No SSO cookie

Noul Volkswagen Golf R Cabriolet se prezinta

voteaza
(5/ 1)
Noul Volkswagen Golf R Cabriolet se prezinta
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Volkswagen trimite pe campul de lupta ultima interpretare rezultata din Golf VI.

 
 

Se stie ca Golf a lansat cea de a saptea generatie si ca aceasta ii ia, in mod normal, locul celei de a sasea. Nu insa intru totul! Volkswagen trimite pe campul de lupta o interpretare Golf VI, sub forma noului Golf R Cabriolet, lansat oficial astazi, dupa mai multe luni de stiri menite sa incite.

Primul R decapotabil si totodata cel mai rapid Golf Cabriolet din istoria marcii, este pus in miscare de acelasi motor de 2.0 litri turbo, cau patru cilindri in linie, pe benzina, care echipeaza si Golf R hatchback, cu un usor de-tuning care reduce puterea la 261 CP.

O alta deosebire fata de varianta cu plafon metalic, este lipsa sistemului de tractiune integrala Haldex 4motion, inlocuit de o cutie de viteze standard DSG cu sase viteze, care pune in miscare puntea fata.

Volkswagen anunta o viteza maxima, limitata electronic la 250 km/h si un 0-100 km/h in 6,4 secunde, ceea ce inseamna cu 0,4 secunde mai putin decat anuntase in comunicatl aferent versiunii pre-productie, conceptul prezentat la Festivalul Wörthersee GTI 2011.

Versiunea cu plafon retractabil din material textil, are aceeasi ergonomie sportiva ca si versiunea hatchback, cu spoilere frontal si spate, lumini de zi LED, lampi bi-xenon cu sticla neagra, oglinzi in carcasa neagra si etrieri de frana vopsiti in negru, cu inscriptia R prezenta.

Partea laterala se prelungeste cu un difuzor spate negru lucios care incadreaza evacuarea din crom, iar in partea superioara lampile spate cu lumini LED si fete inegrite. Masina are o garda la sol coborata la 25 mm si jante de 18 sau optional de 19 inci, realizate din aliaj, care completeaza aspectul agresiv al cabrioletului.

La interior, modelul prezinta patru scaune sport imbracate in "Vienna Cool Leather" cu logo-ul "R" inscris in tetiere, impreuna cu un volan cu partea inferioara turtita si insertii din aluminiu.

Ca si la celelalte modele Golf Cabriolet, plafonul textil este actionat de un intrerupator aflat in consola centrala, care asigura un ciclu complet in numai 9,5 secunde, realizabil la o viteza maxima de pana la 28 km/h, pentru coborare si se poate ridica si aseza complet in 11 secunde.

Pana la aceasta data se stie ca VW Golf R Cabriolet va intra pe piata in primavara acestui an, cu preturi care pleaca de la 43.325 €, in Germania si 38.770 £ in Marea Britanie, fara a sti daca Volksweagen are de gand sa ofere acest model si pe alte piete ale lumii.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3931 :: 22.12MB