Datorită masei reduse de aproximativ 18 kilograme şi conceptului de pliere, se potriveşte cu uşurinţă în portbagajul noului MINI cu trei uşi, de exemplu. Cu doar câteva mişcări rapide, conceptul este pregătit să-l transporte pe utilizator de la parcare la destinaţia finală din centrul oraşului - aşa-numitul "kilometru final". Dimensiunile compacte permit ca MINI Citysurfer Concept să poată fi transportat în autobuz sau tren, extinzându-se astfel flexibilitatea în traficul urban.
Datorită dimensiunilor compacte, MINI Citysurfer Concept este mai mic decât o bicicletă rabatabilă. Mai mult, faţă de aceasta din urmă, MINI Citysurfer Concept are şi propulsie electrică. Un motor integrat în butucul roţii spate oferă susţinere eficientă, astfel că MINI Citysurfer Concept poate atinge viteze de până la 25 km/h.
![]() |
Electromotorul este alimentat de un acumulator litiu-ion de înaltă performanţă, aflat într-o carcasă de protecţie şi integrat în cadru, sub placa pentru picioare. Această unitate include şi sistemul de gestiune a bateriei care controlează fluxul de energie acumulator-motor. Bateria litiu-ion furnizează suficientă energie pentru ca MINI Citysurfer Concept să atingă o autonomie în regim electric de 15-25 de kilometri. Când acumulatorul este complet descărcat, electromotorul este oprit automat şi este deconectat de la butucul independent al roţii spate. Pilotul îşi poate continua călătoria prin forţa piciorului şi fără să fie limitat de rezistenţa la rulare a motorului.
De asemenea, şi încărcarea bateriei este flexibilă. Un cablu special pentru conexiune permite încărcarea acumulatorului la o priză convenţională de uz casnic, în timp ce cablul suplimentar este disponibil pentru alimentare la tensiunea de 12 V din automobil. Mai mult, MINI Citysurfer Concept are capacitatea de reîncărcare a bateriei sale în timpul călătoriei prin generarea energiei la frânare. Pentru aceasta, electromotorul acţionează ca un generator în timpul frânărilor. În utilizare cotidiană, majoritatea decelerărilor cerute de situaţiile din trafic pot fi realizate exclusiv prin intermediul unor frânări regenerative.
Roţile mari ale MINI Citysurfer Concept sunt echipate cu anvelope pneumatice robuste, cu confort acustic ridicat şi oferind astfel o reacţie sigură şi confortabilă a călătoriei nu doar pe drumurile perfect asfaltate, ci şi la trecerea peste borduri, pavaje sau drumuri neasfaltate. De asemenea, cadrul foarte stabil al MINI Citysurfer Concept contribuie la proprietăţile de manevrabilitate agilă şi cu efort redus. Un arbore telescopic în secţiunea frontală permite ajustarea individuală a înălţimii ghidonului.
În acelaşi timp, cele trei frâne operate individual oferă un nivel ridicat de agilitate şi siguranţă în traficul urban. Dacă este utilizat un stil de pilotaj anticipativ, manevrele de decelerare pot fi realizate în mare parte prin intermediul recuperării energiei de pe roata spate. În plus, ambele roţi ale conceptului dispun de frâne hidraulice cu disc, puternice şi controlate cu precizie. Cele două sisteme de decelerare sunt activate prin manete de frână dispuse pe ghidonul MINI Citysurfer Concept. Cursa manetei şi punctul de presiune pot fi ajustate individual pentru frâna faţă, respectiv pentru cea din spate. Pilotul poate contribui la dinamismul şi intensitatea frânării prin schimbarea centrului de greutate. Datorită poziţiei joase a podelei, orice schimbare a poziţiei corpului are impact direct asupra reacţiei decelerării.
Aflat pe ghidon, suportul flexibil pentru smartphone îmbunătăţeşte confortul şi funcţionalitatea în viaţa
![]() |
Preţul nu a fost anunţat încă oficial.
Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări
Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.
Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!