No SSO cookie

Mazda prezintă un concept sport cu motor rotativ

voteaza
(0/ 0)
Mazda prezintă un concept sport cu motor rotativ
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Mazda RX-VISION prezintă noua generație de motor rotativ SKYACTIV-R. Compania vede potențial nou într-o motorizare care să fie sinonimă cu brandul

 
 

Mazda a prezentat astăzi, la Tokyo Motor Show, Mazda RX-Vision. Modelul concept sport este propulsat de un motor rotativ SKYACTIV-R de nouă generație care beneficiază de o tehnologie neconvențională care este, probabil, cel mai convingător simbol al spiritului de challenger al producătorului.

15_rx-vision_h

 

Cu o configurație optimă formată din motor față și tracțiune spate, RX-VISION reprezintă o "viziune" asupra viitorului, care putea veni doar de la Mazda. Și una despre care nenumărați fani ai brandului, din toată lumea, speră că va deveni o realitate.

rx-vision_03

 

Motoarele rotative sunt unice în măsura în care generează putere prin mișcarea de rotație a rotoarelor triunghiulare, spre deosebire de pistoanele alternative din motoarele convenționale de automobile. Depășind numeroase dificultăți tehnice, Mazda a reușit să comercializeze motoarele rotative, pentru prima dată în dotarea Mazda Cosmo Sport 110S în 1967 și apoi la mai multe alte modele. Cel mai de succes dintre acestea a fost Mazda RX-7, cea mai bine vândută mașină cu motor rotativ din toate timpurile, cu mai mult de 800.000 de unități între 1978 și 2002.

03_rx-vision_h

 

Îmbunătățind constant puterea, economia și fiabilitatea, Mazda a fost singura companie care a câștigat vreodată cursa de 24 de ore de la Le Mans cu o mașină de curse echipată cu motor rotativ, o performanță reușită în 1991 cu Mazda 787B.

16_rx-vision_h

 

Deși în prezent nu produce modele de serie echipate cu motor rotativ, Mazda nu a sistat niciodată activitățile de cercetare și dezvoltare. Producătorul a ales denumirea SKYACTIV-R pentru noua generație de motor rotativ pentru a exprima hotărârea de a continua să livreze clienților tehnologie care sfidează convenționalul și o experiență SKYACTIV la volan, fără compromisuri.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3014 :: 17.8MB