No SSO cookie

Toyota isi revine in noiembrie

voteaza
(0/ 0)
Toyota isi revine in noiembrie
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Toyota preconizeaza ca-si va relua productia la capacitatea normala in noiembrie sau decembrie, anul acesta.

 
 
Urmarile cutremurului si a tsunamiului care au lovit Japonia la data de 11 martie  vor continua sa afecteze  Toyota Motor Company, conform unui comunicat oficial emis de catre producatorul japonez, care subliniaza ca este nevoie sa treaca mai multe luni de zile pana cand se va putea relua productia la capacitatea normala.


Potrivit aceluiasi comunicat, productia la nivel mondial va inregistra o crestere in luna iulie in Japonia si in august in America de Nord, in timp ce productia generala va fi restabilita in luna noiembrie sau decembrie 2011.


"Inaintea tuturor clientilor care au ales sa cumpere un vehicul produs de noi, imi prezint cele mai sincere scuze, fata de perioada enorma de intarziere inregistrata la livrari," a declarat Akio Toyoda, CEO Toyota. "Prin comunicarea perioadei corecte necesare recuperarii companiei, dealerii pot stabili o legatura corecta cu clientii lor. La aceasta ora, dealerii nu pot comunica o data precisa privind livrarile. Ei nu pot vorbi despre cauzele individuale care apasa asupra acestor date. Oamenii care lucreaza in vanzari trec printr-o perioada dificila," a adaugat Toyoda.


La aceasta ora, uzinele Toyota din Japonia lucreaza la 50% din capacitate, datorita lipsei de piese si subansamble, in timp ce uzinele din America de Nord functioneaza la 30% din capacitate, datorita dificultatilor de aprovizionare.


Compania japoneza a afirmat ca va continua sa cumpere piese de schimb de la aceiasi furnizori, insa la aceasta ora ia in calcul si ofertele altor companii. In jur de 150 de piese lipsa afecteaza productia de vehicule noi, in cea mai mare parte electronice, piese realizate din cauciuc sau destinate procesului de vopsire. Toyota a declarat ca face tot posibilul pentru a diminua impactul negativ asupra angajatilor sai, anuntand ca nu se arata la orizont disponibilizari care sa-i vizeze pe angajatii din America de Nord, chiar daca uzinele lor functioneaza doar trei zile pe saptamana, la jumatate din capacitate.


Mai mult, compania nipona a declarat ca va face tot posibilul pentru a-si imbunatati programul de achizitii publice, in vederea autoprotejarii in fata unor posibile socuri viitoare si isi va muta o mare parte din productia de piese, dincolo de ocean.


"Trebuie sa avem in vedere posibilitatea de a procura intregul necesar la nivel local. Dorim sa propunem furnizorilor nostri deschiderea de puncte de desfacere in strainatate," a declarat Shinichi Sasaki, vicepresedinte executiv, insarcinat cu achizitiile companiei.

 
Cristian Szilvassy



 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2020 :: 17.79MB