No SSO cookie

Andreas Mikkelsen - campion IRC 2011 cu Fabia Super 2000

voteaza
(0/ 0)
Andreas Mikkelsen - campion IRC 2011 cu Fabia Super 2000
Noutati-auto · · 2 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Clasamentul final al editiei 2011 a IRC: Mikkelsen locul 1, Kopecky locul 2, Hanninen locul 3 – toti in masini SKODA Fabia Super 2000

 
 

Castigatorul editiei 2011 a Intercontinental Rally Challenge (IRC) este Andreas Mikkelsen, de la SKODA UK Motorsport.

La volanul unei Fabia Super 2000, preparata de SKODA Motorsport (echipa de fabrica), Mikkelsen a castigat confortabil ultimul raliu din acest sezon, din Cipru, realizandu-si astfel visul de a castiga titlul in campionat. Jan Kopecky, de la SKODA Motorsport, a ocupat locul doi in Cipru, terminand pe locul doi si la general, devenind astfel, pentru a treia oara consecutiv, vicecampion in IRC. Al treilea cel mai bun pilot din aceasta editie a IRC este campionul din editia 2010 a IRC si campionul in sezonul 2011 din SWRC, Juho Hanninen. Realizarile SKODA din acest sezon incununeaza sarbatorirea a 110 ani de implicare in motorsport a marcii.

Pe un traseu cu diverse suprafete, cinci candidati la titlu, dintre care patru cu masini Fabia Super 2000 si o portie dubla de premii puse in joc: Raliul Cipru, ultimul eveniment al acestei editii a Campionatului IRC, a reprezentat punctul culminant al sezonului.

Doi dintre candidatii la victorie au abandonat in prima etapa (Hanninen intr-o Fabia, din cauza unui accident si Neuville intr-un Peugeot, din cauza problemelor tehnice), si astfel a fost clar, inainte de inceperea etapei finale de sambata, ca titlul campionatului va fi obtinut de Mikkelsen, Kopecky sau Loix (cu totii aflati la volanul cate unei masini Fabia Super 2000).

Aflat in fruntea clasamentului dupa prima zi, Andreas Mikkelsen si-a folosit perfect avantajul pentru a castiga cel de-al doilea raliu din acest sezon, precum si intregul campionat. Jan Kopecky de la SKODA Motorsport (echipa de fabrica) a terminat pe locul doi in Cipru si pe locul doi la general, iar al treilea cel mai bun pilot din acest sezon IRC este coechipierul sau Juho Hanninen, ceea ce inseamna ca masinile Fabia Super 2000 au castigat primele trei locuri.

Andreas Mikkelsen: “Nu-mi vine sa cred, este un sentiment extraordinar si sunt coplesit de emotii. Am avut un an extraordinar si as vrea sa multumesc tuturor membrilor echipei noastre. Multumiri speciale pentru SKODA, am avut o masina fantastica.”

Jan Kopecky: “Stiam ca trebuie sa castigam in Cipru, pentru a castiga si titlul in campionat, dar Andreas a fost pur si simplu prea rapid aici. Masina a fost fantastica pe tot parcursul sezonului si vreau sa multumesc intregii echipe pentru faptul ca a pregatit totul intr-un mod excelent.”

Juho Hanninen: “Desi, in acest sezon, nu am aparut in mod regulat in IRC, am avut o sansa buna sa castigam titlul la final. Considerand portia dubla de puncte, disponibile aici in Cipru, greseala mea stupida a avut un impact  major asupra clasamentului final. Oricum, sunt bucuros ca am ajutat echipa sa castige Cupa Constructorilor”.

Comentand acest sezon, care tocmai s-a incheiat, Michal Hrabanek, Directorul echipei SKODA Motorsport, declara: “Felicitari lui Andreas pentru victoria in campionat, suntem incantati de faptul ca avem in pozitia de castigator un pilot de Fabia Super 2000, la fel ca si anul trecut. Sunt convins ca perspectivele de viitor ale lui Andreas sunt extraordinare. Am repetat victoria de anul trecut din Cupa Constructorilor din IRC si vrem sa multumim tuturor pilotilor care au contribuit la aceasta realizare. In plus, Hanninen & Markkula, in Fabia Super 2000, au castigat Campionatul Mondial, ceea ce inseamna ca acesta a fost cu adevarat un sezon de succes pentru noi. Rezultatele noastre din acest an se incadreaza in aceeasi liga cu cele mai mari realizari obtinute pe parcursul celor 110 ani de eforturi in motorsport. Cred ca am promovat SKODA cu adevarat excelent si am dovedit ca programul importatorilor produce rezultate extraordinare, chiar si la cel mai mare nivel. Doresc sa multumesc intregii echipe, acest sezon a fost lung si obositor, iar atitudinea profesionista a echipei, precum si daruirea lor, au reprezentat temelia tuturor realizarilor noastre.”

SKODA a castigat opt raliuri dintr-un total de unsprezece din campionatul din acest an al IRC - Hanninen a castigat trei (Insulele Canare, Ucraina, Azore), Kopecky doua (Republica Ceha, Ungaria), Mikkelsen doua (Scotia, Cipru) si Loix unul (Belgia).

Pentru prima data in istorie, SKODA Motorsport va participa la Cursa Campionilor din acest an. Vazut ca si apogeu al sezonului de motorsport, evenimentul are loc in Dusseldorf, Germania, in primul week-end din decembrie (3-4 Dec).

Clasamentul final IRC 2011 - Piloti:

1.         Mikkelsen – 153,5 puncte

2.         Kopecky – 152 puncte

3.         Hannnien – 125 puncte

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (2)

scris de sims

felicitari Mikkelsen

scris de ovyy

Nu ma asteptam ca SKODA Fabia Super 2000 sa faca o asa figura frumoasa, iar diferenta de puncte intre primii doi piloti este foarte mica....sunt buni amandoi.

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3169 :: 22.13MB