Scaune cu masaj și ventilație pentru noul Opel Astra
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Noul Opel Astra îşi va sărbători premiera mondială în cadrul Salonului Auto Internaţional (IAA) de la Frankfurt din această toamnă (17 – 27 septembrie 2015). Astra este mai uşor, mai eficient şi oferă funcții de ultimă oră.

 
 

Scaunele ergonomice premium Opel, certificate AGR asigură un confort excelent în timpul deplasărilor pe distanţe lungi. Acestea continuă tradiţia Opel privind scaunele confortabile pentru spate, distinse cu multe premii. Pe lângă faptul că pot fi ajustate în 18 direcţii şi că suportul lateral este reglabil, scaunele sunt acum disponibile cu mai multe caracteristici de confort, cum ar fi funcţia de masaj şi de memorie, împreună cu ventilaţia, o combinaţie unică în clasa compactă. Pasagerii scaunelor din spate se pot aştepta la şi mai multe dotări pentru că pe lângă spaţiul suplimentar pentru picioare, opţional sunt disponibile scaune spate laterale încălzite. Clienţii Astra se pot bucura de aceste scaune, proiectate integral în cadrul Opel, la preţuri foarte atrăgătoare.

Cei peste 100 de angajaţi din cadrul echipei de experţi au început dezvoltarea scaunelor pentru noul Astra cu aproape cinci ani în urmă. O sarcină extrem de dificilă, deoarece componentele scaunelor sunt unele dintre cele mai mari piese ale autovehiculului. Numai producţia scaunelor constituie aproximativ zece procente din costurile totale de producţie pentru un model nou de autovehicul.

opel-astra-295887

 

În acelaşi timp, scaunele au un impact semnificativ asupra greutăţii totale. Din acest motiv, pentru noul proiect, inginerii au trebuit mai întâi să examineze cu atenţie toate elementele individuale ale scaunelor confort Astra, care fac parte din dotarea standard. Pentru a le oferi pasagerilor scaunelor din spate un spaţiu pentru picioare mai mare cu 35 de milimetri, spătarul noului scaun faţă confort a fost făcut mult mai compact. Metodele de calcul de ultimă oră permit acest lucru, la fel ca spuma poliuretanică cu greutate mai mică şi oţelurile ultrarezistente folosite sub tapiţeria scaunelor. Acest lucru nu este valabil doar pentru scaunele şoferului şi pasagerului din faţă, scaunele spate ale noului Astra sunt mai uşoare şi mai compacte, conturul lor a fost optimizat şi suportul pentru zona coapselor a fost îmbunătăţit datorită înclinării mai pronunţate a scaunului.

opel-astra-296221

 

Datorită unui interval de reglare a înălţimii de 65 de milimetri, cel mai mare din cadrul segmentului, este garantată o poziţie optimă şi pentru şoferii mai scunzi. Cu funcţia de memorie a scaunelor ergonomice premium, disponibile opţional, reglajul poate fi memorat prin apăsarea unui buton. Acest lucru este ideal pentru autovehiculele care aparţin flotelor, cu acelaşi grup de şoferi, sau în cazul cuplurilor care împart noul Opel Astra. Versiunea de bază a scaunelor ergonomice opţionale este prevăzută cu suport lombar reglabil electropneumatic în patru direcţii (în faţă, în spate, în sus şi în jos), înclinare variabilă a pernei scaunului, reglarea lungimii pernei şi scaun cu contururi care se adaptează curburii naturale a coloanei vertebrale. Scaunele ergonomice premium sunt dotate și cu suporţi laterali reglabili electropneumatic, care sprijină corpul făcând spătarul scaunului mai îngust sau mai lat. Toate aceste elemente ergonomice exemplare au demonstrat AGR , o asociaţie independentă alcătuită din medici şi experţi dedicaţi prevenirii problemelor de spate, că noul Astra merită certificarea AGR.

Scaunele nu trebuie doar să garanteze că şoferii stau bine, ele ar trebui să asigure și căldură sau răcoare, în funcţie de condiţii. Scaunele confort ale noului Astra includ controlul pasiv al climatizării, ceea ce înseamnă materiale care respiră şi spumă poliuretanică perforată care îmbunătăţesc considerabil transportarea umezelii şi contribuie semnificativ la microclimatul asigurat de scaun. Scaunele ergonomice premium ale noului Astra pot face ambele lucruri, pot ţine şi de cald, şi răcoare. Ventilatoarele mici aspiră aerul şi astfel umezeala care se creează atunci când cineva stă pe scaun este ținută departe de şofer. În timpul iernii, încălzirea integrată a scaunelor asigură o căldură confortabilă pentru şofer, pasagerul din faţă şi pasagerii scaunelor spate laterale. Cei care doresc să îşi transforme autovehiculul într-un salon de wellness pe patru roţi în timpul călătoriilor mai lungi se pot bucura de un masaj prin apăsarea unui buton şi, după câteva ore, vor ajunge la destinaţie relaxaţi şi fără dureri.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2675 :: 17.8MB