No SSO cookie

MINI aniversează 55 de ani

voteaza
(0/ 0)
MINI aniversează 55 de ani
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Fondatorul segmentului premium pentru clasa automobilelor mici aniversează 55 de ani, dar este mai tânăr ca niciodată

 
 

Primul Mini clasic a ajuns pe şosele în 1959, nou MINI continuă povestea de succes în 2014, iar International MINI Meeting (IMM) sărbătoreşte aniversarea în comitatul Kent.

Când primul Mini clasic, produs la Birmingham, a ajuns pe piaţă la 18 august 1959, nici unul dintre oamenii implicaţi la acea vreme nu şi-ar fi imaginat că acel concept revoluţionar de automobil mic se va transforma într-una dintre cele mai de succes poveşti din industria auto a ultimelor cinci decenii şi jumătate. Acum 55 de ani, două modele au fost prezentate publicului în premieră, singurele diferenţe fiind grila radiatorului, capacele butucului şi vopseaua: Morris Mini Minor şi Austin Seven. Conceptul designerului Alec Issigonis a fost pe cât de simplu, pe atât de ingenios: mult spaţiu interior combinat cu dimensiuni exterioare minime, patru locuri, proprietăţi perfecte de condus, consum mediu de combustibil şi un preţ rezonabil. Aceste idei strălucitoare au avut un impact care s-a extins şi în secolul XXI.

Principiul de bază al mărcii a fost confirmat încă o dată la lansarea pe piaţă a noului MINI în 2001: un concept superior a câştigat popularitate într-o gamă de forme diferite şi ulterior a devenit un reper bine stabilit. De atunci, MINI a combinat valorile clasice ale primelor generaţii cu cerinţele unui automobil modern. Foarte puţine concepte de automobile au supravieţuit o perioadă atât de îndelungată sau au câştigat un nivel comparativ de popularitate - şi niciun alt concept nu a fost aplicat unei varietăţi atât de mari de versiuni precum în cazul MINI.

În prezent, gama cuprinde un număr mare de modele: începând cu varianta clasică de caroserie MINI Hatch, portofoliul continuă cu MINI Clubman, MINI Cabriolet, MINI Coupé şi MINI Roadster, pentru a se încheia cu MINI Countryman şi MINI Paceman. În primăvara anului 2014, când a fost lansat noul MINI pe piaţă, brandul a început un capitol nou al acestei poveşti de succes. O variantă complet nouă de caroserie va intra în programul de modele cu începere din toamna anului 2014: MINI cu cinci uşi.

În primul week-end din luna august, membrii comunităţii de modele Mini clasic şi MINI s-au reunit în comitatul Kent pentru a sărbători a 55-a aniversare a celui mai de succes şi mai popular automobil britanic de clasă mică. Pasionaţii MINI au fost la fel de impresionaţi de noua generaţie a originalului în segmentul premium al clasei mici, la fel cum au fost şi de unii predecesori pe care i-au putut admira la eveniment. Automobilele prezentate au variat de la unele din primele automobile ale mărcii, care datau din 1960, la o versiune clasică Mini Clubman Estate şi la clasicul 25 Special Edition Mini din 1984, până la ultimele Mini clasice construite vreodată, în anul 2000.

Oaspeţii de onoare ai aniversării au fost Paddy Hopkirk, cel care a obţinut prima victorie a mărcii în Raliul Monte Carlo Rally - cu un Mini Cooper S, în urmă cu 50 de ani -, şi Russ Swift, cel care a făcu o demonstraţie cu o parte din trucurile şi cascadoriile sale unice.

Tradiţional, fanii mărcii se reunesc la International Mini Meeting pentru a-şi demonstra pasiunea pentru cel mai faimos automobil mic din lume. Anul acestea, ei au conceput şi au produs sute de abţibilduri individuale pe care au imprimat mesaje şi imagini. Cele mai bune designuri vor fi prezentate spre sfârşitul acestui an la o mare expoziţie MINI ce va avea loc la Muzeul BMW din München.

International Mini Meeting (IMM) a fost organizat pentru prima dată în Germania, în 1978 - la acea vreme era un eveniment de camping de trei zile, la scară relativ mică. Popularitatea lui a crescut de la un an la altul, fanii fiind pregătiţi să călătorească din ce în ce mai departe, până când organizatorii au decis în cele din urmă să-l transforme într-o reuniune internaţională. IMM are loc în fiecare an în altă ţară, dar se întoarce în Marea Britanie la fiecare cinci ani pentru a marca aniversarea mărcii din luna august.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2906 :: 22.13MB