No SSO cookie

Producatorii de autovehicule au gasit noi utilizari pentru bateriile masinilor electrice si hibrid

voteaza
(0/ 0)
Producatorii de autovehicule au gasit noi utilizari pentru bateriile masinilor electrice si hibrid
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Bateriile folosite vor putea fi folosite si pentru uz casnic.

 
 

Hibrizii si vehiculele electrice sunt mai ecologice decat masinile obisnuite.

Cu toate acestea, se naste o intrebare: ce se intampla cu bateria la sfarsitul ciclului ei de viata?
GM si Nissan estimeaza ca bateriile din Volt lor si Leaf vor mai  avea aproximativ 70% din viata ramasa, după un deceniu de folosire. Deci, departe de a fi inutile, ele pot fi utilizate ca surse de energie de back-up pentru uz casnic.
De exemplu, GM prevede ca o baterie de 33 volti poate stoca destula energie pentru a furniza energie timp de 4 ore la aproximativ 50 case, in cazul unei intreruperi de curent. Producatorul american  cooperareaza cu ABB Group, specialisti in domeniul electricitatii, pentru  construirea unui prototip care va folosi baterii Volt pentru a oferi energie inapoi la reteaua de energie electrica.

"Clientul masinii Volt este foarte concentrat asupra intregului ciclu de viata al bateriei si, pentru ca celulele au fost concepute pentru a fi foarte robuste, mai exista inca viata in baterie dupa 10 ani de utilizare", a spus Pablo Valencia, senior manager GM . "Lucram cu ABB, pentru a deveni lideri in utilizarea secundara a bateriilor Volt".

Si alte companii se ocupa de aceasta problema. Nissan lucreaza cu Toxco, specialisti in reciclarea bateriilor si lucreaza la un program pentru reutilizarea bateriilor LEAF, in America de Nord.

Tesla are deja un parteneriat in vederea reciclarii bateriilor cu societatea europeana Umicore, in timp ce purtatorul de cuvant al lui Fisker,  Roger Ormisher, a declarat ca refolosirea si reciclarea  bateriilor de pe Karma este pe ordinea de zi a producatorului de automobile, dar ca nici un plan nu a fost inca finalizat.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2050 :: 17.79MB