No SSO cookie

Ultimul BMW M3 cu motor aspirat

voteaza
(0/ 0)
Ultimul BMW M3 cu motor aspirat
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Avem in fata noastra ultima generatie BMW M3 echipata cu motor aspirat natural.

 
 
Iata ca se mai scrie o pagina de istorie: generatia actuala BMW M3 este ultima generatie M care va fi pusa in miscare de un motor aspirat natural. Urmatorul M3 va avea forta indusa in componenta de baza, acesta fiind viitorul: supraalimentarea turbo.


Cu spectrul noilor reguli si reglementari care vor deveni legale si obligatorii, privind normele de poluare, fiecare producator auto are in cap un singur lucru: sa-si imbunatateasca eficienta vehiculelor produse, ceea ce duce la o singura concluzie - motoarele se vor micsora, din punct de vedere al capacitatii cilindrice.


Pentru BMW aceste reguli inseamna, obligatoriu, supraalimentare turbo si sistemul start/stop, doua tehnologii care vor imbunatati perfomantele referitoare la consum ale noii generatii M5 cu pana la 25%.


Conform unor date mai mult sau mai putin oficiale, versiunea E90/E92 M3, V8 este echipata cu ultima motorizare aspirata natural care va ajunge vreodata pe un Seria M. Si in tot acest timp, fiecare producator auto a depus eforturi considerabile pentru a elimina turbo lag-ul. Chiar daca grohaitul liniar si  de joasa tonalitate al unui motor turbo nu se poate compara cu trilurile inalte ale unui motor aspirat natural, viitorul bate la usa, iar acesta spune ca a sosit timpul motoarelor actionate de forta indusa.


Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3744 :: 22.18MB