No SSO cookie

Timbrul de mediu va fi aprobat saptamana viitoare !

voteaza
(0/ 0)
Timbrul de mediu va fi aprobat saptamana viitoare !
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Guvernul a anuntat ca celebrul timbru de mediu va fi aprobat saptamana viitoare prin intermediul unei ordonante de urgenta.

 
 

Iata ca suntem pe ultima suta de metri cu aprobarea timbrului de mediu. Acesta ar urma sa fie aprobat marti, prin intermediul unei ordonante de urgenta si va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial.

Va spunem ca acest timbru de mediu vine cu o crestere de 10% a sumei de plata pentru masinile Euro 4 si Euro 3. In cazul automobilelor Euro 2, Euro 1 si non-euro taxa va fi mai mica cu pana la 90%.

Daca e sa ne uitam la formula de calcul, in cazul automobilelor Euro 2 suma va scadea cu 60%, in cazul Euro 1 va scadea cu 80%, iar pentru automobilele non-euro suma va scadea cu 90%.

Taxa va ramane aceeasi pentru masinile Euro 5, in timp ce pentru cele Euro 6, hibride si electrice nu se va plati nimic.

Ca sa vad dam si o serie de exemple, va spunem ca pentru o Dacia Logan MCV din 2012, 1461 cmc, 119 CO2, taxa va scadea de la 150 euro la 85 euro.

Pentru un Opel Astra Euro 4 din 2003, 1598 cmc, 171 CO2 taxa va creste de la 359 euro la 573 euro.

Pentru un Volkswagen Passat Euro 3 din 2004, 1896 cmc, 154 CO2 taxa va scadea de la 1539 euro la 684 euro.

De mentionat e ca aceasta taxa nu va fi platita de persoanele cu dizabilitati, insa va fi platita la cumpararea masinilor de catre institutiile statului cu exceptia serviciilor de ambulanta, politie, jandarmerie.

Conform celor spuse de Guvern, prin aplicarea acestei taxe, Fondul de Mediu ar urma sa creasca cu 100 de milioane de lei in 2013.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2001 :: 22.11MB