No SSO cookie

Noua Mazda CX-5 are o interfata de comunicare de ultima generatie

voteaza
(0/ 0)
Noua Mazda CX-5 are o interfata de comunicare de ultima generatie
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Noul SUV Mazda CX-5 are sistem de navigatie bazat pe tehnologia TomTom®

 
 

Noul SUV Mazda CX-5 introduce odata cu noile tehnologii revolutionare SKYACTIV mai multe premiere in gama constructorului in materie de echipamente ce alcatuiesc interfata HMI si de divertisment. CX-5 este primul model care foloseste o unitate de comanda HMI, un sistem de navigatie axat pe tehnologia TomTom® si cel mai nou sistem audio Bose®, realizat special pentru acest vehicul.

 

Unitatea de comanda HMI

Noua interfata HMI integreaza un ecran tactil de 5,8 inch, pozitionat in partea superioara a consolei centrale, ceea ce presupune o miscare cat mai redusa a privirii soferului. Totodata, CX-5 include o unitate de comanda pozitionata pe consola centrala, care permite controlul comenzilor computerului de bord, atat pentru sofer, cat si pentru pasagerul din dreapta. Conectivitatea CX-5 este de asemenea superioara modelelor anterioare Mazda, noul model fiind echipat cu un port USB, un port auxiliar si posibilitate de conectare Bluetooth.

 

Sistemul Bose®

Inginerii Mazda si Bose® au reproiectat complet sistemul audio, urmarind scaderea greutatii si reducerea consumului de energie, dar pastrarea calitatii si fidelitatii sunetului redat. Principalul element al sistemului este amplificatorul inovativ Bose®, care cantareste doar 675 de grame, mai putin de jumatate decat cele montate pe alte modele Mazda. Amplificatorul livreaza aceeasi putere desi este mai mic si mai usor. Aceeasi strategie se aplica si celor 9 difuzoare care inglobeaza magneti dintr-un aliaj special. Acest atribut permite generarea unui sunet echivalent cu al unor difuzoare de dimensiuni superioare. Din acelasi aliaj sunt confectionati si magnetii subwoofer-ului Bose® Nd® care este mai puternic si prezinta un nivel de distorsionare mult redus. Tehnologia audio Bose® este completata de  AudioPilot® 2, care regleaza volumul sunetului automat in functie de zgomotul de fundal.

 

Navigatia TomTom®

Pentru acest nou model Mazda a ales sa utilizeze un sistem de navigatie bazat pe tehnologia TomTom, unul dintre cei mai populari furnizori de solutii de navigatie accesibile si cu actualizare constanta. Sistemul aflat in echiparea noului CX-5:

- va include serviciul TomTom LIVE[1], care realizeaza coordonarea dinamica pe baza informatiilor de trafic in timp real generate de o retea de 82 de milioane de emitatori la nivel european si ofera date despre camerele de viteza si prognoza meteorologica

- ofera cea mai mare arie de acoperire pe drumuri principale si secundare in Europa si este cel mai des actualizat, informatii noi fiind adaugate la fiecare doua minute

- poate fi operat prin intermediul ecranului tactil si a unitatii de comanda

- poate fi actualizat prin descarcarea hartilor de pe TomTom HOME

 



[1] Serviciul TomTom LIVE este disponibil in functie de zona geografica

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2309 :: 22.18MB