No SSO cookie

Gordon Murray lanseaza T.32 Roadster

voteaza
(0/ 0)
Gordon Murray lanseaza T.32 Roadster
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Un Roadster pur electric conceput de Gordon Murray

 
 

Gordon Murray, care a revolutionat masinile de Formula 1 in 1980 si a fost responsabil pentru crearea uneia dintre cele mai bune supermasini din toate timpurile, extraordinara McLaren F1, a devenit recent un campion in vehicule ecologice.

Nu cu mult timp in urma, el ne-a aratat chiar o masina de oras electrica, T.25 si a spus ca va vorbi cu trei producatori pentru a o produce.

Cu toate acestea, vechile obiceiuri mor greu. In ciuda tuturor discutiilor despre mobilitatea in oras, chemarea adevarata a lui Murray este pentru masini sport. Acum, daca Murray ar putea crea un model sportiv ecologic, ar combina cele doua pasiuni ale sale: masinile sport si masinile ecologice.

Sansa a venit atunci cand specialistul in fibra de carbon Toray Industries Inc i-a comandat firmei Gordon Murray Design [GMD] sa construiasca un nou roadster full-electric. Rezultatul este un open-top, cu doua locuri, Teewave AR.1 sau cum ii spune Murray, T.32.
Teewave AR.1 utilizeaza un sasiu din fibra de carbon dezvoltat de Toray si este propulsat de sistemul de propulsie electric Mitsubishi iMiEV. Motorul electric dezvolta numai 65 CP, iar greutatea masinii  nu depaseste 850 kg, inclusiv bateria de 240 kg.

Totusi 65 CP sunt doar 65 CP, altfel spus, cifrele nu sunt tocmai demne de o masina care vrea sa faca parte din segmentul sport: de la 0-100 km/h ajunge in 11.4 secunde si prinde o viteza maxima de 146 de km/h.

Cu toate acestea, Murray sustine ca T.32 "dovedeste ca performanta obtinuta prin reducerea greutatii este modul cel mai eficient si mai ecologic pentru a obtine putere”

GMD spune ca acest concept a fost dezvoltat in doar 9 luni, de la primele discutii si pana la construirea lui.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2623 :: 22.17MB