No SSO cookie

Pozitia APIA privind timbrul de mediu

voteaza
(5/ 1)
Pozitia APIA privind timbrul de mediu
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Cei de la APIA au iesit in fata cu o declaratie oficiala privind situatia timbrului de mediu.

 
 

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile si-a prezentat intr-un final pozitia fata de noul timbru de mediu care urmeaza sa inlocuiasca taxa de poluare.


Printre primii care au avut o reactie oficiala s-au numarat cei de la Automobile Dacia. Acestia au spus ca va fi incurajat importul de masini second-hand si ca vor fi afectate vanzarile de masini noi. Totusi, Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile este de parere ca vor fi avantajate in continuare vanzarile de masini noi.

Oficialii APIA au declarat: "Consideram ca principiile noului proiect de lege privind timbrul de mediu sunt corecte, masurabile si elimina confuziile, incurajand totodata achizitia de autovehicule cat mai putin poluante. In acelasi timp, ele sunt in conformitate cu liniile directoare ale noului concept privind taxarea autoturismelor promovate recent (decembrie 2012) de catre Comisia Europeana, care are ca si obiectiv armonizarea acestor principii la nivelul tuturor statelor membre".

Astfel, cei de la APIA considera ca industria auto necesita un cadrul legislativ durabil care sa garanteze recuperarea investitiilor facute in productia si distributia de autovehicule de catre constructori, importatori si distribuitori autorizati. S-a subliniat faptul ca innoirea parcului auto din Romania este un obiectiv strategic.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1890 :: 22.11MB