No SSO cookie

Cea mai potrivita masina pentru un incepator. Ce criterii trebuie luate in calcul?

voteaza
(0/ 0)
Cea mai potrivita masina pentru un incepator. Ce criterii trebuie luate in calcul?
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Din pacate, foarte multi proaspeti posesori de permis iau decizii neinspirate, ce pot duce la probleme. Nu orice masina este potrivita pentru un incepator si cu siguranta, inainte de o achizitie trebuie sa se respecte o serie de reguli.

 
 

Dupa rezolvarea a sute de chestionare auto drpciv, dupa stresul generat de examen si dupa o multime de vise cu volanul in brate, orice proaspat sofer isi doreste o masina.

Ce trebuie sa aiba si ce nu trebuie sa aiba o masina destinata incepatorilor?

In primul rand, masina potrivita pentru orice sofer aflat la inceput este o masina second hand. Exista o multime de motive pentru acest lucru, primul motiv fiind riscul mare de a o uza rapid. Incepatorii au tendinta de a brusca masina, pot sa faca mai multe accidente usoare si nu au reflexele foarte bine conturate. Tocmai de aceea, prima masina trebuie sa fie o masina ieftina, pe care se poate invata.

Masinile puternice sunt, de asemenea, de evitat. Cu o masina cu motor mare exista riscuri mai mari. Cele mai bune masini sunt cele din clasa mica si medie. Acestea se pot parca usor, sunt mai ieftine si se conduc destul de usor. Masinile care dezvolta foarte multa putere pot sa scape de sub control si pot duce la adevarate tragedii.

Evident, starea automobilului conteaza foarte mult. Presupunand ca soferii incepatori nu au cunostinte tehnice foarte mari, este indicat sa se opteze pentru masini cat mai bine puse la punct atunci cand vine vorba despre starea tehnica. Tocmai de aceea, achizitia trebuie sa se faca in prezenta unui mecanic sau in prezenta unei persoane care se pricepe foarte bine la automobile.

Statisticile inregistrate de modelul ales sunt si ele foarte importante. Inainte e a plati un automobil, este bine sa se urmareasca urmatoarele date:

- Costurile pe care le genereaza in timp, atunci cand este timpul de revizii si schimburi de piese;

- Numarul de accidente si incidente pe care le-a inregistrat de-a lungul timpului modelul ales;

- Consumul de combustibil. De foarte multe ori, consumul de combustibil poate sa duca la economii substantiale de bani pe termen lung, sau din contra, poate sa creasca intr-un mod dramatic pretul platit in final.

Alegerea masinii potrivite este esentiala pentru orice incepator. Evident, o persoana care este responsabila si care poate conduce cu grija va reusi sa se obisnuiasca cu orice automobil si sa duca la bun sfarsit orice drum, insa pentru o experienta cat mai placuta inca de la primele drumuri in fata volanului, este bine sa se tina cont de toate criteriile si sa se aleaga un automobil care sa nu fie foarte puternic, care sa aiba un consum redus si care sa nu fie nou. In acest fel, orice incepator va putea ajunge sofer profesionist intr-un timp mult mai scurt.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2281 :: 22.17MB