No SSO cookie

LEXUS GS la Pebble Beach Concours d'Elegance

voteaza
(0/ 0)
LEXUS  GS la Pebble Beach Concours d'Elegance
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Noile modele Lexus GS vor avea  sisteme de siguranta activa si pasiva.

 
 

Era si timpul ca Lexus sa ne arate cea de-a treia generatie a sedanului de lux GS. Pe 18 august, Lexus GS a facut prima sa calatorie la Pebble Beach Concours d'Elegance din California.

Bazat pe conceptul LF-Gh pe care l-am vazut in New York, noul GS ne prezinta linii mai indraznete decat predecesorul sau.  Noul GS  are o grila trapezoidala proemintenta ce se va gasi pe toate noile modele dupa cum spun oficialii companiei, faruri in forma de L cu leduri si o forma aerodinamica ce aminteste de modelul IS.

Inginerii au reproiectat, de asemenea, suspensia, care este acum din aluminiu in partea superioara, pentru reducerea greutatii. Noul sedan are dimensiuni ceva mai mari, cu 40 mm mai larg in fata si cu 50 mm in spate, cu amortizoare pe ulei cu o vascozitate mai mica pentru a raspunde mai repede la comenzile soferului. Pentru frane s-au folosit discuri ventilate, cu patru pistoane pe fata.

Pentru Europa, Lexus va oferi GS 250 si un GS 450h, versiune full-hibrid, in timp ce in Statele Unite oferta va include GS 350 si GS 450h.

GS 350 are un motor V6 de 3.5 litri care generează 306 CP  si 375 Nm de cuplu, suficient pentru a propulsa sedanul  de la 0 la 100 km/h in 5,7 secunde si o viteza maxima de 228 km/h.  Are o cutie de viteze automata secventiala in sase trepte si optiune sport.

Desi dimensiunile sale sunt aproape identice cu modelul precedent, noul Lexus GS ofera mai mult spatiu in interior, iar capacitatea portbagajului a crescut cu 25%. Intrarea si  iesirea din masina sunt acum mai facile datorita deschiderilor mai largi ale portierelor.

Designul interior este inspirat de la masina sport LF-A, are un touchscreen de peste 12 inch, butoanele audio mutate, un sistem nou de climatizare ce economiseste energie, S-Flow, ce detecteaza locul unde sunt pasagerii pentru a directiona fluxul de aer catre ei, sistem de navigatie, etc.
In ceea ce priveste siguranta, noul GS dispune de o gama foarte mare de elemente de siguranta pasiva si activa. Există 10 airbag-uri in total, inclusiv cele de genunchi pentru sofer si pasageri si airbag-uri laterale pentru pasagerii din spate.
Noile Lexus GS pot fi echipate cu un sistem de pre-coliziune care utilizează sistemul de control via croaziera pentru a detecta un accident probabil si o camera infrarosu care monitorizeaza ochii conducatorului auto. In cazul in care detecteaza ca soferul nu este atent si cand circumstantele rutiere sugereaza ca este probabila producerea unui accident, suna o alarma. Daca soferul nu are nici o reactie, sistemul va activa in mod automat  franarea, reducand severitatea impactului.

Lexus a declarat ca va oferi, de asemenea, un pachet F-Sport cu upgrade-uri pentru sasiu.
si design.

Potrivit companiei japoneze, Lexus GS va intra in productie in luna decembrie, primele masini ajungand in showroom-uri in februarie 2012.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
3.5204 :: 22.15MB