No SSO cookie

Noul Opel Cascada: decapotabila incantatoare cu forme atletice

voteaza
(5/ 1)
Noul Opel Cascada: decapotabila incantatoare cu forme atletice
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Modelul Cascada, propunerea Opel de model decapotabil pentru toate anotimpurile, care va fi lansat la inceputul anului 2013

 
 

Tintind spre varful gamei Opel, modelul Cascada este o decapotabila de dimensiuni medii nu numai prin dimensiunile sale (lungime: 4.696 mm; latime 2.020 mm cu oglinzile exterioare), dar si prin alura sa, prin tehnologiile si functiile premium pe care le ofera.

Opel Cascada asigura o experienta de conducere precisa, datorita caroseriei sale extrem de rigide, suspensiei fata HiPerStrut si sistemului de amortizare adaptiva FlexRide. Soferul si pasagerii din fata se pot bucura de experienta rularii cu acoperisul premium din material textil coborat, actionat prin apasarea unui buton in 17 secunde, la viteze de pana la 50 km/h.

Prezentand acesta ultima noutate in gama Opel, Karl-Thomas Neumann, CEO Opel, a spus: „Cascada este cel mai recent pas in ofensiva de produs a Opel. Ne dezvoltam portofoliul si patrundem pe segmente complet noi, cu autovehiculul electric Ampera, modelul Mokka SUV de dimensiuni mici, popularul model de oras ADAM si acum cu aceasta decapotabila de dimensiuni medii. Suntem foarte mandri sa intram pe segmentul cabrioletelor de dimensiuni medii, ocupat pana acum doar de modele costisitoare ale producatorilor premium. Prin lansarea Cascada, Opel ofera fanilor condusului in aer liber toate caracteristicile si calitatile unui model premium, dar la un pret accesibil.”

Perfectiune: Pur si simplu cea mai buna tehnologie pentru acoperisul Cascada

Pentru crearea acoperisului din material textil al modelului Opel Cascada au fost utilizate materiale de calitate superioara, alese de la furnizorii pentru cele mai prestigioase modele cabriolet premium. Structura acoperisului foloseste componente din magneziu pentru a pastra greutatea redusa, iar geamul din spate este aliniat materialului textil intr-o maniera de executie disponibila pe modele roadster de lux. Cascada beneficiaza de izolatie fonica si termica superioara, datorita unui strat special de fleece din poliester intre stratul exterior si capitonajul de la interior.

Un mecanism electro-hidraulic activat printr-un comutator amplasat intre scaunele din fata deschide acoperisul in 17 secunde la viteze de deplasare de pana la 50 km/h – modelul Cascada situandu-se astfel printre modelele de referinta in materie de actionare a acoperisului. In plus, telecomanda cheii, utilizata pentru coborarea si ridicarea acoperisului, este disponibila standard pentru toate variantele Cascada. La lansarea modelului, acoperisul din material textil va fi disponibil in trei culori, Negru, Rosu si Mocca. Acestea pot fi asortate cu zece vopsele diferite, ce variaza de la sportivul Blue Buzz la elegantul Phantom Grey sau luxosul Dark Mahagony.

Capacitatea portbagajului cu capota pliata este de 280 de litri, in timp ce pana la 380 de litri sunt disponibili atunci cand aceasta este ridicata. Aceste nivele pozitioneaza Cascada in topul modelelor decapotabile din perspectiva spatiului din portbagaj. Pentru a creste volumul de incarcare sau pentru a transporta obiecte deosebit de lungi, precum schiuri sau snowboarduri, Opel Cascada beneficiaza de sistemul FlexFold, ce rabateaza electronic spatarele banchetei din spate in proportie de 50:50. Aceasta caracteristica, ce nu poate fi oferita de decapotabilele cu capota din metal, permite cresterea spatiului pentru bagaje la 750 de litri si transportarea de obiecte de pana la 1818 mm in lungime.

Fiind un model potrivit oricarui anotimp, Opel Cascada are caracteristici ce permit folosinta zilnica fara constrangeri, inclusiv pe perioada iernii. In plus fata de izolarea termica perfecta, este oferita si optiunea de volan incalzit, sisteme de incalzire rapida si alte caracteristici ce demonstreaza practicitatea cotidiana a modelului.

Rafinament: ultima generatie a motorului pe benzina 1.6 Turbo cu injectie directa

O gama larga de sisteme de propulsie va fi disponibila pentru modelul decapotabil Opel Cascada. Motorul pe benzina 1.4 Turbo deschide oferta; este combinat cu o transmisie manuala cu 6 trepte de viteza si este disponibil in doua variante de putere, de 88 kW/120 cp si 103 kW/140 cp, ambele generand un cuplu de pana la 220 Nm, datorita functiei de amplificare.

La lansare, punctul de atractie al motorizarilor Cascada este motorul pe benzina 1.6 SIDI Turbo ECOTEC. Aceasta unitate cu injectie directa de dimensiuni medii face parte dintr-o generatie complet noua, care debuteaza cu ocazia noii decapotabile a Opel, urmand sa echipeze si alte modele de clasa medie si compacta ale marcii .

1.6 SIDI Turbo ECOTEC este conceput pentru a asigura o calatorie foarte confortabila si un cuplu uniform, precum si o economie excelenta din punctul de vedere al consumului de carburant. Dezvolta o putere de 125 kW/170 cp la turatii cuprinse intre 4.250 si 6.000 rpm, generand un cuplu de 280 Nm datorita functiei de amplificare – cea mai buna valoare pentru un motor de 1,6 Turbo din aceasta categorie. Acest motor va fi disponibil cu transmisii manuale cu 6 trepte de viteza combinata cu sistem Start/Stop sau cu o transmisie automata cu 6 trepte de ultima generatie. Motorul 1.6 SIDI Turbo ECOTEC ofera un echilibru excelent intre performanta (222 km/h viteza maxima si accelerare de la 0 la 100 km in 9,6 secunde) si economie de combustibil (6,3 litri/100 km, 148 g/km CO2).

In ceea ce priveste motoarele diesel, noul si sofisticatul motor 2.0 CDTI BiTurbo cu o putere de 143kW/195 cp si cuplu puternic de 400 Nm va avea debutul pana la inceputul verii. Folosind tehnologie diesel twin turbo secventiala de ultima generatie, furnizeaza o combinatie exceptionala de performanta ridicata (pana la 230 km/h viteza maxima si 9,4 secunde de la 0 la 100 km/h) si economie excelenta de combustibil (5,2 l/100 km si 138 g/km CO2 only). Este combinat cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte si sistemul Start/Stop.

Binecunoscutul si foarte eficientul 2.0 CDTI cu 121 kW/165 cp vine cu o oferta de transmisii manuale si automate cu 6 trepte de viteza. Acest motor genereaza un cuplu de 380 Nm atunci cand functia overboost este activata.

Cascada este primul model din gama Opel dotat cu noua transmisie automata cu 6 trepte de viteza cu frecare redusa. Aceasta vine cu o functie de selectare activa care permite schimbarea manuala a treptelor de viteza, pentru o experienta de conducere mai sportiva.

Avand designul si proiectarea realizate in Germania, Cascada este construit la fabrica de ultima generatie a Opel din Gliwice, Polonia.

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2209 :: 17.8MB