No SSO cookie

Noul CITROEN C1 este mai agil si mai economic ca niciodata!

voteaza
(0/ 0)
Noul CITROEN C1 este mai agil si mai economic ca niciodata!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Noul CITROEN C1 va debuta, pe 10 ianuarie, la Salonul Auto de la Bruxelles si va fi disponibil in showroom-uri incepand cu luna martie.

 
 

De la lansarea sa in 2005, cel mai mic model al Marcii a atras peste 620.000 de cumparatori la nivel mondial, iar datorita noii imagini si a emisilor de CO2 de doar 99 g/km, numarul acesta va creste exponential.

CITROEN C1 este o masina de oras compacta, economica si ecologica, care a devenit o referinta in segment de la lansarea sa in 2005. La inceputul lui 2012, CITROEN face acest model si mai atragator, cu ajutorul unor noi caracteristici, printre care emisii de CO2 de doar 99 g/km, lumini de zi cu LED, un sistem audio cu CD care include Connecting Box-ul marcii si o cutie de viteze electronica cu padele montate in spatele volanului.

Cel mai mic model al marcii CITROEN isi mentine farmecul care a cucerit 620.000 de clienti in ultimii 6 ani si ramane disponibila in configuratie cu 3 sau 5 usi – spre deosebire de concurentii sai. CITROEN C1 ramane un vehicul de dimensiuni compacte – 3.44 m lungime, una dintre cele mai scurte masini de pe piata – fiind astfel capabil sa se strecoare prin trafic si oferind spatiul necesar pentru 4 adulti.

Noul CITROEN C1 este masina ideala pentru calatorii: este foarte usor de condus (cu o raza de bracare de doar 9.63 metri) si foarte placuta la interior, cu o multime de compartimente de depozitare in bord, consola centrala si panourile usilor. Volumul portbagajului poate fi ajustat datorita banchetei spate rabatabile, de la 139 litri la peste 700 de litri.

Noul CITROEN C1 este foarte agil datorita motorului in 3 cilindri pe benzina care dezvolta 68 CP. Echipat cu o cutie de viteze manuala, CITROEN C1 1.0i are un consum redus de carburant si emisii scazute, impunand un nou standard in ceea ce priveste protectia mediului cu un consum de doar 4.3l/100km in ciclu combinat si emisii de 99 g/km de CO2. Noul C1 este disponibil cu o cutie de viteze electronica pentru o experienta mai placuta si mai confortabila. Aceasta versiune C1 1.0i EGS consuma 4.5 l/100km si emite 104g/km de CO2.

Noul C1 devine mai atragator datorita noii parti frontale cu o capota mai scurta. Farurile isi pastreaza forma rotunda, in timp ce bara fata complet redesenata incadreaza farurile de ceata si luminile de zi cu LED, o raritate in acest segment. Semnatura luminoasa verticala specifica marcii CITROEN – disponibila pe DS3 si C4 Aircross – intareste personalitatea noului model. In partea din spate, C1 isi pastreaza portbagajul inovator de sticla si adopta sigla si monograma modernizate. In plus, modelul beneficiaza si de jante „Notus” de aliaj de 14 inch. Jantele „Rift” din aliaj sunt in continuare disponibile, dar au fost retusate, avand acum in centru Chevron-ul.

Noul CITROEN C1 vine cu o culoare de lansare disponibila deja pentru modelele C3 si DS3: albastru Botticelli, o vopsea inclusa in catalogul 2012. Gama de culori de caroserie opace si metalice include rosu Scarlet, galbem Tritium, albastru Electra, alb Lipizan, negru Caldera si doua tonuri de gri: unul deschis, denumit Gallium, iar celalalt inchis, denumit Carlinite. In plus, grila fata a fost finisata cu linii cromate, disponibile incepand cu nivelul de echipare Confort.

Noul CITROEN C1 este la fel de atragator la interior cum este la exterior, datorita cabinei vesele, cu componente de aceeasi culoare cu caroseria. Partea inferioara a bordului, consola centrala si panourile usilor se schimba din gri in negru si au aceeasi culoare ca partea de sus a bordului pentru mai multa armonie. Volanul imbracat in piele pentru modelele EGS a fost redesenat, in timp ce versiunile cu cutie de viteze manuala au primit un nou schimbator. Versiunile de echipare Confort si Exclusive sunt disponibile cu o noua tapiterie Orsai Multicolore, iar modelele entry-level sunt echipate cu tapiterie Nokimat Mistral. Optiunea piele/Alcantara este disponibila in continuare, ridicand astfel nivelul luxului la bordul lui C1.

Noul CITROEN C1 este oferit cu echipamente moderne, in ton cu valorile marcii. Luminile de zi cu LED reprezinta exprimarea vizuala a “Créative Technologie”. Pentru mai mult confort pe timpul calatoriilor, oferta de sisteme audio a fost imbunatatita. Cu o parte frontala in ton cu bordul si un display care afiseaza ora, noul sistem audio cu CD este disponibil cu Connecting Box (optional pentru al doilea nivel de echipare si standard pentru nivelul Exclusive) poate citi toate fisierele MP3 si este echipat cu functie Bluetooth. In plus, acesta ofera si proze USB si jack la baza consolei centrale. Alte tehnologii de care se poate bucura soferul includ padelele pe volan pentru cutia de viteze electronica – o premiera pentru C1 – si senzori de parcare disponibili ca accesoriu.

Noul CITROEN C1 este un vehicul versatil. Pentru a-si perfectiona comportamentul pe sosea, directia asistata si amortizoarele au noi caracteristici pentru mai multa agilitate si confort la viteze reduse. Modelul este echipat cu o serie de tehnologii pentru calatorii mai sigure in mediul urban si sub-urban, precum ABS, airbag-uri, asistenta la franarea de urgenta, sistem de prindere Isofix, distributie electronica a fortei de franare si ESP (disponibil optional pe toate nivelurile de echipare).

Noul CITROEN C1 va fi disponibil la vanzare incepand cu luna martie. Acesta va debuta la Salonul Auto de la Bruxelles pe 10 ianuarie, in ziua dedicata presei. Publicul va putea admira modelul intre 12 si 22 ianuarie la standul CITROEN din Sala 6. Noul C1 va sosi in showroom-uri la inceputul lunii martie, in acelasi timp cu Salonul Auto de la Geneva.

 

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
1.7662 :: 22.2MB