No SSO cookie

Modelul de teren Cayenne a schimbat soarta profitului pentru Porsche

voteaza
(0/ 0)
Modelul de teren Cayenne a schimbat soarta profitului pentru Porsche
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Vânzările crescute ale modelului Porsche Cayenne au influenţat în mare măsură profiturile nete ale companiei Porsche AG, care au crescut cu 22%, la aproape 700 de milioane de dolari.

 
 
[poza1s]În ciuda faptului că acest model, primul Porsche de teren din istorie, este destul de scump - de peste 60.000 de dolari, se prevede o creştere a vânzărilor, la un total de circa 30.000 de Cayenne anul viitor, ceea ce va urca vânzările modelului la 75.000 de unităţi. Situaţia este similară şi în România, unde vânzările totale Porsche au crescut de la 13 unităţi în 2002, la 43 de unităţi, în acest an, odată cu introducerea modelului Cayenne pe piaţa românească. Directorul executiv Porsche Wendelin Wiedeking şi-a asumat un risc important în 1998, când a hotărât producerea modelului Cayenne, o maşină mult prea deosebită de tradiţia modelelor sport de viteză cu care se obişnuise piaţa. [poza2s]Cu toate acestea, acest model a avut o primire bună şi s-a impus în faţa altor modele, precum Porsche 911, ale cărui vânzări au scăzut cu 14%. Din toată gama companiei, doar Boxter, model al cărui preţ începe pe la 45.000 de dolari a înregistrat o majorare semnificativă a vânzărilor. În această ordine de idei, Cayenne rămâne modelul care trebuie să tragă înainte vânzările Porsche, cel puţin până la apariţia noului 911, anul viitor în septembrie, şi a celei de-a doua generaţii Boxter, prevăzută în 2005. Chiar şi aşa, spun specialiştii, cu doar trei modele în producţie compania ar putea avea dificultăţi în menţinerea ascendentă a vânzărilor, astfel că se aşteaptă un al patrulea model, care ar putea ajunge pe piaţă în 2006, eventual un coupe cu 4 locuri.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1730 :: 22.09MB