No SSO cookie

UE ridica pretul asigurarilor pentru femei

voteaza
(0/ 0)
UE ridica pretul asigurarilor pentru femei
Noutati-auto · · 2 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Pretul asigurarilor pentru femeile sub 25 ani creste cu 24% iar a barbatilor sub 25 ani scade cu 9%

 
 

Desi se vorbeste de multi ani de discrimari intre sexe, iar femeile sustin egalitatea, exista un domeniu in care femeile sunt favorizate.

Acest lucru este insa pe cale sa se schimbe, pentru ca  Curtea de Justitie Europeana a decis, in martie, ca este ilegal sa stabileasca primele de asigurari in functie de sex.

Cazul a fost adus in instanta de catre un grup de belgieni, care a sustinut ca a fost ilegal, in temeiul legislatiei UE, sa se  faca evaluari de risc pe baza de gen.

Judecatorii au convenit, invocand faptul ca Carta fundamentala a drepturilor omului incluse in Tratatul UE de la Lisabona "are drept scop, in toate activitatile sale, sa elimine inegalitatile si sa promoveze egalitatea intre barbati si femei".
Pana acum, femeile tinere conducatori auto, au fost pe larg percepute ca un grup cu risc scazut de accidente, de aceea au avut prime mai mici de asigurare.

In schimb, soferii de sex masculin sub 25 de ani au avut, in conformitate cu companiile de asigurari, de 10 ori mai multe sanse de a fi implicati intr-un accident - si costurile lor de asigurare au fost, in mod corespunzator, mai mari.

Atunci cand noile norme vor intra in vigoare, in decembrie 2012, costul  asigurarii auto pentru soferii de sex feminin cu varsta sub 25 de ani ar putea creste cu pana la 24%, in timp ce soferii tineri de sex masculin vor plati cu  pana la 9% mai putin.

Cum era de asteptat, vestea a creat destul tam-tam. Adrian Webb, purtatorul de cuvant al companiei Sheila Weels, care este specializata in asigurari pentru soferi de sex feminin, a spus:" De douazeci si cinci de ori mai multi barbati tineri sunt condamnati pentru conducere periculoasa in Marea Britanie in fiecare an, comparativ cu femeile de aceeasi varsta. "
"O consecinta neintentionata va fi aceea ca barbatii sub 25 de ani isi vor putea permite o asigurare pentru autoturisme mai puternice, lucru care ar putea duce la accidente mai multe cauzate de ei", a adaugat Webb.

Pe de alta parte, etichetarea tuturor barbatilor in categoria „boy racer” si sanctionarea lor cu o asigurare mult mai mare decat a oricarei femei de aceeasi varsta, este, intr-adevar, nedreapta si discriminatorie.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (2)

scris de pistruiatamica

Si eu sunt de parere ca femeile sunt mult mai atente la volan..

scris de carmenflorin

Mult mai multe accidente se intampla din cauza barbatilor, dupa parerea mea femeile sunt mai prudente la volan, dar ma rog asta nu se vede.

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1740 :: 17.79MB