No SSO cookie

Noile anvelope Nokian MPT Agile 2

voteaza
(0/ 0)
Noile anvelope Nokian MPT Agile 2
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Nokian Tyres a lansat o versiune îmbunătățită a Nokian MPT Agile: Nokian MPT Agile 2. Anvelopele au caracteristici speciale, fiind realizate să ofere o bună aderență, să se manevreze ușor din volan și să nu cedeze în momente critice. Ele pot fi folosite cu succes în operaţiuni de menţinere a păcii, cât și de vehiculele de salvare și camioanele de teren.

 
 

Colaborarea dintre Nokian Tyres și Forțele de Apărare ale Finlandei pentru proiectarea de anvelope pentru toate tipurile de teren și cu mobilitate ridicată a început cu decenii în urmă. Condițiile meteorologice nordice care aduc multe provocări anvelopelor – de la zăpadă și gheață, la noroi, pietre ascuțite și alte obstacole, au condus la proiectarea, de la zero, a acestei generații de anvelope off-road de către Nokian Tyres.

„Secretul pentru o anvelopă off-road de calitate este versatilitatea”, spune Teppo Siltanen, Product Manager al Nokian Heavy Tyres. “Anvelopa trebuie să se adapteze trecerii de la șosea la teren moale – sau orice alt fel de drum.”

Așa cum indică și denumirea, o altă caracteristică importantă a noilor Nokian MPT Agile 2 este manevrabilitatea. Nu numai vehiculele militare necesită direcții precise ale volanului la viteze crescute, ci și, de exemplu, mașinile de pompieri și alte operațiuni de salvare.

Suntem foarte încântați de răspunsul la direcții și de stabilitatea pe care o oferă Nokian MPT Agile 2”, declară Siltanen. „De asemenea, noile anvelope sunt confortabile și silențioase.”

Varianta originală a Nokian MPT Agile și-a dovedit calitatea în nenumărate rânduri”, este de părere Siltanen. “Chiar și așa, printr-un proces extins de dezvoltare a produsului și teste riguroase pe teren, am reușit să facem o anvelopă și mai bună.

Cea mai importantă schimbare adusă noilor anvelope este modelul simetric al benzii de rulare, care funcționează la fel de bine, indiferent de direcția de rotație a anvelopei. Acest design modern îmbunătățește și aderența verticală și laterală pe suprafețe netede, vine cu proprietăți mai bune de auto-curățare și aderență sporită în condiții de iarnă. De asemenea, flancul anvelopelor are acum model de camuflaj.

Noul design este mai lat decât versiunea anterioară, ceea ce oferă o plutire mai bună pe apă și presiune pe suprafață mai mică – toate calitățile necesare pe un teren moale”, spune Siltanen. “De asemenea, se produce mai puțină căldură, ceea ce crește durata de viață a anvelopei.

Un aspect important în condiții de vreme extremă de iarnă este posibilitatea folosirii prezoanelor. Nokian MPT Agile 2 vin cu locuri marcate pentru prezoane, atât pentru uz militar, cât și pentru uz civil.

În mod normal, te aștepți ca noile Nokian MPT Agile 2 să fie destinate numai scopurilor militare, însă versatilitatea acestora trece peste aceste limite.

„Anvelopele pot fi utilizate și de anumiți civili.”, explică Teppo Siltane. „Vehiculele de salvare de mare tonaj, precum mașinile de pompieri din aeroport, camioanele pentru off-road și vehiculele destinate oricărui tip de teren, beneficiază de aderența, fiabilitatea și manevrabilitatea oferite de Nokian MPT Agile 2.

Astfel, efortul de a produce cea mai bună anvelopă de off-road posibilă pentru terenuri nordice, a rezultat într-un produs cu multiple întrebuințări în întreaga lume.

Așa cum ne place să spunem, dacă anvelopa nu cedează în pădurile finlandeze, nu cedează nicăieri”, afirmă Siltanen.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1857 :: 17.79MB