No SSO cookie

Profitul Skoda s-a diminuat cu 33% în primul semestru

voteaza
(0/ 0)
Profitul Skoda s-a diminuat cu 33% în primul semestru
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Skoda Auto, divizie a grupului Volkswagen şi cel mai mare exportator ceh, a anunţat, luni, că profitul net al companiei a scăzut, în prima jumătate a acestui an, cu 33%, ajungând la 977 milioane de coroane (circa 34,97 milioane de dolari).

 
 
[poza1s]În acelşaşi timp, şi vânzările companiei s-au redus, atingând 76,08 miliarde de coroane, faţă de 77,04 miliarde coroane înregistrate în acelaşi interval al anului trecut. În cifre absolute, vânzările companiei s-au diminuat de la 228.368 automobile în prima jumătate a lui 2002, la 226.266 unităţi în acest an. "Previziunea unei reveniri economice este încă devreme de a fi anunţată, însă sunt deja semne vizibile care să arate că va exista o dezvoltare”, a declarat un oficial Skoda, adăugând că este dificil să afişeze vreo schimbare importantă pe piaţa mărcii în a doua jumătate a anului. [poza2s]Exporturile companiei în vestul Europei se ridică la 54% din vânzările totale ale companiei, în scădere cu 4,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În Europa Centrală şi de Est, excluzând piaţa cehă, sunt însă în urcare cu 10,3%, faţă de primele 6 luni ale lui 2002. În România, compania a vândut, în primul semestru, 2.640 maşini, fiind a treia marcă de import. Pe piaţa domestică, în Cehia, vînzările companiei au scăzut cu 8%. Cu toate acestea, compania îşi menţine aprecierile asupra profitului brut din acest an, anunţând că acesta va rămâne la acelaşi nivel de anul trecut când a fost de 2.49 miliarde de coroane. “Pentru a ne menţine la acelaşi nivel de anul trecut, în privinţa rezultatelor financiare, este necesar ca reducerile de costuri pe care le planificăm să elimine ricurile ce ar putea afecta vânzările mărcii pe piaţă”, au mai spus oficialii Skoda.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1398 :: 17.77MB