No SSO cookie

ZVON: Citroen va dezvolta DS1 care sa rivalizeze cu Fiat 500

voteaza
(0/ 0)
ZVON: Citroen va dezvolta DS1 care sa rivalizeze cu Fiat 500
Noutati-auto · · 2 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Citroen va dezvolta trei noi modele din gama DS

 
 

Citroen s-a extins rapid cu modelele sale DS, care pentru moment includ DS3, DS4 si DS5. Dupa cum relateaza cei de la Autocar, succesul modelului mini DS3 a determinat constructorul francez sa dubleze modelele din gama.

Primul dintre cele trei modele noi va fi un sedan de lux bazat pe conceptul Metropolis, concept ce a fost expus  la Shanghai in 2010.

Impresionantul sedan de lux masoara 5,3 m lungime, dar doar 1,4 m inaltime si in forma de concept are un sistem de propulsie hibrid, care combina un motor de 2,0 litri V6 pe benzina cu un motor electric, pentru o putere totala de 272 CP.

Seful de planificare de produs Citroen, Thomas d'Haussy, a declarat ca modelul de top ar trebui sa vizeze piata chineza si, cel mai probabil, nu  va fi facut pentru Europa, deoarece toate eforturile depuse de PSA in segmentul de lux s-au dovedit fara succes pentru piata europeana.

Ceea ce va primi Europa, in conformitate cu d'Haussy, este o masina de oras DS. Succesul imens al Fiat 500 a determinat managementul Citroen sa ia in considerare o masina mini, deoarece se pare ca exista o cerere mare pentru masini de oras personalizabile.

Daca Citroen va da unda verde DS1, acesta se va baza pe a doua generatie C1 care, impreuna cu Peugeot 107 si Toyota Aygo, sunt asteptate sa debuteze anul viitor la Salonul Auto de la Paris.

D'Haussy a lasat sa se inteleaga faptul ca al treilea model ar putea fi un hibrid, o vesiune 4x4 a DS4, ce va folosi  acelasi tren de rulare ca 3008 si DS5.

Seful Citroen a mentionat, de asemenea, ca proiectul Racing DS merita sa fie dezvoltat si ca DS3 Racing ar fi putut sa se vanda in mai mult decat cele 2300 exemplare facute".

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (2)

scris de ovyy

Eu prefer Fiat 500.

scris de sims

succes in continuare si la mai mare

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2176 :: 17.79MB