No SSO cookie

BMW Guggenheim Lab si-a inchis portile la New York City

voteaza
(0/ 0)
BMW Guggenheim Lab si-a inchis portile la New York City
Noutati-auto · · 3 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Berlin -  urmatoarea destinatie a turneului de sase ani, prin noua orase.

 
 

La inchiderea editiei inaugurale BMW Guggenheim Lab din New York City ce a avut loc la 16 octombrie, Richard Armstrong, directorul Muzeului Solomon R. Guggenheim si al fundatiei omonime si Frank-Peter Arndt, membru in Consiliul Director BMW AG, au anuntat ca laboratorul a atras 54.000 de vizitatori din 60 de tari de-a lungul celor doua luni si jumatate cat a fost deschis (3 august - 16 octombrie 2011) si 329.000 de utilizatori din peste 150 de tari au vizitat website-ul bmwguggenheimlab.org.

Laboratorul BMW Guggenheim New York a fost localizat la First Park | Houston pe 2nd Avenue. A reprezentat o structura mobila inovatoare al carei design a fost realizat de arhitectii originari din Tokyo, Atelier Bow-Wow. De-a lungul celor 53 de zile, Laboratorul BMW Guggenheim inaugural - o combinatie de spatiu urban de cercetare, forum public si centru comunitar - a fost un spatiu pentru 58 de dezbateri, 48 de ateliere, 28 de proiectii, 24 de evenimente speciale, 21 de tururi si noua sesiuni aplicative, toate fiind dezvoltate de echipa New York Lab, alaturi de curatorii Guggenheim, pentru a explora problemele urbane si strategiile cu privire la tema Confruntarea Confortului.

Pe langa vizitatorii website-ului, BMW Guggenheim Lab a primit 45.000 fani pe Facebook si a fost vizionat de peste 40.000 de ori pe YouTube. Jocul online interactiv al laboratorului, Urbanology, a fost jucat de peste 26.000 de ori si aproape 3.000 de persoane si-au exprimat ideile pentru logo- ul interactiv al BMW Guggenheim Lab.

"Niciodata nu ne-am fi imaginat nivelul urias de interes si schimbul entuziast de idei pe care BMW Guggenheim Lab si programele sale le-au generat in New York City, atat la fata locului, cat si in mediul online. Chiar si in cazul unui cutremur, al unui uragan si al unei ploi torentiale, laboratorul a starnit nenumarate discutii in jurul lumii si chiar a fost sursa de inspiratie pentru o cerere in casatorie", a declarat Richard Armstrong. "Nu am fi reusit sa atingem acest succes fara grija, sustinerea si increderea comunitatii din East Village, a orasului New York si a fantasticului colaborator care este BMW."

"Suntem incantati de reactia si entuziasmul fantastice pe care BMW Guggenheim Lab le-a generat in New York", a spus Frank-Peter Arndt, membru al Consiliului Director BMW AG. "Acesta a fost startul perfect pentru turneul pe care acest laborator mobil il va face, de-a lungul a sase ani, prin noua metropole de pe mapamond."

De-a lungul celor sase ani, perioada care se va incheia spre finalul anului 2016, BMW Guggenheim Lab va calatori prin noua orase in trei cicluri succesive, fiecare avand propria tema si structura arhitecturala, pentru a ajuta la marirea gradului de constientizare a provocarilor urbane importante si pentru a produce beneficii durabile pentru orasele din jurul lumii. Berlin este urmatoarea etapa a laboratorului, in partea a doua a primaverii 2012, dupa care va urma Mumbai spre finalul anului 2012.

BMW Guggenheim Lab ii are drept curatori pe David van der Leer, curator asistent pentru arhitectura si studii urbane si pe Maria Nicanor, curator asistent pentru arhitectura.

In 2011, BMW Group sarbatoreste 40 de ani de implicare culturala la nivel international. De-a lungul ultimilor 40 de ani, BMW Group a initiat si s-a implicat in peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durata in arta moderna si contemporana, pe muzica jazz si cea clasica, precum si pe arhitectura si design. De asemenea, BMW Group a fost desemnat, de-a lungul ultimilor sapte ani, lider al industriei in Dow Jones Sustainability Indexes. In 1972, trei picturi de mari dimensiuni au fost create de artistul Gerhard Richter special pentru foaierul sediului central al BMW Group din Munchen. De atunci, artisti precum Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Olafur Eliasson, Thomas Demand si Jeff Koons au colaborat cu BMW. De asemenea, compania a mandatat arhitecti faimosi precum Karl Schwanzer, Zaha Hadid si Coop Himmelb(l)au sa creeze designul unor importante cladiri si uzine ale concernului. In 2011, BMW Guggenheim Lab - o initiativa globala a Fundatiei Solomon R. Guggenheim, a Muzeului Guggenheim si a BMW Group - a fost deschis la New York. Structura mobila care va calatori pe parcursul a sase ani, din oras in oras - din America de Nord pana in Asia -, BMW Guggenheim Lab va reuni artisti si savanti internationali si va fi un spatiu public pentru impartasirea ideilor cu privire la problemele majore care afecteaza viata urbana.

BMW Group garanteaza libertatea absoluta de creatie in toate activitatile culturale in care se implica - aspect esential pentru lucrarile artistice revolutionare, ca si pentru inovatiile majore intr-o afacere de succes.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (3)

scris de carmenflorin

un eveniment care nu trebuie ratat........data viitoare bineinteles

scris de bogdan7817

asteptam si editia de anul viitor

scris de sims

un eveniment deosebit

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2664 :: 22.13MB