No SSO cookie

Timbrul de mediu va fi mai costisitor pentru cei ce detin un automobil diesel

voteaza
(5/ 1)
Timbrul de mediu va fi mai costisitor pentru cei ce detin un automobil diesel
Noutati-auto · · 2 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Din cate se pare, timbrul de mediu va fi ceva mai scump in cazul motorizarilor diesel.

 
 

Revenim cu noi informatii cu privire la deja cunoscutul timbru de mediu. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat ca se discuta posibilitatea unui nou mod de calcul, in functie de motorizare.

Astfel, cei ce detin un automobil diesel vor plati o alta suma de bani fata de cei ce detin un automobil pe benzina. Din cate se pare, dupa spusele Rovanei Plumb, cei ce detin automobile diesel vor fi defavorizati avand in vedere ca gradul de poluare este mai mare.

Ministrul Mediului a declarat ca proiectul este in faza finala de anliza si ca se va tine cont de parerile exprimate de producatorii si importatorii de automobile in cadrul unei dezbateri publice. De asemenea, va fi luata in considerare si opinia persoanelor fizice si juridice ce vor fi prezente la dezbatere.

Rovana Plumb a mai declarat: "Fata de ceea ce am prezentat pe site-ul Ministerului Mediului ca propunere, in momentul de fata avem in vedere o formula de calcul separata pentru motoarele care utilizeaza benzina si pentru cele care utilizeaza motorina."

Ministrul a declarat ca formula de calcul va ramane aceeasi, dar sumele vor fi diferite, in functie de cele doua tipuri de motoare, dat fiind faptul ca motoarele diesel polueaza mai mult.

Ramane sa vedem ce se va decide dupa dezbaterea publica si dupa finalizarea acestui proiect. Vom reveni cu informatii suplimentare.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (2)

scris de Gabriel60890

Suntem condusi de niste tampiti care au impresia ca suntem prosti si usor de prostit. Un motor diesel polueaza mult mai putin ca unul cu aprindere prin scanteie din 2 motive> 1. Arderea este completa, motorul diesel fiind supr5aalimentat cu aer si 2. motorul diesel consuma mult mai putin carburant la 100 km decat unul pe benzine. Dar din motivul> hai sa-i prostim pe prosti si la le luam banii la romani spunem ca motorul diesel polueaza mai mult ce daca sustinem o prostie?

scris de Val35101

Eu din cite am vazut in specificatiile tehnice, dieselul consuma mai oputin si evident polueaza mai putin. Mi putin combustibil ars, mai putine "deseuri".

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2215 :: 22.11MB