No SSO cookie

Mercedes, in continuare pe locul trei

voteaza
(5/ 1)
Mercedes, in continuare pe locul trei
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

In cursa pentru suprematia segmentului premium, Mercedes-Benz continua sa ramana in urma rivalilor Audi si BMW.

 
 

Acum un an, presedintele Mercedes-Benz, Dieter Zetche a trimis o scrisoare catre angajatii sai, prin care ii anunta ca brandul stelei in trei colturi trebuie sa-si redobandeasca prima pozitie in segment, pe care a pierdut-o in anul 2005.

"Noi suntem Daimler, ar trebui sa fim inaintea multimii!" a proclamat Zetsche, care a adaugat ca multimea "ar trebui sa se multumeasca cu un loc solid pe pozitia a doua sau chiar a treia".

Din nefericire, dominatia globala a Mercedes n-a ramas decat un plan pe hartie. Daca ar fi ceva de semnalat este doar adancirea in pozitia a treia, cu cifre mult sub ale primilor doi producatori premium, adica BMW si Audi, actualii detinatori ai pozitiilor unu si respectiv doi in ierarhia mondiala a segmentului.

Insa nu vanzarile sunt ceea ce impiedica Mercedes-Benz sa-si atinga scopurile. Germanii au livrat 964.900 de unitati in primele noua luni ale anului 2012, cu 5% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Acestea ar trebui sa fie vesti bune, asta daca rivalii n-ar fi inregistrat si ei vanzari ridicate, ba chiar cu mult mai mari, ceea ce a facut ca Mercedes-Benz sa ramana cu 145.000 de unitati in urma BMW si 132.000 in urma Audi.

Zetsche are in plan sa rectifice situatia, prin introducerea unor modele mai accesible ca pret, precum CLA, coupe-ul cu patru usi, sau crossoverul compact GLA, dar si prin extinderea variantelor noului S-Klasse, care va fi lansat anul viitor.

Mai mult, cererea pentru A-Klasse este foarte ridicata: harchback-ul premium a primit mai mult de 70.000 de comenzi de la lansarea sa de luna trecuta, in ciuda faptului ca este cu 7000€ mai scump decat VW Golf. Mercedes se asteapta ca A-Klasse sa fie un succes nebun si a incheiat deja un acord cu liniile de asamblare din Finlanda pentru suplimentarea productiei cu inca 100.000 de unitati.

"Avem gauri in portofoliu pe care le inchidem succesiv", a decalarat pentru Bloomberg seful vanzarilor Mercedes-Benz, Joachim Schmidt. "Cand privesc catre viitor vad ca avem o premisa excelenta pentru a  fi primul producator premium pana la finele acestui deceniu", a adaugat acesta.

China, unde vanzarile Mercedes-Benz au crescut cu 6,7% numai in acest an, comparativ cu 30% cat au crescut ale rivalilor sai, este una dintre ecuatiile pe care legendarul producator german trebuie sa le rezolve.
Si pentru aceasta, Schmidt a declarat ca se vor restructura operatiunile companiei in vederea obtinerii unei cresteri semnificative. Specialistii de la IHS au prevazut ca in perioada 2012 si 2015, vanzarile Mercedes vor creste cu 34%, fata de cele ale BMW si Audi, care vor inregistra cresteri de numai 26, respectiv 12%.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2130 :: 22.18MB