No SSO cookie

Proiectul Alpine Berlinette ramane in carti

voteaza
(5/ 1)
Proiectul Alpine Berlinette ramane in carti
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Noul Alpine Berlinette intra in linie dreapta si va fi produs de Renault si Caterham.

 
 

Inca de la dezvelirea senzationalului Alpine A110-50 Concept, resuscitarea faimosului brand a devenit o realitate, in ciuda faptului ca directorul operational al Renault, Carlos Tavares, insista asupra faptului ca nicio decizie finala nu va fi luata inainte de finele anului acesta.

In luna august, Lotus era compania numita sa se ocupe de dezvoltarea versiunii pentru productie a modelului A110-50. Era un zvon, care la timpul respectiv avea sens, deoarece producatorul britanic a acumulat o mare experienta in dezvoltarea proiectelor in parteneriat cu alti producatori.

Astazi insa, publicatia britanica Autocar publica o stire potrivit careia Renault si-ar fi ales partenerul, compania Caterham, nu Lotus, asa cum se zvonise pana acum. Asadar, Alpine Berlinette v fi o coproductie Renault-Caterham.

Tavares a declarat publicatiei citate ca platforma noului Alpine esta deja finalizata si masina va putea intra in productia de serie daca se va gasi un partener capabil sa imparta costurile de productie. Venind de la un gigant ca Renault, declaratia suna ingrijorator, lasand sa se intrevada situatia dificila in care se afla compania franceza.

Renault si Caterham au stabilit deja o legatura, in sensul ca francezii sunt furnizorii motoarelor pentru echipa britanica de Formula 1. Si cu toate ca niciuna dintre parti nu a comentat in vreun fel posibilul parteneriat, conform datelor provenite de la Autocar, afacerea se afla intr-un stadiu avansat si ar putea fi pecetluita si anuntata public pana intr-o luna de zile.

Caterham, care va construi propria versiune bazata pe platforma Alpine, a anuntase recent ca l-a numit in calitate de CEO pe Cyril Aniteboul, fostul director Renault Sport F1. La momentul anuntului a fost o veste surpinzatoare, deoarece tanarul de 35 de ani era considerat o mare speranta in cadrul companiei franceze, insa daca parteneriatul Renault-Caterham va avea unda verde, totul capata sens...

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2774 :: 17.79MB