Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Rusinea de a fi roman
Masini.ro Forum > Discutii generale > Combat zone
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
T u d o r
Nu stiu daca e de balamuc sau de rusinea de a fi roman, dar iata proaspatul imn al turismului romanesc: biggrin.gif

Si parodia...

Eu personal o prefer pe a doua. rolleyes.gif
klm
Am vazut ceva ce mi-a lasat un gust destul de amar incat sa o incadrez in acest topic: plimbandu-ma dupa gips prin Practiker (ii dau numele pentru cei ce vor sa verifice) m-am oprit putin pe culoarul de produse auto (apropo, magazinul este praf la acest capitol); la un moment dat imi cad ochii pe niste stegulete cu tricolorul Romaniei pentru pus pe masina si exclam: "Las-o-n p. masi de treaba, nici macar steaguri cu tricolorul Romaniei nu suntem in stare sa facem?!" moment in care vreo 5 persoane care erau in jurul meu izbucnesc in ras, se uita la stegulete si isi exprima dezgustul.
Nu vreau sa analizez dpdv economic, or fi mai rentabile insa gandindu-ma ca nu este vorba de o cana sau de o gresie ci de un steag al Romaniei mi se pare absurd.
Da, dragi colegi de forum, nu suntem in stare sa facem steaguri cu insemnele noastre nationale sau daca suntem in stare s-o facem atunci mai mult ca sigur nu stim sa le vindem.
ozz86651
Pai si? Ne lasi asa, neterminati? ce-aveau ?
20krpm
probabil acelasi defect ca si cele americane: "made in china".
Hoinar
QUOTE (ozz86651 @ May 5 2009, 09:35 AM) *
Pai si? Ne lasi asa, neterminati? ce-aveau ?

Mai mult ca sigur era made in China smile.gif
klm
CITAT(20krpm @ May 5 2009, 09:49 AM) *
probabil acelasi defect ca si cele americane: "made in china".

Bingo!
ozz86651
Banuiam eu.
Dar de ce ai vrea sa ai industrii din astea jalnice cu valoare adaugata foarte mica la tine in tara (sau industrii poluante etc)? Eu nu vreau sa se faca chiloti in Romania, eu vreau sa se faca noul google, sau apple sau intel (fara partea de fabricatie, numai design). Daca se fac tzoale sa se faca de alea de 2000$ bucata, nu porcarii de 5 centi.
klm
Am spus ca nu analizez dpdv economic, poate ca ai dreptate, ci analizez prin prisma faptului ca este un simbol national; poate ca in America, tara in care simbolul national este o gagica facuta de frantzuji, se intelege altfel acest lucru (desi n-as crede daca ma gandesc ca ei pun steagul national pana si pe scutece) insa mie mi s-a parut macar deranjant... pentru mine. Asta-i tot.
Baby Blues
Fratilor doar atat puteti? Pai se vede treaba ca de cand am plecat s-a cam molesit spiritul de luptator anti-romanesc din voi. Mi-e frica sa ma apuc sa vorbesc din nou de rau de Romania ca ma apuca iar pandaliile. Oricum un exemplu tot trebuie sa dau. M-am dus la un dealer Skoda sa fac ITP-ul "Micutei" ( are deja doi ani si merge in picioare catinel), cand inginerul de la statie i-a descoperit seria de sasiu inscrisa gresit pe certificat si pe talon ( o cifra). M-a indrumat la RAR. Le-am cerut celor de la Skoda contravaloarea ITP-ului si am sunat la RAR in speranta ca cineva va reusi sa dezlege misterul cifrelor din certificat si din cartea de identitate a masinii. Dupa un sir lung de discutii cu vreo 4-5 ingineri , inclusiv de la centrala din Bucuresti, am aflat ca era obligatia celor de la ITP- Skoda sa-mi trimita fax-ul cu cartea masinii si cu o nota de constatare cu care cei de la RAR sa rezolve problema avand in vedere ca nu e greseala mea. Il sun pe inginerul de la Skoda pt a-i cer "socoteala" pentru indolenta lui si pentru a-i spune ca si-au pierdut un client pe viitor, iar acesta dupa ce ma lasa sa ma descarc imi zice sec, , citez: Ma doare in p... de Skoda, maine plec de la ei. Am ramas perplex si l-am sunat pe cel de la asistenta care mi-a facut discount pe loc de 45%la manopera. Asta-i Romania fratilor!
PS: Bine v-am regasit!
Hoinar
QUOTE (stefan_adrian @ May 5 2009, 07:07 PM) *
...M-am dus la un dealer Skoda sa fac ITP-ul "Micutei" ...
PS: Bine v-am regasit!

Apai vezi ca n-ai nimerit unde trebuie?! Ce cautai tu la Skoda daca ai Audi? tongue.gif
Bine ai revenit printre noi!

ps: pana la urma, desi ai trecut printr-o situatia nasoala, macar ai avut o rezolvare de bun simt din partea lor, pentru ca totusi nu e vina firmei cand angajatul isi bate joc de munca lui...probabil de asta a si (fost) plecat...
klm
ITP-ul se poate face oriunde.
Hoinar
QUOTE (klm @ May 6 2009, 08:30 AM) *
ITP-ul se poate face oriunde.

N-ai baut cafeaua vere? sau n-au pus eu zambaricii potriviti? unsure.gif
Era o gluma...smile.gif
klm
Ho, bre, abia la cateva minute dupa reply-ul ala am intrat in transa veselo-constienta a unei zi normale de munca (pana atunci fusesem doar vesel wink.gif) ...
A drq, Băse asta, numai el e de vina! bicycle.gif
adrian_flavius

QUOTE (20krpm @ Mar 31 2009, 07:09 PM) *
uite aici o poveste cu happy end asemanatoare. eu personal am fost foarte uimit de reactia celor de pe forum - ceva de genul "politistii oricum sint niste imbecili asa ca merita sa facem ce putem ca sa scapam de amenzi" - asa ca trebuie sa admit ca in romania asta e optica generala, si ca io sint deplasat ca gindesc pe dos. oh well, macar de-ar fi ultima oara smile.gif


...man, you have an obsession... whistling.gif

QUOTE (Diesel @ Apr 1 2009, 08:05 PM) *
Iar cazul meu propriu: am intrat la facultate cu nota maxima la examenul de admitere, dar pentru ca la matematica la bac am luat doar 8 si ceva am ajuns la taxa...


...am patit-o si eu, aceeasi poveste...dupa primul semestru, avand una dintre mediile generale din top 10 pe total facultate, prin hotararea senatului facultatii, si ca o favoare deosebita, am trecut la fara taxa...nu vreau sa-ti spun cine era pe locurile fara taxa...ca nu are sens...
Baby Blues
Multumesc pt urari,"Hoinar" si sper sa regasesc cat mai multi dintre multi oameni care mi-au placut acum ceva timp.
mike.omega
In seara asta la happy hour la maruta au fost prezenti in acelasi timp in platou Phoenix si baseasca aia mica. Am vazut o inregistrare luata de pe net cum cei de la Pheonix cantau, toata lumea batea din palme/facea ceva numai asta mica a lu Base statea ca tuta si se uita. De parca n-auzise si nu va zuse in viata ei!!!

Tanti asta ne reprezinta in parlamentul european? are stranse si semnaturi?! banned.gif
drabisan
Pai unde sa-i vada ma Mike saraca fatuca? Crezi ca au fata Phoenicsii de Bamboo si de Fratelli? Iar Covaci e prea sarac si sarantoc sa-si bea cafeaua pe Radu Beller!

Poate l-o fi vazut cel mult pe Tandarica, ca e participant la evenimente mondene, dar e scund, batrin si sarac deci sigur nu l-a tinut minte.

PS. Eu personal sper sa nu o trimita romanii in PE! S-o lase acasa, ca se integreaza mai bine in fauna!

DRAGOS
QUOTE (stefan_adrian @ May 5 2009, 08:07 PM) *
PS: Bine v-am regasit!


Bine ai revenit Stefan! thumbsup.gif

Aia mica ce mai Face? cum trage? cum merge? cati km ati adunat impreuna? biggrin.gif
Baby Blues
QUOTE (DRAGOS @ May 6 2009, 10:38 PM) *
QUOTE (stefan_adrian @ May 5 2009, 08:07 PM) *
PS: Bine v-am regasit!


Bine ai revenit Stefan! thumbsup.gif

Aia mica ce mai Face? cum trage? cum merge? cati km ati adunat impreuna? biggrin.gif

Aia "Mica" are doar 45.000 de km si trage bine. Asteptam sa facem un mic cip pt ca tocmai am iesit din garantie. Multumesc si tie si ma bucur sa te/va "revad" si sper sa pot citi retroactiv cateva topicuri pe care le-am ratat de cand nu am mai trecut pe aici.
AZAZEL
le-am vazut acum cateva minute pe fetele noastre in frunte cu elena la eurovision si chiar ma bucuram cum incearcau sa-si reprezinte tara cat mai bine.
melodia nu e cine stie ce, insa cand le urmaream cum evoluau pe scena, ma simteam mandru ca-s roman.
22nst
Mie imi este cam rusine... cred ca terminam pe ultimul loc sad.gif
T u d o r
Acu sincer sa fiu n-am vazut nici o diferenta intre prestatia romancelor si a albanezilor (de exemplu). Melodii slabe cam la toti. Asta e rezultatul interesului scazut al tuturor pentru mismasurile politice care duc la castigarea eurovisionului.
marius68582
Oricum e o telenovela,dar macar sunt mandru ca am votat cu Moldova. thumbsup.gif
22nst
Ce imi place mie, in fiecare an romanii ii voteaza pe moldoveni si invers 36182451.gif

Cred ca este cea mai proasta clasare de pana acum...
AZAZEL
locul 18 pana la final. imi ziceam ca nu accept altceva decat o clasare in primii 20. sub 20 ar fi fost prea jalnic si sincer si eu ma temeam la un anumit moment ca vom termina ultimii. totusi, care tara a fost prima ce a votat? ne-a dat 7 puncte si nu mai tin minte cine este.
voturile se impart dupa criterii geografice, istorice, politice si cateodata si pe criteriul a ceea ce arati pe scena.

totusi, am luat locul 18 din 42 si nu din 25. 25 au intrat in finala.
22nst
Pe 19 am terminat.
http://www2.tvr.ro/eurovision/
AZAZEL
nu am vazut evolutia elenei de marti din semifinala. cica a fost ok.
totusi, astazi mi s-a aprut fara suflu elena. in videoclip, parca fetele alea aveau viata si parca puneau mai multa energie cand cantau. azi pe scena nu a mai fost asa. elena pana si cuvintele le stalcea f tare. daca nu mi-ar fi sunat intr-una in cap melodia la radio/tv aproape nu as fi inteles nici un cuvant din ce spunea.
FAR EASTERN
Nashpa http://masini.ro/forum/content-page/18181/...60/#entry317176 ...

Si asa cum am mai zis, Novegia(Rybak) a plagiat Opera #2 a lui Vitas. Iote:





22nst
Seamana, nu pot spune nu... sa vedem ce decizie vor lua specialistii. Parca trebuie sa fie 7-8 note la fel sau ceva pe acolo.

Acum, am tot ascultat piesa si incepe sa imi placa, aseara la prima auditie chiar nu mi-a transmis nimic.
Mie mi-a placut mult piesa Suediei smile.gif
James Kilowatt
Mie piesa noastra mi s-a parut una din cele mai slabe. LA fel de slaba ca aia de pe locul 3 biggrin.gif
De votat, am votat cu moldoveanca, a fost cu 15 clase peste a noastra. Au avut 4 puncte din Belgia, probabil a contat smile.gif
Diesel
Ne simtim mandri sau nu? tongue.gif
Diesel
Cand am ajuns la imn am trecut pe mute
andrei5130
QUOTE (Diesel @ May 18 2009, 12:20 AM) *
Ne simtim mandri sau nu? tongue.gif


Ingeniozitate este caracteristic noua, indiferent din ce motive am ajuns asa de ingeniosi...


DA SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN verymad.gif

marius68582
O raza de soare,pentru prima oara dupa mult timp o cronica turistica intr-o nota pozitiva.


http://www.irishtimes.com/newspaper/travel...4247169837.html
ozz86651
Eu zic ca oricine a fost in paris si in bucresti se cam c*aca pe el de ris cind aude comparatia. Faptul ca mai sint o mina de cladiri care aduc vag cu stilul celor din paris si un arc de triumf intr-o stea nu inseamna mare lucru. Cred ca sint mai multe zone care aduc aminte de turcia sau orient in general.
Nimic nu poate face mai rau turismului decit reclama falsa si asteptarile exagerat de ridicate. Din contra e mult mai util sa vii cu asteptari scazute si sa fii placut surprins decit sa nu stii cum sa te intorci mai repede.
guerilla
asa-i ca va apuca nostalgia defilarilor de 23 august, vazand poza de mai jos?

ps. pentru cine nu stie, in we ce tocmai a trecut base a fost primit in bucovina cu un "bun venit" format din oi pe un deal.
andrei5130
Poate ar trebui sa deschida ochii mai tare cei ce nu vad nimic in Romania !!!



...peste tot unde am fost in EU am vazut si pro si contra ca si la noi, sunt multe lucrurile pe care europeni le ascund, nu am auzit pe nimeni sa zica ca Parisul e un cos de gunoi, ca francezi sunt niste lenesi incurabili, italieni o natie de mincinosi cu un tupeu factastic, lista poate continua dar nu cred ca e cazul...

... nu sustin ca suntem cel mai bun popor din europa, dar cred ca avem mult mai multe avantaje decat dezavantaje, de multe ori cand traiesti cu un lucru bun in fiecare zi ajungi sa ai impresia ca ti-se cuvine si nu il mai apreciezi...


P.S.

pentru cei ce vor sa emigreze nu au decat din 20 de romani plecati 3 o duc bine alti lafel ca in tara sau mai rau, este normal sa nu se vada nici un fel de progres cand avem o astfel de atitudine...
air_wolf
QUOTE (andrei5130 @ May 26 2009, 10:20 PM) *
Poate ar trebui sa deschida ochii mai tare cei ce nu vad nimic in Romania !!!
...peste tot unde am fost in EU am vazut si pro si contra ca si la noi, sunt multe lucrurile pe care europeni le ascund, nu am auzit pe nimeni sa zica ca Parisul e un cos de gunoi, ca francezi sunt niste lenesi incurabili, italieni o natie de mincinosi cu un tupeu factastic, lista poate continua dar nu cred ca e cazul...
... nu sustin ca suntem cel mai bun popor din europa, dar cred ca avem mult mai multe avantaje decat dezavantaje, de multe ori cand traiesti cu un lucru bun in fiecare zi ajungi sa ai impresia ca ti-se cuvine si nu il mai apreciezi...
P.S.
pentru cei ce vor sa emigreze nu au decat din 20 de romani plecati 3 o duc bine alti lafel ca in tara sau mai rau, este normal sa nu se vada nici un fel de progres cand avem o astfel de atitudine...


tocmai, ca noi vedem, dar din straturile superioare ale guvernarii, tara asta pare parasita; si e normal, doar in loc de vot mergem la munte sau la mare, ca doar n-o sa pierdem un weekend din viata, o data la 4 ani.

n-ai auzit pentru ca ei nu se identifica, si ma refer la valorile lor, cu "maneaua" sau cu "popularul", asa cum fac scursurile noastre pentru a fi "aproape de popor". pai daca s-ar face atitea greseli gramaticale, si de ce sa nu recunoastem, au intrat in uzual, cred ca in franta sau elvetia sau austria prezentatorii si emisiunile ar fi zburat imediat de pe post, nu din cauzuza unei comisii ci din cauza rating-ului. uitati-va la TV5, DW vs PROsTV INT, TVR INT.

asta e, sintem tara lui "atomii se substituie unele peste altele" si a lui "blustutz". astea 2 reclame si alea de la unirea eu le consider jignitoare la adresa inteligentei, in concluzie nu voi cumpara in veci produsele acelor firme.
problema noastra nu e atitudinea. problema e ce ni se serveste de la micul dejun pina la culcare: un mega rahat - la McDo, la mincarea nationala shavoma, la radio, in autobuz, in trafic e asortat si cu m__e si morti, la tv pe toate canalele. din cind in cind il mai mincam cu prietenii la o bere, mai minjim un pic si forumurile. unii sint fericiti asa. altii se prefac nefericiti. altii sint indiferenti iar restul nu intelege mai nimic. sint si unii care produc rahatul, mai putini dar exista. uite, bucovinenii astia... puteau sa-l serveasca pe base cu niste masline de oaie... tot ii place lui sa le manince cu fiecare ocazie biggrin.gif

parca e statistica ministerului de interne... pardon, de externe biggrin.gif eu stiu cel putin 20 de romani plecati - emigrati, nu capsunari, care o duc mult mai bine. in principal psihic o duc mai bine. m-am revazut cu un foarte bun prieten plecat acum un an in suedia - e incredibil cit s-a schimbat mentalitatea sa intr-un an. de ce oare? pentru ca e apreciat la valoarea lui, pentru ca toate cursurile si examenele luate (nu varza de fac, examene serioase MCSE etc) s-au dovedit utile? pentru ca a plecat dintr-o firma pe care a tinut-o ca partener pe certificarile lui, pentru 500eur/luna, la o alta firma care ii ofera, pentru inceput, doar 70.000eur/an... uite, incep sa-mi doresc s-o duc si eu la fel de rau...




andrei5130
Sunt convins ca se poate mai bine si ca atomi se substituie unii pe altele...

Eu spusesem ca Parisul e un mare cos de gunoi (probabil din cauza turistilor), ma bucur cand aud ca sunt oameni carora odata plecati le merge mai bine!







Rebel
nu stiu de unde ai luat tu statistica aia cu 3 din 20. Nu zic ca nu sunt si care o duc rau -si asta e relativa rau treaba- dar cred ca datele sunt gresite.

Pana la urma tine foarte mult si de mentalitate, Air sublinia bine, cand vine timpul sa iti exprimi opinia te duci la mici si la gratarel in loc sa il amendezi pe cel care nu te-a reprezentat onorabil. dar dupa aceea, vine saptamana de lucru cand incepem sa ne plangem ba la prieteni, ba pe forum, ba acasa.
Am observat aici pe forum personaje care critica mizeria din oras, pangarirea naturii si a mediului si taman ei baga masinile in zonele cele mai frumoase si acolo unde ar trebui sa iei o amenda usturatoare. Tot aici am gasit colegi care isi justifica actiunile prin "da' ce are frate?".
Schimbarea consta in primul rand in ceea ce faci tu.
Si ar mai fi...
ozz86651
QUOTE
...peste tot unde am fost in EU am vazut si pro si contra ca si la noi,


Prima parte este foarte adevarata. Nu exista tari ideale, toate sint un ansamblu de plusuri si minusuri. Mai mult, e foarte greu sa spui la modul general ca o tara e mai buna ca alta, pentru ca depinde prea mult de preferintele personale. Totusi, relativitatea asta se aplica intre tari oarecum din aceeasi grupa. Adica e clar ca Germania e mai buna de trait ca Sudan. Nu e clar deloc intre Germania si Franta sau Franta si Canada sau USA si UK.
Teama mi-e ca Romania e in grupa asta unde diferentele la sfirsit, dupa ce faci suma intre plusuri si minusuri, iese destul de slab fata de UE (nu fata de restul lumii, Romania e foarte ok in lume).

QUOTE
pentru cei ce vor sa emigreze nu au decat din 20 de romani plecati 3 o duc bine alti lafel ca in tara sau mai rau,


Cum ai ajuns la concluzia asta? Eu zic ca multi din aia care o duc rau se agata de fapt de niste subiectivisme. Romania li se pare misto simplu din cauza ca asa le e in amintire, noua tara li se pare naspa din cauza ca sint neadaptati si le e straina.

QUOTE
dar cred ca avem mult mai multe avantaje decat dezavantaje,


OK, acu e timpul sa vii cu chestii concrete. Care sint treburile alea asa bune ca sa le biruie pe alea rele?


PS: dupa parerea mea, aplicind standadele newyorkeze Parisul e un oras foarte curat. Si nu inteleg ce are mudaria de pe strada cu calitatea vietii.
air_wolf
QUOTE (Rebel @ May 27 2009, 12:08 AM) *
Am observat aici pe forum personaje care critica mizeria din oras, pangarirea naturii si a mediului si taman ei baga masinile in zonele cele mai frumoase si acolo unde ar trebui sa iei o amenda usturatoare. Tot aici am gasit colegi care isi justifica actiunile prin "da' ce are frate?".
Schimbarea consta in primul rand in ceea ce faci tu.
Si ar mai fi...


rebel, daca te referi la off-road n-ai dreptate. noi nu lasam mizerie, nu ne schimbam uleurile in poienita, avem saci de gunoi in masina. sa mergi sa vezi ce ramine in urma unor weekenduri pe locurile de campare... te iei cu miinile de cap.
pe unde trece simexul iarba se reface. unde a curs uleiul nu mai creste nimic.
si mergem in zonele putin accesibile, unde nu rasuna guta din masini, nu imi afum hainele, nu ma intep in sticle si cutii de conserva. si unde nu se pisa nimeni in izvor in amonte si apa e cristalina si rece.
klm
CITAT(air_wolf @ May 26 2009, 11:33 PM) *
in loc de vot mergem la munte sau la mare, ca doar n-o sa pierdem un weekend din viata, o data la 4 ani.
[...]
asta e, sintem tara lui "atomii se substituie unele peste altele" [...] in concluzie nu voi cumpara in veci produsele acelor firme.

"Pierzi" maxim 5 minute, restul uichendului e la fel de liber ca oricare (de exemplu daca te strici la burta pierzi mai mult timp pe toaleta).
Produsul promovat de atomii aia care se substituie este unul foarte bun, insa reclama cred ca este reprezentativa pentru o parte din societatea noastra: odata il poate reprezenta pe "cel ce vrea sa para", adica omul cu IQ sub-mediu care foloseste cuvinte pompoase ca sa impresioneze (genul de instalator care imi spune ca acum schimba shtutzul de la furtunul colector blink.gif , pff, sa schimbe ce stie el, pe mine nu ma intereseaza decat sa-mi curga apa la robinet); il mai poate reprezenta pe cel care, in ciuda inteligentei sale, n-a avut sansa in viata si lucreaza intr-un domeniu nepotrivit in care nu se poate acomoda smile.gif.
AZAZEL
QUOTE (andrei5130 @ May 26 2009, 11:07 PM) *
Eu spusesem ca Parisul e un mare cos de gunoi

sa vedeti ce e in amsterdam ! aproape comparabil cu bucurestiul.
James Kilowatt
@Azazel
Sigur n-ai picat in Amsterdam dupa un concert, o ziua reginei, ceva? smile.gif Mie nu mi s-a parut asa murdar (pentru un oras mare) decat cand am aterizat pe 2 mai, adica a doua zi dupa un baieram generalizat...


Pentru sustinatorii mersului la vot: Pai actuala formula de guvernare din Romania nu e un argument impotriva sfatului pe care-l dati? Si in Belgia e la fel, votezi cu unii, sau votezi impotriva altora, la sfarsit oricum se face o mare alianta si toata lumea e la putere... In Belgia e obligatoriu sa votezi, si degeaba, oricum ai vota, la sf se negociaza si toata lumea din partide e la fericita, iar bizonu' continue sa le lase juma' de salariu.

Eu incep sa cred din ce in ce mai tare in modelul elvetian, un pas catre democratia directa... asta reprezentativa si-am cam atins probabil limitele atunci cand politica a devenit o profesie iar politicienii o casta inchisa.
AZAZEL
nu, nu fusese nici o sarbatoare zilele alea. era anul trecut in ultimul weekend din septembrie si mi s-a parut jalnic. practic, amsterdam mi s-a parut a fi cel mai mizerabil oras din afara granitelor romaniei si, am vazut cateva zeci de orase.
andrei5130
nu mai stiu exact unde dar aici pe undeva:
http://www.insse.ro/cms/rw/pages/about.ro....xeSahyTbi0Sa3z0


air_wolf
QUOTE (andrei5130 @ May 27 2009, 08:23 PM) *
nu mai stiu exact unde dar aici pe undeva:
http://www.insse.ro/cms/rw/pages/about.ro....xeSahyTbi0Sa3z0


deci am avut dreptate. studii pe comanda politica.
ozz86651
Romanul asa e el bai, mare critic de cind s-a nascut. Se duce intr-un oras oarecare si incepe sa numere gropile si hirtiile de pe jos ca sa ajunga la concluzia ca e "ca bucurestiul" si devine foarte dezamagit. Amsterdamul nu e ca Bucurestiul, si chiar daca ar fi in privinta mizeriei e ca si cum ai compara doua case dupa culoarea burlanului. Ca si cum te-ai duce in vizita la Bill Gates si ai spune, bai, casa lui asta e la fel cu a bunicilor din Tecuci, ca are burlane albastre blink.gif . Sint un milion de lucruri de vazut si de facut intr-un oras si voi va pierdeti timpul inventariind hirtiile si gropile si credeti ca asta e esenta, asta face doua orase asemanatoare sau comparabile, numarul hirtiilor de pe jos. Pai va spun si eu una: NY are mult mai multe hirtii si pungi si mizerie decit Botosani. Asa, si?

@JK: democratia directa e un dezastru. Stiu ca o probez pe pielea mea in California, in deciziile statale. In principiu cu cit mai multi oameni sint adusi in procesul de decizie, cu atit mai idioate si predictibile sint deciziile. Cind sint mai putini, macar unele dintre decizii o sa fie ok.
James Kilowatt
Ok, atunci California e al doilea exemplu pe care il cunosc, in afara de Elvetia smile.gif Amandoua sunt cred exemple peste media democratiilor traditionale occidentale din multe puncte de vedere. Elvetia si la nivel federal are un "haos total", 7 presedinti, etc... si uite ca ramane o tara civilizata si dezvoltata. De exemplu, recent au trebuit sa voteze sa tina afara "corbii de romani" si uite ca n-au pus botul..... au dat dovada de un bun simt si o o gandire pragmatica remarcabile, nu s-au lasat manipulati.

Nu inteleg de ce crezi ca bizonu' e incapabil sa ia o decizie, insa e capabil sa aleaga corect pe cel unul care are un program oarecare si care sa ia deciziile in locul lui. Adica, introduci un risc in plus... pe langa faptul ca bizonul risca sa aleaga gangsterul cu programul gresit, mai exista si riscul ca gangsterul sa nu se tina de cuvant. E drept, cele doua riscuri se pot diminua reciproc, poate bizonul alege programul gresit, iar gangsterul ia deciziile bune impotriva a ceea ce a promis... teehee.gif
Oricum, pe vremea cand unii vorbeau de votul universal si de "nobilul experiment" pe acolo pe la voi, filozofii de pe batranul continent spuneau ca e o greseala fundamentala sa lasi analfabetii sa isi aleaga reprezentantii. smile.gif

Oricum, nu vad cum ar putea fi depasite limitele democratiei reprezentative. Fie democratie directa (cu "emanciparea" si "alfabetizarea politica" a maselor), fie... ce? Republica lui Platon? Dictatura luminata? Asta a mai fost incercata si n-a mers decat perioade scurte....Sau sa fim condusi de Multivac-ul lui Isaac Asimov? smile.gif

In plus, cred ca America e mai apropiata oricum de democratia directa decat Europa. Am observat ca americanii chiar cer socoteala congresmanilor lor pentru ce-au facut si ce-au promis, in Europa asta nu prea exista decat prin talk-show-uri de doi bani.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.