Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Rusinea de a fi roman
Masini.ro Forum > Discutii generale > Combat zone
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
A K U
Morar si Buzdugan fac parte cu succes din categoria celor care promoveaza un prost gust si un cocalarism extraordinare. Ati vazut vreo emisiune facuta de Morar? Ati ascultat vreodata "farsele" lui Buzdugan de la radio? Eu am avut aceasta nesperata sansa cand eram intr-un autobuz si va spun sincer ca glumitele lui sexuale au facut calatorii care s-au nimerit acolo in acel moment sa se uite mai abitir pe geam, sa-si bage capetele cu totul in ziarele pe care le citeau sau sa roseasca pur si simplu de jena "realizatorului". Soferul in schimb cred ca se distra copios si-l durea la basca de faptul ca mai erau vreo 20 de oameni care nu ar fi vrut sa asculte platitudinile debitate de cei doi oameni de radio comercial. Rusinea mea de a fi roman nu vine din linkurile pe care le da Azazel cu o ravna demna de o cauza mai buna. Pana la urma pe sarmanii aia atat ii duce mintea si a lor va fi imparatia cerurilor, nu? Rusinea vine din ce vad in fiecare zi in jurul meu, din clasa politica, din oamenii care le seamana din ce in ce mai mult politicienilor si din altele, multe si marunte.
Baby Blues
Apropos de soferi de autobuz: Saptamana asta sunt prin Bucuresti cu ceva chestiuni personale ce nu sufera amanare si am avut nefericita sansa sa vad un sofer de autobuz care avea in jur de 150 de kg, cu camasa cadril descheiata pana la brau in timp ce infuleca cu pofta dintr-un hot-dog. Mi-a venit sa zambesc dar mi -a inghetat zambetul pe fata in momentul in care mi-am dat seama ca in autobuz se poate sa se fi aflat vreun strain in ... probabil ceva afaceri ca nu pre mai ai ce vizita prin Bucuresti biggrin.gif
ozz86651
Adica la straini nu exista oameni de 150 de kile care infuleca hotdogi? Ia da o tura-n Texas smile.gif.
Baby Blues
QUOTE (ozz86651 @ Jun 10 2009, 05:39 AM) *
Adica la straini nu exista oameni de 150 de kile care infuleca hotdogi? Ia da o tura-n Texas smile.gif.

Ma refeream la imaginea acestuia: descheiat la camasa , transpirat si cu burtoiul revarsat peste pantaloni , conducand un mijloc de transport in comun. biggrin.gif
20krpm
QUOTE (stefan_adrian @ Jun 8 2009, 03:44 PM) *
Ati auzit toti de dramele familiilor distruse de " magia" unui venit castigat prin munca in strainatate, care a ajuns sa faca copiii sa nu-si mai recunoasca mamele si tatii si copiii sa devieze de la o crestre normala in sanul familiei. Ce au facut politicienii romani? Pai va spun eu ce-au facut cu prilejul campaniei pt. parlamentul european: in loc sa ne spuna ce vor face ca sa-i atraga pe amarati aia acasa, se chinuia sa ne spuna ca daca vor ajunge acolo, vor face tot ce ste posibil pt. a deschide granitele Europei pt ca noi sa muncim in toate tarile acesteia. Se refereau la aderarea la spatiul Schenghen , pe care o confundau cu U.E in asamblul ei.
Astia suntem: in loc sa ne aducem oamenii acasa, noi ii trimitem in alte tari. Nimemni nu spune ca nu e bine sa muncim si acolo dar acasa la noi cine mai munceste. Cine a construit ceva in ultimul timp stie ce greu este mai gasesti meseriasi. Cine are prieteni patroni de restaurante stie ce greu este sa gasesti un bucatar sau un ospatar bun. Si asa pot continua la nesfarsit.

sincer, nu vad nimic rau in faptul ca un politician militeaza pentru a da dreptul romanilor de a alege unde vor sa munceasca. din contra, il felicit. ce va face fiecare cetatean cu dreptul respectiv - asta categoric nu e o chestie in care sa se amestece politicienii. dar ce sugerezi tu e ca politicienii trebuie sa lupte pentru ingradirea drepturilor romanilor de a munci in strainatate, pe motiv ca asta duce la familii destramate - si asta clar nu e o opinie la locul ei.

open up, people.

si apropo de individul dezgustator pe care l-ai descris, incearca sa explici de ce vezi o diferenta intre a fi vazut de un roman si a fi vazut de un strain. ca e la fel de oribil pentru amindoi, zic io, nu? asa cum spune si ozz, individul ala exista peste tot, in toata lumea. nu face sens sa il ascunzi ca sa nu-l vada altii, si sa traiesti tu cu mizeria generata de el.
Baby Blues
20krpm: Imi pare rau ca nu am fost foarte explicit si imi pare rau ca n-ai inteles nimic din ceea ce am scris eu mai sus. Poate vina imi apartine. Da-mi voie sa revin si sa-ti explic faptul ca eu am crezut ca e mai bine sa ai o politica de atragere a oamenilor tai in tara pentru a nu mai exporta nici forta de munca si nici specialisti. Dar daca tu crezi ca eu m-am referit la vreo ingradire a drepturilor inseamna ca probabil nu ai citit cu atentie ceea ce am scris. Te rog sa citesti cu atentie din nou ceea ce am scris si dupa aceea sa-mi ceri sa fiu deschis la minte.
Referitor la punctul cu soferul: Pai pun pariu ca 95% din pasagerii mijlocului de transport in comun nici nu observau ca ala e cu burtoriul revarsat si daca ar fi observat nu i-ar fi deranjat si daca i-ar fi deranjat nu l-ar fi . Daca ai fost prin orice capitala europeana si banuiesc ca ai fost, ai observat ca majoritatea soferilor mijloacelor de tranpsortt in comun sunt imbracati intr-o uniforma care presupune niste haine lejere dar decente. In Buzau de ex. i-au imbracat pe toti la camasa si cravata. Iti spun ca si nea Dorel a devenit frumos. biggrin.gif
Daca in continuare crezi ceea ce vrei, t-as intreba daca ai vreun parinte sau sora ori frate plecat prin afara sau daca cunosti vreun caz direct. Daca da as vrea sa -mi spui cat de fericita este familia respectiva si vezi daca ar vrea sa se intoarca in tara sa lucreze pe aceiasi bani? Hai ca aici nu vorbim de doctori sau cine stie ce specialisti in fizica atomica care castiga bine cand se duc afara. Vorbim de cei care muncesc cu palmele si muncesc din greu. Iti spun ca vorbesc despre cazuri pe care le cunosc eu si pe care le cunosc si altii si nu vorbesc numai din fata calculatorului.
20krpm
ok, poate nu am inteles care era solutia pe care o vedeai tu, din primul mesaj. intr-adevar ai zis ca at fi trebuit sa povesteasca cum vor crea conditii de munca in romania, ca sa nu mai fie necesar sa plece in alta parte la lucru. chestie care e ok si cu care sint de acord, cu ata trebuie inceput, dar... trebuie sa fii de acord cu mine ca asta e treaba altcuiva, nu a unui parlamentar european. ceea ce au facut ei a fost sa explice ce anume vor face ca sa creeze conditii alternative de munca. asta e treaba lor, pentru asta sint angajati.

camasa si cravata nu civilizeaza pe nimeni. dupa teoria asta cred ca eu arat cam a neardenthal in momentul asta: am un tricou rupt si jerpelit, pantaloni scurti si papuci, dramatic diferit de soferul tipic din buzau.

am o nevasta plecata "afara", cum spui tu, nu stiu daca se califica, dar nu e medic sau academician-doctor-inginer. familia ei e foarte fericita, n-are nici cea mai mica intentie sa se intoarca in romania si sa lucreze pe aceeasi bani. de ce ar face-o?
ozz86651
QUOTE
Daca da as vrea sa -mi spui cat de fericita este familia respectiva si vezi daca ar vrea sa se intoarca in tara sa lucreze pe aceiasi bani?


Asta e o impozibilitate fizica. Ca Romania sa dea aceleasi salarii cu tara X, ar trebui sa fie la fel de dezvoltata ca tara X. Orice ar face un politician, oricit de bine intetionat ar fi, NU POATE sa aduca Romania la nivelul tarilor de lumea 1. Daca aia ar sta pe loc, si tot ar lua 50 de ani.
Baby Blues
Inseamna ca ne "impacam din toate punctele de vedere, pentru ca-mi dai dreptate sau probabil vorbeam amandoi acelasi lucru si n-am stiut sa ne punem pe aceiasi unda de emisie:
1.Sa inteleg, din ceea ce ai zis tu faptul ca sotia ta nu ar vrea sa se intoarca in Romania la acelasi salariu, nu? Pai asta e mai grav decat prevede legea biggrin.gif . Asta inseamna ca Romania este mai naspa dacat tara respectiva, nu?
2. In ceea ce priveste "civilizatul" soferilor , sunt de acord ca nu-i poate civiliza o camasa sau o cravata, dar conform unor principii ale comunicarii (parca biggrin.gif) imaginea face mai mult decat performanta in sine. Inca odata vreau sa fiu foarte clar inteles ca nu m-am referit la modul cum era imbracat soferul ci la cum purta camasa aia deschisa pana la slit , revarsandu-i-se burdihanul pe deasupra.
3. Vis-a-vis de modul cum te imbraci: banuiesc ca daca hainele sunt curate este ok totul, nu? Totusi daca tricoul este "rupt si jerpelit "din cauza purtarii excesive si mergi la serviciu sau pur si simplu prin oras asa, inseamna ca ai o problema. tongue.gif
Q.E.D! cool.gif
LE: OZZ: Ai dreptate si tocmai din aceasta cauza politicienii nostri n-ar mai trebui sa se dea in barci atat.
20krpm
QUOTE (stefan_adrian @ Jun 10 2009, 04:58 PM) *
1.Sa inteleg, din ceea ce ai zis tu faptul ca sotia ta nu ar vrea sa se intoarca in Romania la acelasi salariu, nu? Pai asta e mai grav decat prevede legea biggrin.gif . Asta inseamna ca Romania este mai naspa dacat tara respectiva, nu?

da.

QUOTE (stefan_adrian @ Jun 10 2009, 04:58 PM) *
2. In ceea ce priveste "civilizatul" soferilor , sunt de acord ca nu-i poate civiliza o camasa sau o cravata, dar conform unor principii ale comunicarii (parca biggrin.gif) imaginea face mai mult decat performanta in sine.

nu in lumea in care traiesc eu. aici performanta e infinit mai importanta decit imaginea. exceptie fac artistii. soferul ala era artist?

QUOTE (stefan_adrian @ Jun 10 2009, 04:58 PM) *
3. Vis-a-vis de modul cum te imbraci: banuiesc ca daca hainele sunt curate este ok totul, nu? Totusi daca tricoul este "rupt si jerpelit "din cauza purtarii excesive si mergi la serviciu sau pur si simplu prin oras asa, inseamna ca ai o problema. tongue.gif

prefer sa nu comentez despre felul in care ma imbrac, si n-am nici o problema cu faptul ca tu consideri ca am o problema.
Baby Blues
Era doar o gluma si nu am absolut nimic cu imbracamintea sau comportamnetul cuiva, atat timp cat nu ma deranjeaza pe mine sau pe ceilalti.
StefanVVTi
QUOTE (florin82141 @ Jun 11 2009, 02:04 PM) *
super talent.......................asa mi sa nimerit in cap la momentul respectiv si este doar o coincidenta ca la momentul respectiv ascultam manele.dar asta nu inseamna ca la mine in masina se asculta numai manele.nu stiu ce se intampla cu acest forum dar parca prea mult misto.mi se face si scarba sa mai postez pe el.nu sunt manelist inrait si nu imi era rusine sa recunosc daca eram.ascult manele,ascult tot felul de muzica......exclus ROCK.imi pare rau ca pe forum sunt care sunt persoane anti manele dar asta nu inseamna ca nu o sa mai ascult eu ca sunt ei antimanelisti.dar ma gandesc eu......cati dintre astia care ati facut misto sunteti tari in p........sa luati la misto un tigan sau pe oricare altul care asculta manele la un semafor teehee.gif teehee.gif teehee.gif in spatele ca calculator toti suntem tari in p..............si ne ascundem dupa el.trebuia facut exact ca la un semafor.daca nu iti place muzica celui din dreapta sau stanga dai la manivela rolleyes.gif inchizi geamul si gata.

Partea subliniata din mesaj se incadreaza perfect in acest topic! sick.gif
20krpm
QUOTE (stefan_adrian @ Jun 11 2009, 12:01 PM) *
Era doar o gluma si nu am absolut nimic cu imbracamintea sau comportamnetul cuiva, atat timp cat nu ma deranjeaza pe mine sau pe ceilalti.

am luat-o ca atare, si nu m-am suparat deloc, dar ideea era ca nu poti fi judgemental dupa felul in care se imbraca cineva.

cunosc un tip care un delaership de masini de lux (adica lux-lux... brabus, dinan, shelby si d-astea) - cum-necum am ajuns sa ne cunoastem destul de bine la ski. povestea ca intr-o zi a aparut pe usa pravaliei individ destul de jerpelit care a inceput sa se uite la nush ce masina. l-a lasat in legea lui sa se uite, si cind a venit in cele din urma sa intrebe ceva, povestea el "nici nu eram sigur daca vreau intii sa-i raspund, sau sa-i verific istoria de credit". a cumparat in cele din urma o masina de la el, si a semnat actele cu "mick fleetwood" (as in fleetwood mac). "atunci mi-a fost invatatura de minte", zicea tipul, "never judge a book by the cover". asa ca nici macar in business-ul respectiv nu are importanta cum e imbracat cineva.
Baby Blues
Acum ca discutam de principiu:
Da-mi voie sa nu stiu ce sa cred :haina il face sau nu pe om, dar ... de cateva ori faptul ca am fost nebarbierit si imbracat mai sport , avand in vedere faptul ca par mai tanar decat frumoasa varsta care-mi reiese din buletin si chiar sunt mai negricios la ten, a cam trebuit sa dau din gura vreo 5-10 min pana sa capat increderea interlocutorilor.
Asa ca marea majoritate a cazurilor sunt particulare deci nu trebuie sa generalizam. in alta ordine de idei nu uita ca traim in Romania si daca te prezinti ( de exemplu) ca fiind de la Garda Financiara si vii imbracat in pantaloni scurti si un tricou, ai vreo 27 de ani si ceri sa controlezi documentele unei firme, iti garantez ca iti iei suturi in fund.
Mariustom
CITAT(FAR EASTERN @ Apr 4 2009, 11:31 PM) *
Lasa aia bre.... Ia fii atent aici: biggrin.gif

" Romania a castigat marele premiu la cel mai prestigios salon international de inventii, desfasurat la Geneva, desi asteptarile se indreptau spre Spania din cele o mie de inventii, cupa inmanata societatii romanesti castigatoare avand legate de toarte steagul elvetian si spaniol. Inventia romaneasca Roboscan 1 M, cel mai avansat sistem de radiografiere cu raze gama a camioanelor, a fost votata cu unanimitate, informeaza Mediafax.

Firma MB Telecom SRL, cu capital integral romanesc, a castigat marele premiu cu cu inventia Roboscan, la cel mai mare salon international in domeniu care se desfasoara in perioada 1-5 aprilie 2009, la Geneva. "Aceasta inalta distinctie este obtinuta pentru prima data de un inventator roman - in acest caz o societate comerciala - in istoria de 37 de ani a salonului", a declarat, sambata, pentru Mediafax, presedintele companiei MB Telecom, Mircea Tudor.

Succesul inventatorilor romani este cu atat mai rasunator cu cat juriul international de 82 de membri a votat "in unanimitate si cu felicitari acordarea marelui premiu - The Grand Prix of the 37th International Exhibition of Inventions of Geneva - firmei MB Telecom pentru produsul Roboscan 1 M, apreciat a fi cel mai avansat sistem de radiografiere cu raze gama a camioanelor". In aceasta competitie au fost inscrise aproximativ o mie de inventii din 45 tari, din care firma romaneasca a iesit castigatoare desi, la deschiderea salonului, favorita era o firma spaniola.

Roboscan 1M este un sistem mobil pentru radiografierea containerelor si camioanelor, complet robotizat, care poate fi operat de o singura persoana, de la o distanta sigura pentru a evita total expunerea profesionala sau accidentala la radiatie ionizanta. In prezent Roboscan 1M este singurul sistem din lume care asigura protectia totala a operatorilor impotriva radiatiei ionizante produsa de sistemele de radiografiere, fiind in acelasi timp cel mai automatizat si inteligent, cel mai flexibil si versatil sistem. "

acu' sa vedem ce zice JK.

Serialul continuă ... aici
thumbsup.gif Bravo lor !!!
FAR EASTERN
"Cea mai buna inventie din lume, in 2008, este Roboscanul romanesc" ... pe care l-am vazut in actiune in vama Siret...

Daca nu ar fi fost montat pe un sasiu de camion obisnuit... chiar ar fi parut SF.

Alex-F1
Hei, Marius & Far, pai asta tine de rusinea de a fi roman, fratilor? ninja.gif

Ca tot ati dat-o cu plecarile pe afara, mi-ati amintit de o strofa din imnul Romaniei, care zice cam asa:

De fulgere să piară, de trăsnet și pucioasă,
Oricare s-ar retrage din gloriosul loc,
Când patria sau mama, cu inimă duioasă,
Va cere ca să trecem prin sabie și foc!

Caci si tranzitia asta a noastra tot un fel de "sabie si foc" este.....adica cand tara a ajuns la greu, in loc sa stau sa lupt, mai bine imi fac coada colac si-o tai afara.... confused.gif
FAR EASTERN
Nu Alex, tocmai ca eu am vrut sa arat ca avem si cu ce ne mandri. Putem vorbi si despre contraargumente pe subiectul in cauza. Oricare ar fi el, nu?
air_wolf
QUOTE (Alex-F1 @ Jun 13 2009, 11:39 PM) *
Hei, Marius & Far, pai asta tine de rusinea de a fi roman, fratilor? ninja.gif

Ca tot ati dat-o cu plecarile pe afara, mi-ati amintit de o strofa din imnul Romaniei, care zice cam asa:

De fulgere să piară, de trăsnet și pucioasă,
Oricare s-ar retrage din gloriosul loc,
Când patria sau mama, cu inimă duioasă,
Va cere ca să trecem prin sabie și foc!

Caci si tranzitia asta a noastra tot un fel de "sabie si foc" este.....adica cand tara a ajuns la greu, in loc sa stau sa lupt, mai bine imi fac coada colac si-o tai afara.... confused.gif


m-am cracanat de ris... teehee.gif

am in fata o hirtie de la anaf catre o banca, care se termina asa: "va rugam sa procedati la sistarea acestei popriri ca urmare a realizarii creantei bugetare". dupa apoape 10 zile de f***re. se pling ca nu sintem competitivi la export, dar citi imbecili din guvern sint constienti de faptul ca, nerecuperind TVA la timp, esti obligat sa adaugi cei 19% datorati de stat in pretul produsului? si tot prostii aia spun ca daca ai datorii la stat, sa iti blocheze toate conturile, chit ca tu ai de recuperat TVA de 100 de ori cit datoria? daca esti o firma mica si patesti chestia asta, in 2 saptamini o inchizi cu pierderi pentru ca iti vin toti furnizorii la usa si toti clientii intreaba de ce esti in intirziere cu livrarea. nu mai pun la socoteala ca iti pleaca oamenii...

asa ca patria sa-si bage in c*r "inima duioasa" pentru ca pe mine ma intereseaza in primul rind sa imi apar "saracia si nevoile". verymad.gif
James Kilowatt
QUOTE (Alex-F1 @ Jun 13 2009, 06:39 PM) *
Hei, Marius & Far, pai asta tine de rusinea de a fi roman, fratilor? ninja.gif

Ca tot ati dat-o cu plecarile pe afara, mi-ati amintit de o strofa din imnul Romaniei, care zice cam asa:

De fulgere să piară, de trăsnet și pucioasă,
Oricare s-ar retrage din gloriosul loc,
Când patria sau mama, cu inimă duioasă,
Va cere ca să trecem prin sabie și foc!

Caci si tranzitia asta a noastra tot un fel de "sabie si foc" este.....adica cand tara a ajuns la greu, in loc sa stau sa lupt, mai bine imi fac coada colac si-o tai afara.... confused.gif



Pai nu toata lumea a luat-o de buna pe aia cu "generatia de sacrificiu", aia care lupta si pierd.

Si nici nu avem toti profilul de invingatori (SOV, Voiculescu, Patriciu, Becali, si alti businessmani de succes care au aprins lumina in capitalismului romanesc). Nici nu stim toti sa cantam, sa fim vedete porno, EBA, si sa jucam fotbal, si alte solutii ale succesului... N-avem chef toti sa mergem cu bata de baseball in masina ca sa rezolvam problemele de prioritate.... asta daca tot ne apucam sa caricaturizam.

Asa ca unii au ales sa-si faca coada colac si sa plece in tarile calde, unde e plina strada de maidanezi cu colaci in coada si ploua cu pere malaiete. Cand ajungi in America, imediat primesti o vila cu piscina si doua gipane in loc de "welcome".
20krpm
QUOTE (James Kilowatt @ Jun 14 2009, 04:22 AM) *
Cand ajungi in America, imediat primesti o vila cu piscina si doua gipane in loc de "welcome".

singura problema e ca te costa vreo $2000 sa umpli piscina cu apa si sa-i pui chimicalele necesare, iar pentru gipanele cadou tre sa platesti taxa de (prima) inmatriculare si asigurarea, ca sa poti sa circuli cu ele. tongue.gif
Baby Blues
Fratilor , eu am ramas in tara dar nu pt. ca sunt mandru de asta. Am in familie oameni care au plecat dar o duc mai bine si altii care s-au intors. Nu e o regula. Cand era in facultate , nevasta-mea a plecat si-a muncit in Spania si a venit dupa 3 luni cu 2000 si ceva de euro. Cand am fi strans noi ca stundeti 10.000 de lei in tarisoara asta? (nu pot sa-i strang nici acum). Pai asta-i tara care face in 20 de ani atatia km de autostrada cati fac ungurii in 2-3 luni. Pai sa nu te apuce bazdacii? De bine de rau atat eu cat si sotia avem un salariu decent si ne permitem ceva peste media pe cap de locuitor: Adica un concediu, o excursie, etc. Dar daca ati fost prin mediul rural in ultimul timp sau ati intrat in contact cu perifia oraselor in mod direct cred ca v-ati razgandi vis-a-vis de tara asta. Probabil unii dintre noi n-au luat contact cu "statul roman"? Nu v-as dori sa aveti nevoie de ceva de la primarie, finante, etc, dar sa mai aveti vreo problema. Daca nu v-ati operat prin spitalele romanesti insemana ca inca mai sunteti mandri ca sunteti romani. Bunica mea a intrat in spital ca s-o operreze la piciorul stang si-a iesit semiparalizata deoarece i-a gresit anestezistul injectia. Ce ziceti, mai doriti sa fiti mandri de compatriotii vostri? Saptamana trecuta am fost cu sotia la operatie de sept nazal la Spitalul militar. I-am dat doctorului 4 mil, anestezistului 2 si am impartit la asistente in tanga si dreapta. Am plecat lipsa cu vreo 15-20 mil. Internarea legal+ operatia au costat 9 mil. Ce ziceti? Pai hai sa calculam cat castiga domnul doctor: 5 mil in medie/operatie x 4 operatii pe zi =20 mil / zi (minim) x 20 de zile = 400 de mil+ salariu de doctor militar la functia sa de maior sau colonel = 50 de mil. Total = 450 de mil/luna. De fapt nu pe luna ci in Romania. Ce ziceti este bine pe langa amaratul ala de la tara? Mergeti la orice spital din tara si veti vedea o itreaga expozitie de masini de lux. Ati vazut in afara de Ciomu vreun medic prin puscarie? Si exemplele pot continua la nesfarsit cu orice categorie din tara asta.


Alex-F1
Cuvintele sunt de prisos..... confused.gif


"Serban Huidu
Va acuz! (de ce m-am săturat de România)
Luni, 8 Iunie 2009
Am folosit în titlu două sintagme: una este titlul celui mai cunoscut manifest al tuturor timpurilor semnat de Emile Zola, iar cel de-al doilea e mult mai recent, și a creat panică pe vremea lui Iliescu, când un grup de intelectuali ardeleni, în frunte cu Sabin Gherman, declarau tare și răspicat că s-au săturat de patria mumă! Am să dezvolt putin, chiar dacă nu mă pot compara nici cu Zola și nici nu-mi iau câmpii să mă retrag la Monaco, unde să-mi trăiesc liniștit viața, îngurgitând o rentă viagera de urmaș de la vreun soț miliardar!
Mă enervează în tara asta mizeria, mucurile de țigări aruncate pe geam la stop, rahații și lătrăturile câinilor proprietate personala sau vagabonzi, blocurile cu apartamente mici și înghesuite, cu mașini mai scumpe decât apartamentul parcate în fața lor. Mă copleșește mirosul de ghenă din verile fierbinți, casele care se învârt după soare, dar care au niște desfundături de străzi în față și ostentația cu care potentații își plimbă mașinile de sute de mii de euro pe străzile fără noimă, dar cu borduri, ale patriei.
Mă exasperează ca nu avem autostrăzi, drumuri, căi ferate, infrastructură în general, dar suntem plini de lucrări și pasaje inutile, cu care băieții deștepți găuresc bugetul. Îmi plesnesc venele în cap când realizez că ne-au mințit ani și ani, cu realizări mărețe, prunețe și mălăiețe, iar în realitate nimic din indolența noastră milenară nu s-a schimbat. Ba mai mult, ne mint în continuare cu zâmbetul pe buze: nu e așa, domnu’ Berceanu, că faceți 832 de kilometri de autostradă până în 2012? Hai sictir, că ne insulți inteligența!
Mă scoate din minți că și-au făcut un renume din șpaga încasată, că suntem o țară cu corupție fără corupți, dar cu spectacol de circ la DNA, cu o justiție fără scrupule, dar cu un simț tactil al dracu’ de dezvoltat. Simt că am un Nagasaki în cap când văd un ghiolban înjurând o femeie, pentru simplu motiv că e la volan, sau când băieții de băieți sparg în cluburi cu târâturi siliconate milioanele furate de tații lor cu ajutorul sistemului ticăloșit! La munca, mă luzărilor, nu la tras pe nas praf cumparat, fireste, din milioanele făcute pe mustața lu’ ăl bătrân, ori din pădurile exportate de guzganul rozaliu senior!
Îmi vine să urlu când plătesc impozitele ca boul, pentru a primi în schimb spitale infecte, unde în 2009 încă se face hepatită de la transfuzii sangvine și în care-ți plătești și simpla aspirină. Tot pentru impozite plătite suntem răsplătiți cu un învățămant în care ministrul garantat de un analfabet notoriu interzice sportul, mișcarea și teoria evoluție pe motiv că sunt inutile.
Mă uit cu greață la emisiunile politice, cu realizatori ciutaci, libidinoși și scelerați, care pupă în cur patronii tv și interesele lor fără pic de demnitate și moralitate. Mi se face rău când văd președinți plângând la comandă sau șefi de partide “suferind” lângă pensionari, din vârful piramidelor de bani pe care uită să-i pună în declarațiile de avere! Mă sufoc de indignare când un cioban cu 2 clase și fără nici cea mai elementară noțiune de bun simt rotește miliardele și grohăie grobian în fiecare seară la televizor ce “salvator al saivanului” și ce “buricul pământului” e el! Marș mă la pârnaie de unde ai ieșit, oligofren ce esti, și pe celălat tribun trimite-l la balamuc, unde-i e locul!
Mă revolt când văd pipițe întreținute, pline de ifose, sugând banii miliardarilor de carton sau pițipoance pe post de “noua clasa politică”. Îmi fierbe sangele în vene când impostura atinge cote maxime. Vreți un exemplu? Veniți în București să vedeți cum a reușit chirurgu’ (care are mai nou gânduri să devină președinte) să pună tot orașul pe butuci, cu concursul celorlalți primari, la fel de “pricepuți” ca el!
Mă satur de România imediat ce deschid televizorul și văd defilând în curul gol ciumace și naomi, sau cum caută lobotomizatul de ogica rămășițele Elodiei. De rostogolorile urduroase ale nichitei pe asfalt, în cautarea unei sinucideri nesigure nu mai spun nimic, că și așa face domnu’ Dan banu’ grup de pe urma nefericiților care încă-l cred “amărâtul” de serviciu și patronul “televiziunii poporului”. Șeful televiziunii popoului, mă nagâț de Caracal, asta ești!
Îmi provoacă repulsie să văd la știri cum Esca îi prezintă pe guța și adrian piticul minunat încasând bani fără număr pentru tanguirile jalnice. Bani pe care-i strâng cu sacii, și pe care nu plătesc nici lețcaie de impozit. Că “impozitele e pentru fraieri”, nu pentru “minoritatea discriminată”, supusa stereotipurilor, și pe care am exportat-o cu succes în toată Europa, de ne spun ăia Gipsyland, nu România!
Toate acestea mă distrug incet, și VĂ ACUZ PE VOI, cei care sunteți la fel de oripilati ca și mine de ceea ce se întâmplă, cei care gândiți că maine copilul vostru trebuie să se mute în altă țară pentru o viață normală, VĂ ACUZ că intoarceți capul și suportați cu stoicism toate porcăriile astea care vă omoară câte un pic în fiecare zi. VĂ ACUZ că vă complaceți în mlaștina asta, din care știm sigur că nu avem scăpare! Pentru că vedeți voi, nimic nu e mai plăcut pentru scârbele descrise mai sus decât nepăsarea și indiferența celor cu bun simț!
Ce ziceți? Inventam partidul bunului simț? Din păcate, mă uit la mine, mă uit la voi și tare mi-e teamă că nimeni nu o să plătească vreo cotizatie in partidul asta. Trist, dar adevărat. În România asta, eu nu mă mai regăsesc demult, traiesc doar cu speranța, utopică evident, că vom reusi să facem o țară paralelă în care lăturile și ororile care ne distrug să dispară!
Noapte buna, România, oriunde te-ai afla!"
Baby Blues
Cuvintele ulterioare par a fi de prisos dar se poate spune doar ca e trist ce se intampla in tara asta. Nu trebuia sa vina Huidu sa-mi spuna mie sau tie ceea ce vedem zi de zi . Problema este mai grava: Incepem sa ne obisnuim cu rahaturile astea care se intampla zi de zi si tare ma tem ca in scurt timp le vom lua ca atarare s nu vom mai incerca nici macar sa discutam despre ele.
Tinerii ca noi care putem sa schimbam inca ceva am devenit sclavi ai sistemului, fiindu-ne frica sa ne certam cu sefii sau patronii deoarece iti pierzi slujba sau te pun pe cine stie ce post prost platit.
Si mai rau este cu cei care au devenit beneficiari ai sistemului , invatati inca de mici ca tati e in spate iar in curand va avea chiar el spatele lui. Pai daca scoala nu conteaza cand faci bani si poate si invers, atunci de ce trebuie eu sa cred ca daca sunt respectuos, corect, nu mint, nu fur voi ajunge cineva? Cand copilul de 5 ani vede ca tati arunca pachetuld e tigari pe strada, el nu va arunca ambalajul napolitanei. Daca il vede pe tati ca se injura cu maica-sa ca la usa cortului, nu va injura si el. Zilele trecute am trecut pe langa un teren de sport al unei scoli, unde jucau fotbal niste tineri de 13-14 ani. Pai daca va spun ce injuraturi erau la gura lor , ati incerca sa schimbati imediat dictionarul de argou al limbii romane observand ca este in urma rau cu ce scoteau din gura pustii aia.
air_wolf
pai sa-mi spuna si mie cineva ce poti face ca sa nu iasa o EB(ol)A la europarlamentare si cum o poti impiedica se duca la tatiiiiii dupa ce a cistigat?
cum il bagi la mititica pe unul care are zeci de milioane de euro in tara in care ai 99% sanse sa nu ajungi la judecata din cauza "viciilor de procedura"?
discursul lui serban l-am auzit de vreo 20 de ani incoace. nimic nou sub soare. incercati sa faceti un meeting atniguvern: n-o sa va dea nimeni aprobarea decit daca - nu e nimeni la guvern, nu e nimeni la parlament. pai prostii care fac miting vinerea, sa afle ca vinerea nu e nici un parlamentar in parlament, ca e zi libera, sint extenuati alesii neamului...
iar cel mai mare rau al romaniei este presa. este cel mai mare rau de dupa 90. au scris o gramada de minciuni in primele luni, au vazut ca lumea nu verifica, au deprins instant jurnalismul de scandal si asa au ramas. fara suparare, in romania traiesc cel putin vreo 300.000 de retardati, care citesc click in fiecare zil+aia care il citesc pe linga ei... am incercat sa aflu si e de ce il cumapara unii dintre cunoscuti si am ramas perplex: "pai daca scrie de toi in el?!". numai daca ma uit la poze imi trebuie stomac de otel. revenind: fara ajutorul minunatilor jurnalisti de ca...rton cu aere de "miros cu vitamine" in cap, becali n-ar mai fi pe sticla, fotbalul n-ar mai latra zilnic la sport, n-ar auzi nimeni de tot soiul de "jmekeri" invitati pe la TV, guta si minunea ar fi ramas doar intre "cunoscatori". dar exista plaga asta care se vrea presa... si cea mai deranjanta chestie: in fata se injura cu politicienii si in spate ii ling in partea dorsala gaurita si isi cers scuze, ca de "asta e, trebuie sa traim si noi din ceva, ne pare rau dar lumea asta vrea sa auda, etc". fraierilor, lumea aude fix ce vreti voi!
in tara in care bibliotecile publice au disparut, inlocuite de banci si cazinouri, la ce sa ne asteptam? mai are cineva un strop de speranta?
guerilla
QUOTE (air_wolf @ Jun 17 2009, 08:17 AM) *
mai are cineva un strop de speranta?

nu
ozz86651
Eu zic ca e ridicol sa te iei de EBA cind ea de fapt e partea pozitiva. Adeca ceva naspa e BKL si Vadim, EBA e draguta si inofensiva,.
Baby Blues
QUOTE (air_wolf @ Jun 17 2009, 07:17 AM) *
...

discursul lui serban l-am auzit de vreo 20 de ani incoace. nimic nou sub soare. ... iar cel mai mare rau al romaniei este presa. este cel mai mare rau de dupa 90. .... mai are cineva un strop de speranta?

Domle' perfect de acord cu prima propozitie, fapt pe care l-am subliniat si eu de altfel in postul meu. Dar sa vedem de ce presa este raul de care spui. Pentru ca cea de scandal face bani cu pitipoance, pitici porno si alti handicapati, iar presa sociala si politica face jocurile patronilor lor. Pai oricat nu -mi place de Basescu sau de orice alt politician, cred ca orice chior isi poate da seama ca pe "Antene" si-au facut un scop din a-l dobora pe Traienel , in timp ce pe Realitatea si B1 , mai au putin si-i fac statuie.
Alt lucru care ma enerveaza , sunt "deontologii" de care face numire si Mircea Badea. Vin astia si-mi explica ei despre ce si cum e in tara asta. Fratilor deontologi, mergeti la piata cu 50 lei si faceti cumparaturile, mancati 2 sapt cu banii aia si dupa aia veniti si-mi explicati despre cum se traieste in tara asta. Din pacate prin meseria pe care o practic merg foarte mult la tara. E dezastru: Primari semianalfabeti, condusi de catre sefii de partid , presed. Consiliilor Judetene si prefecti, care nu stiu altceva dacat sa-i multumeasca pe cei de la centru, dar care si maine ar trece in celalalta caruta daca ar fi mai bine. Oameni obiditi care muncesc pe caldurile astea la camp , sapand pamantul crapat lasat fara irigatii, ca sa mearga asociatiile sau importurile smecherilor. Oameni care au muncit pentru tara asta la C.A.P-40-50 de ani ca sa primeasca o pensie de 200-300 de lei. Uitati-va la bunicii nostri si veti vedea ca ne-am batut joc de cei care au facut pana 1990 ceva in tara asta. Si-au facut cu mari sacrificii- lucrand la canal, la baraje, la poduri, drumuri, etc. Asa cum s-a facut pe timpul comunismului, cu sudoare si sange, nu s-a pastrat nimic. Din contra- s-a distrus tot. Asta-i tara si nu mai avem nicio sansa. Vedeti vreun politician care va inspira corectitudine? Vedeti vreun vizionar, vreun justitiar? Si daca ar fi n-are nicio sansa. S-au facut cazinouri din biblioteci , cum zicea Air_wolf, tocmai pentru ca poporul asta sa fie indobitocit si sa se multumeasca cu frimituri , cu putin. Un popor educat , vrea mai mult , face mai mult, cere si iese in strada daca nu i se da cea ce este al lui. Noi n-o sa facem nimic niciodata. Sau poate ... in vreo 30-40 de ani.
Mariustom
No comment !!!
Baby Blues
Ba da , sunt comentarii: Publicul aplauda iar handicapatul ala de prezentator n-a incercat deloc sa ia o atitudine impotriva ei.nu sunt specialist dar... pare bolnava ... psihic.
getodac
QUOTE (stefan_adrian @ Jun 17 2009, 12:20 PM) *
Oameni care au muncit pentru tara asta la C.A.P-40-50 de ani ca sa primeasca o pensie de 200-300 de lei. Uitati-va la bunicii nostri si veti vedea ca ne-am batut joc de cei care au facut pana 1990 ceva in tara asta. Si-au facut cu mari sacrificii- lucrand la canal, la baraje, la poduri, drumuri, etc. Asa cum s-a facut pe timpul comunismului, cu sudoare si sange, nu s-a pastrat nimic. Din contra- s-a distrus tot.



Esti optimist, cunosc cazuri sociale de batrani care primesc pensie dupa ce au muncit zeci de ani la CAP 20-30 lei (zeci nu sute) si au grija de nepotii lor care au fost lasti de parinti si au plecat in tari straine sa munceasca pe santiere dupa ce ani de zile si-au crapat palmele in "concentrari" zidind casa poporului sau sapand canalul. Multi dintre noi habar nu avem cati oameni au suferit pentru a se ridica palatul parlamentului, femei si barbati, cu toti uram aceasta cladire, o consideram hidoasa, dar ar trebui sa o respectam pentru cei care au murit acolo nu pentru ca acolo politicieni nostri ne hotarasc soarta, ei sunt doar niste trecatori, o specie sper eu pe cale de disparitie, sunt doar niste ghertoi cu cravate. La fel si casa presei a fost ridicata cu sudoare si frica si acum e populata de specimene care se cred jurnalisti dar care imbacsesc populatia cu mizeriile lor.
Baby Blues
Cam asa ceva! E dureros dar ghertoii aia cu cravata ne conduc de vreo 20 de ani si nu pre sunt sanse saa scapam de ei curand.
Mariustom
CITAT(getodac @ Jun 17 2009, 06:40 PM) *
... Multi dintre noi habar nu avem cati oameni au suferit pentru a se ridica palatul parlamentului, femei si barbati, cu toti uram aceasta cladire, o consideram hidoasa, dar ar trebui sa o respectam pentru cei care au murit acolo nu pentru ca acolo politicieni nostri ne hotarasc soarta, ei sunt doar niste trecatori, o specie sper eu pe cale de disparitie, sunt doar niste ghertoi cu cravate...

Eu nu sunt unul dintre aceia, eu am muncit la ridicarea Casei Republicii (eu tot așa îi zic rolleyes.gif ). Eu am văzut oameni murind acolo, am colindat prin multe ... cotloane. Inclusiv pe corpul cel mai înalt. Mamăăă, ce priveliște de acolo thumbsup.gif
Am văzut machete cu clădirea + împrejurimi (cum se dorea), îl vedeam pe tovarășu cel puțin săptămânal, când era în țară whistling.gif
De generali de armată, securiști, nu mai vorbesc unsure.gif
Ehhh, amintiri, amintiri ...
StefanVVTi
Asta e mai mult de "BALAMUC"! ninja.gif 36182451.gif
GLC120
Eu sunt cam filo-american dupa origine si educatie dar azi mi s-a cam pus pata. Poate ne explica niste specialisti:

- cand baiatul ala american omoara niste cetateni aici la noi, nu putem sa-i facem nimic il trimitem acasa, au grija acolo
- cand asta al noastru fura tot ce misca si fuge acolo, dureaza 5 ani sa-l gaseasca unsure.gif si inca 2 ani sa analizeze ei dosarul (dupa cu totul alta legislatie unsure.gif ) si sa decida daca il extradeaza sau nu blink.gif

Mi se pare mie sau sunt ambele picioare egale mai ales stangul ? Ala era militar/diplomat. Asta e investitor in US, ce tare! Nastase e nepotul matusii Tamara. Prunea e nevinovat. Becali si-a aparat proprietatea. Copos isi uitase toate actele pe iaht si avea vitezometrul defect. Borcea nu mai suporta psihic. Vadim ne va reprezenta la Bruxelles. Eu sunt mandru ca sunt roman sick.gif


Baby Blues
QUOTE (GLC120 @ Jun 24 2009, 02:42 PM) *
Eu sunt cam filo-american dupa origine si educatie dar azi mi s-a cam pus pata. .... Eu sunt mandru ca sunt roman sick.gif

Bine ai venit in club biggrin.gif

M-am stricat de ras:
Cel putin partea a doua este criminala biggrin.gif




si continuarea:



N-are legatura neaparat cu Romania - poate sa fie valabila pentru alte tari. Problema este ca astia ai nostri sunt asa si cand sunt treji (daca sunt vreodata treji) si mai si voteaza.
20krpm
QUOTE (GLC120 @ Jun 24 2009, 09:42 AM) *
Eu sunt cam filo-american dupa origine si educatie dar azi mi s-a cam pus pata. Poate ne explica niste specialisti:

- cand baiatul ala american omoara niste cetateni aici la noi, nu putem sa-i facem nimic il trimitem acasa, au grija acolo
- cand asta al noastru fura tot ce misca si fuge acolo, dureaza 5 ani sa-l gaseasca unsure.gif si inca 2 ani sa analizeze ei dosarul (dupa cu totul alta legislatie unsure.gif ) si sa decida daca il extradeaza sau nu blink.gif

Mi se pare mie sau sunt ambele picioare egale mai ales stangul ? Ala era militar/diplomat. Asta e investitor in US, ce tare! Nastase e nepotul matusii Tamara. Prunea e nevinovat. Becali si-a aparat proprietatea. Copos isi uitase toate actele pe iaht si avea vitezometrul defect. Borcea nu mai suporta psihic. Vadim ne va reprezenta la Bruxelles. Eu sunt mandru ca sunt roman sick.gif

pai glc, mi se pare ca raspunsul la intrebarea ta se afla tocmai in a doua jumatate a postului tau. (ma refer la cazul tipului care a avut accidentul de masina - celalalt caz nu-l stiu.) motivul pentru care americanii isi protejeaza cetateanul, chiar daca a facut ce a facut, e calitatea indoielnica a justitiei romanesti. americanii nu dau spaga la judecator, si in situatia asta individul putea fi linsat. ii vezi pe americani procedind dupa metoda pamintului, sa puna ambasadorul mina pe telefon si sa-l sune pe judecator, "bai, vezi ca am si io acolo un baiat care ..."? nu, nu fac asta. in schimb, stiu si ei foarte bine ce fel de razbunare publica il paste pe un individ fara "spate". uita-te pe celalalt topic, cu ce ar face lumea ca romania sa fie mai buna, si ai sa vezi ca vocile celor care fac parte din partea educata a populatiei, adica cei care stiu sa foloseasca internetul, 30% dupa parerile unora, cer reinstituirea pedepsei cu moartea, si triplarea pedepselor cu inchisoarea. in opinia lor, asa se face romania mai buna. ca-n evul mediu, ca pe vremea lui vlad tepes. ia partea a doua a postului tau si inmulteste cu 3 pedepsele celor 6 indivizi pe care ii citezi. fa totalul lor. gata? bun. acuma inmulteste cu 3 pedeapsa minima care ar fi aplicata individului cu accidentul de masina. compara.

si sa stii ca nu e unic cazul. acum doi ani, in brazilia, un avion embraer mititel, de vreo 20 de locuri, zburat de doi piloti americani, a "ciupit" la altitudine de croaziera un boeing 737 plin de pasageri, cursa nationala deci majoritatea brazilieni. cum necum boeing-ul s-a facut praf cu toti pasagerii de la bord, iar embraer-ul a aterizat emergency cu toti ocupantii cu genunchii inmuiati. in primele zile s-a raspindit zvonul ca embraer-ul (aflat in zborul de livrare - era nou noutz) ar fi facut nu se stie ce acrobatii, asa cum faci cu o masina noua cind ai iesit cu ea pe poata dealerului. data judecatii pilotilor americani a fost stabilita inainte de data rezultatelor investigatiilor. drept pentru care americanii i-au scos pe pilotii aia doi aproape cu forta din sao paulo si i-au adus acasa. galagie, scandal, iti dai seama. nici trei luni n-au trecut pina cind au aparut transcript-urile de la traffic control. puse cap la cap, indicatile din citeva centre, s-a constatat ca avioanele au fost puse pe collision course de catre controlorii de trafic, ... si-au uitat de ele. cei doi piloti americani au fost trimisi inapoi in brazilia pentru judecata.
pmhoria
@20krpm
E ok exemplul dat de tine cu pilotii dar daca justitia din US e asa de ... cum sa zic.. avansata fata de a noastra... de ce draq nu-l trimit pe ucigasul lui Teo Peter sa fie judecat aici?
A.. sa nu ma intelegi gresit.. prefer justitia din US fata de justitia din Ro... dar totusi? De ce nu ne arata cum ar trebui sa fie o justitie legata la ochi si cu balanta in mana?
GLC120
Pana la urma cred ca ai dreptate 20krpm. Daca il extradeaza pe dl. SNCFR va fi doar o mica problema financiara (catre cine si cat va cotiza) si ceva teme de discutie pentru mass-media. Studiile indica vreo 87 de ore de talk-show-uri in prima saptamana dupa extradare, cu audiente record apropiate de OTV.

Deci tot cu americanii tin rolleyes.gif
20krpm
ma io nu spun ca americanii procedeaza bine, si ca justitia de aici e perfecta. nici vorba. e mai degraba o justitie adaptabila in buna masura la gravitatea faptelor. ce-am facut eu, doar am dat o explicatie la perspectiva mea asupra actiunilor de genul asta. cind fiu-meu il bate pe copilul vecinei, mi-l iau acasa si-l trag eu de urechi, dar nu cred ca vreau sa-l las sa mi-l pedepseasca vecina.

glc, inteleg ca ala e un individ care a fugit in america cu banii firmei? si pe care americanii n-au reusit sa-l gaseasca vreo citiva ani de zile? daca asta e, sa stai ascuns 5 ani e nimica toata pina si daca locuiesti intr-un oras mare, pentru ca nu te opreste nimeni din cind in cind pe strada sa-ti ceara buletinul, si nu trebuie sa faci toata ziua buna ziua cereri care incep cu cuvintul "subsemnatul". iar dupa ce-ai trecut de 5 ani tre sa fii destul de prostanac, sincer sa fiu, ca sa e mai prinda... sansa lor cea mare e in primele luni, cind faci greseli pentru ca nu stii cum e mersu. iar pentru ca personajul sa fie extradat, e posibil ca americanii au cerut din romania documentatia pe baza careia sa il extradeze... si nah, atita a durat, 2 ani, ca s-o primeasca. nu zic ca asa a fost, ci ca din cite stiu eu ca functioneaza lucrurile e posibil si relativ probabil sa fi fost asa.
GLC120
Nu cred ca stie cineva exact cum s-a intamplat. Si chiar daca ne-ar spune ar fi atat de SF incat nimeni n-ar crede.

Dar ca sa dau si eu un exemplu unsure.gif , cum ti-ar place ca un alt vecin sa iti ia copilul vreo doua saptamani ca sa verifice el daca ai motive reale sa ii rupi urechile. blink.gif

Baiatul asta de la SNCFR a facut milioane bune si nu era singur de capul lui. In America a facut investitii, s-au semnat contracte inainte sa fuga la nu stiu ce consulat american din Europa, il puteau gasi in doua ore oricand...
20krpm
QUOTE (GLC120 @ Jun 24 2009, 02:03 PM) *
Dar ca sa dau si eu un exemplu unsure.gif , cum ti-ar place ca un alt vecin sa iti ia copilul vreo doua saptamani ca sa verifice el daca ai motive reale sa ii rupi urechile. blink.gif

Baiatul asta de la SNCFR a facut milioane bune si nu era singur de capul lui. In America a facut investitii, s-au semnat contracte inainte sa fuga la nu stiu ce consulat american din Europa, il puteau gasi in doua ore oricand...

stai ma ca ma confuzezi. ti-am zis, nu stiu exact despre ce e vorba, asa ca te intreb, inainte de a ma hazarda in presupuneri. america il tine pe omu asta cu sila? adica americanii l-au luat la interogatorii si nu-l mai lasa sa mearga inapoi? sa nu intelegi gresit, stiu ca asta e un stretch de imaginatie pentru multi dintre romani, dar in america un individ care "a facut milioane bune" e considerat in primul rind un om de succes. milioanele, cind e vorba de bani, sint un lucru bun, nu un lucru rau. si o alta meteahna pe care o au americanii e ca ii considera pe oameni nevinovati, pina li se demonstreaza contrariul. si uite-asa, cum necum, un om care vine sa faca investitii de milioane aici e in primul rind primit cu bratele deschise, nu cu priviri piezishe.
GLC120
E frumos ce spui, si probabil adevarat. Dar in acelasi timp trist pentru noi. Inseamna ca pentru astia, chiar daca incepe justitia sa functioneze unsure.gif la un moment dat, ii vor primi diverse tari democratice cu bratele deschise ca investitori, pentru ca aici nu vorbim de 200,000 Euro ci de multe milioane each !

Pana la urma ne vom multumi in stilul romanesc: lasa mama bine macar ca au plecat, am scapat de ei!

Cauta si tu Necolaiciuc pe Internet vezi ce mici afaceri a facut pe banii statului si de cand se fac astia ca il cauta....

Azi am vazut la TV ca AVAS a semnat in urma cu ceva timp un contract de publicitate in valoare de 2,3 milioane Euro ca sa faca PUBLICITATE pentru vanzarea ANTIBIOTICE IASI. Cele 87 de comisii care au analizat sau vor analiza cazul vor constata ca totul s-a facut cu respectarea prevederilor legale.
20krpm
QUOTE (GLC120 @ Jun 24 2009, 04:45 PM) *
E frumos ce spui, si probabil adevarat. Dar in acelasi timp trist pentru noi. Inseamna ca pentru astia, chiar daca incepe justitia sa functioneze unsure.gif la un moment dat, ii vor primi diverse tari democratice cu bratele deschise ca investitori, pentru ca aici nu vorbim de 200,000 Euro ci de multe milioane each !

pai cam asa ceva. eu cred ca e datoria tarii pagubite sa il agatze pe individ, sa nu-l lase sa fuga, si mai ales sa nu-l lase sa fuga cu banii. tara in care a ajuns omul ala are posibilitati restrinse de a face ceva - ce putea sa faca, sa se fi interesat inainte sa-l lase sa intre de unde are banii? e ca si cum intri in magazin sa cumperi ceva, si vinzatoarea aia amabila trebuie sa se convinga intii ca tu ai obtinut banii cu care platesti in mod cinstit. americanii ar trebui sa-i spioneze pe potentialii necolaiciuci din astia (jumate din populatie care va sa zica) in interiorul romaniei. in situatia asta, cine crezi ca ar striga "foul"? si fii tu linistit ca americanii (nu mai zic de britanici, de evrei si de elvetieni) fac chestiile astea. le fac insa pentru poturi mari, nu pentru gainarii de citeva milioane. si o fac tot pentru ei insisi, ca daca n-o fac stii ce se intimpla? la un moment dat se poate intimpla ca o firma mare si de succes, chrysler sa zicem, primeste o investitie externa de la - io stiu? - fiat, iau si io un nume la intimplare. odata cu asta insa, politicienii de la washington se trezesc pe cap cu berlusconi, plin de lacrimi si de amenintari, ca vezi Doamne erau banii lui. asta incearca ei sa previna. in rest, ca a venit nicolaiuciuc si si-a cheltuit milioanele in america, nu fac altceva decit sa zica sarumina boieru.
Baby Blues
Concluzia este ca suntem o tara foarte slaba iar tratatul ccu americanii este facut foarte prost, de niste politicieni umili si aserviti pana la pamant intereselor economice si politice americane si occcidentale, care de altfel au transformat tara asta intr-o piata de consum. De altfel daca analizam compromisurile pe care Romania le face firmelor americane care doar stiu sa-si adjudece contracte fara sa aduca nimic in schimb si daca analizam evolutia firmelor arabe care devalizeaza bugetul statului cu zeci de milioane de euro pe luna in schimbul unei asa zise sigurante vis-a-vis de atentate teroriste pe teritoriul Romaniei, atunci avem imaginea unui stat roman slab , opac fara o gandire strategica reala, care -si aroga niste drepturi de mediator zonal fara ca nimeni sa-l bage in seama (nici macar Moldova care care i-a dat cu tifla de cate ori a putut). Pai fratilor produci un produs in Romania cu cheltuieli de 10 lei si-l vinzi cu 1 leu la export si statul roman nu ia nicio masura de protectie deoarece n-avem relatii cu tarile respective si nu se pot verifica conturile de acolo sau a persoanelor fizice de aici? Piata alimentara romaneasca a ajuns tinta firmelor de import care au in spate diferiti politicieni, ce pe parcursul anilor au distrus agriculttura romaneasca. Astfel tiruri intregi cu produse mai mult sau mai putin sanatoase, care nu au nici macar un document de provenienta (sau daca au il au doar pe timpul transportului), intra in Romania din tarile vecine si nu numai. Porturile romanesti gem de cherestea vanduta la preturi de te umfla rasul, preturi ce n-ar acoperi nici macar factura la energie electrica.
Concluzia este ca pierdem atat la import cat si la export. Nenorocirea este ca nu vindem produse finite, ne taiem padurile si exportam lemnul si importam numai prostii care nu sunt nici macar impozitate.
vali44
QUOTE (stefan_adrian @ Jun 27 2009, 02:17 PM) *
Concluzia este ca suntem o tara foarte slaba iar tratatul ccu americanii este facut foarte prost, de niste politicieni umili si aserviti pana la pamant intereselor economice si politice americane si occcidentale, care de altfel au transformat tara asta intr-o piata de consum. De altfel daca analizam compromisurile pe care Romania le face firmelor americane care doar stiu sa-si adjudece contracte fara sa aduca nimic in schimb si daca analizam evolutia firmelor arabe care devalizeaza bugetul statului cu zeci de milioane de euro pe luna in schimbul unei asa zise sigurante vis-a-vis de atentate teroriste pe teritoriul Romaniei, atunci avem imaginea unui stat roman slab , opac fara o gandire strategica reala, care -si aroga niste drepturi de mediator zonal fara ca nimeni sa-l bage in seama (nici macar Moldova care care i-a dat cu tifla de cate ori a putut). Pai fratilor produci un produs in Romania cu cheltuieli de 10 lei si-l vinzi cu 1 leu la export si statul roman nu ia nicio masura de protectie deoarece n-avem relatii cu tarile respective si nu se pot verifica conturile de acolo sau a persoanelor fizice de aici? Piata alimentara romaneasca a ajuns tinta firmelor de import care au in spate diferiti politicieni, ce pe parcursul anilor au distrus agriculttura romaneasca. Astfel tiruri intregi cu produse mai mult sau mai putin sanatoase, care nu au nici macar un document de provenienta (sau daca au il au doar pe timpul transportului), intra in Romania din tarile vecine si nu numai. Porturile romanesti gem de cherestea vanduta la preturi de te umfla rasul, preturi ce n-ar acoperi nici macar factura la energie electrica.
Concluzia este ca pierdem atat la import cat si la export. Nenorocirea este ca nu vindem produse finite, ne taiem padurile si exportam lemnul si importam numai prostii care nu sunt nici macar impozitate.

Subscriu la tot ce ai scris .... pot veni cu exemple cutremuratoare dintr-un domeniu de importanta strategica dar nu pe forum ... sigur ne confruntam cu o tradare nationala fara precedent in istoria noastra scrisa .... ne vor blestema copii-copiilor nostri ...
marius68582
OMFG ninja.gif
Baby Blues
Lasa-i sa se sature. Sa vada si ei cum e cu drepturile omului biggrin.gif Era usor sa strigi acum 20 ani despre respectarea drepturilor , atat timp cat tu ai cam uitat cum e sa te lovesti de oameni de genul asta zi de zi.
In scurt timp au aflat ei ca e naspa si si-au modificat legile, modul de interventie al politie, etc. Nu v-ati dat semama ca de cativa ani incoace nu prea mai striga nimeni nimic?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.