No SSO cookie

Noul Peugeot 107: atat de frumos, atat de urban!

voteaza
(0/ 0)
Noul Peugeot 107: atat de frumos, atat de urban!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Peugeot 107 este acum mai modern, mai urban, impunandu-se drept raspuns al constructorului francez pentru dorinta de autonomie, independenta si libertate in oras.

 
 

Arborand un stil subtil, dar in acelasi timp sofisticat, inspirat de noua estetica Peugeot, 107 beneficiaza acum de noi arme de seductie. O atentie deosebita a fost acordata esteticii si stilului, fara a face insa nici un compromis in ceea ce priveste cerintele esentiale ale rigorilor de exploatare urbana. Peugeot 107 a devenit mai practic si mai eficient la consumul de carburant.

Peugeot 107 evolueaza si se imbogateste cu o gama noua de functionalitati, echipamente si editii speciale, totul fiind centrat in jurul necesitatilor si asteptarilor clientilor. Piata lui s-a marit cu 16 tari noi, modelul fiind comercializat acum in 48 de state ale lumii. Asemenea celor mai multe modele din categoria sa, Peugeot 107 este al doilea sau al treilea vehicul in gospodarie. Pe de alta parte, el se distinge in cadrul segmentului sau prin faptul ca are o clientela predominant feminina si atrage o proportie foarte mare de persoane ce locuiesc singure. Satisfactia pe care o ofera clientilor se datoreaza in primul rand manevrabilitatii, placerii de a conduce, dar si consumului redus de carburant. Dupa mai mult de 665.000 de vehicule produse pana la finele lui 2011, Peugeot 107 scrie acum un nou capitol in istoria marcii. Scopul sau: sa isi extinda competitivitatea si sa ofere si mai multe avantaje pentru clienti pe un segment de piata din ce in ce mai concurential.

Cu o parte frontala complet redesenata si cu dimensiuni neschimbate, 107 adopta noul design al marcii, retinand insa toate atuurile formei sale compacte si a stilului simplu, dar in acelasi timp sofisticat. Capota, mai curbata, contine noua identitate de marca, astfel ca nervura ce incorporeaza celebrul leu Peugeot si placuta de inmatriculare au fost repozitionate in centrul panoului inferior frontal, demonstrandu-se astfel relatia de design cu 208.

Retinand forma, dar si amplasamentul ridicat, farurile au devenit acum mult mai rafinate: au o forma extinsa si adopta un design in doua ape, emuland practic emblema marcii amplasata pe calandru. Stopurile au un dispersor de culoare mai inchisa, atragand atentia acum prin culoarea rubinie intensa.

Noua grila a radiatorului pastreaza forma consacrata de fagure, formand acum o ”gura” fina, subliniata de conturul vopsit in culoarea caroseriei. ”Practic avem o alta interpretare a grilei flotante, adaptata marimii si arhitecturii lui Peugeot 107”, afirma Ivo Groen, director de design pentru acest model.

Noul panou frontal inferior are protectii de contact – unul frontal si doua pozitionate in lateral – ele fiind atat estetice, cat si utile in conditiile de sofat urban. Nu in ultimul rand, trebuie remarcate LED-urile pentru iluminarea diurna permanenta, acestea accentuand protectiile laterale, dar si proiectoarele de ceata, in cazul versiunilor de echipare ce contin acest accesoriu. In plus, paleta de culori a fost extinsa cu o noua nuanta, numita sugestiv ”Plum”, moderna, atractiva, ce se asorteaza perfect cu caracterul lui Peugeot 107.

Noua ambianta interioara ”Mistral”, noua tapiterie ”Manhattan” si materialele bicolore pentru fetele usilor si plansa de bord care sustin acum negrul folosit ca nuanta de baza majoreaza senzatia de calitate perceputa de utilizator si aduc o nota distincta de rafinament. Exista mai multe echipamente care maresc confortul, cele mai importante fiind: cele doua difuzoare aditionale pentru sistemul audio cu CD – standard sau optional, in functie de versiunea de echipare, noul CD player si PC Bluetooth este disponibil acum ca optiune, combinat cu doua difuzoare suplimentare, oferind conexiuni multimedia multiple wireless sau direct prin USB. Este un avantaj direct pentru cei ce favorizeaza transferul de muzica in format MP3 de pe PC si noul volan combinat cu levierul redesenat al schimbatorului de viteze, ambele imbracate in piele, disponibile standard sau ca optiune, in functie de versiune.

Peugeot 107 are o gama de modele foarte simpla: doua nivele de finisare, caroserie cu 3 sau 5 usi, o motorizare, 1.0 l, cutie manuala cu 5 viteze sau 1.0 l, cutie automata cu 5 viteze. Cu toate acestea, reproiectarea modelului mareste confortul utilizatorului. Imbunatatirile operate la sistemul audio, noul volan si schimbatorul de viteze imbracate in piele, precum si noua ambianta interioara sunt exemple elocvente in acest sens. Siguranta este majorata acum de prezenta LED-urilor si a lampilor de ceata, disponibile standard sau ca optiune. Nu in cele din urma, Peugeot 107 coboara nivelul emisiilor de CO2 la valorile de 99 g/km pentru versiunea cu transmisie mecanica, respectiv 104 g/km pentru modelul automatic. Consumul a fost si el adus la valorile de 4,3 l, respectiv 4,5 l per 100 de km in cazul celor doua variante de transmisie.

O editie speciala, 100% feminina, botezata ”ENVY” va fi disponibila imediat dupa momentul lansarii, in Martie 2012. O versiune ”glamour”, centrata spre personalitatile cu interese in design si moda, acest model va fi disponibil doar in culorile ”Plum”, respectiv ”Caldera Black”. Vor exista decoratii speciale cu motive ce evoca florile de cires pe capota, usile spate si portbagaj, precum si broderie exclusiva in nuanta ”Plum” pe covorase. O tusa aditionala de rafinament va fi data de decoratiunile turometrului central si de manerele din aluminiu prezente pe fetele interioare ale usilor. Tot in spirit 100 % feminin este si compartimentul-poseta, creat special pentru a fi sigura ca nu uiti nimic atunci cand schimbi posetele.

Cu accesorii create special pentru el, Peugeot 107 indeplineste toate dorintele pentru individualizare si se adapteaza foarte bine diferitelor necesitati ale utilizatorilor. Jantele de aliaj usor, levierul schimbatorului de viteze din aluminiu periat, manerele usilor cu efect cromat, covorasele brodate cu logo-ul 107, dau masinii o tusa de eleganta si ii scot in evidenta caracterul.

Aspectele practice sunt accentuate de sistemul de navigatie retractabil, cu conexiune pentru iPhone sau iPod, perfect integrat in plansa de bord, dar si de suportul central dintre scaune, prevazut cu spatiu de depozitare. Baghetele de protectie laterale de pe caroserie vor proteja masina de inerentele mici zgarieturi si indoituri caracteristice exploatarii urbane. Pentru amatorii de miscare si natura, Peugeot 107 ofera compartimente de transport de plafon si o gama larga de bare pentru prinderea bicicletelor sau a ski-urilor.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.4416 :: 17.8MB