No SSO cookie

Ingrijirea masinii pe timp de vara. Sfaturi utile

voteaza
(0/ 0)
Ingrijirea masinii pe timp de vara. Sfaturi utile
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

De cele mai multe ori, soferii acorda o atentie sporita condusului pe timp de iarna si se pregatesc intens pentru a avea o masina bine dotata in anotimpul rece. Vara este ceva mai neglijata, chiar daca si anotimpul cald implica o serie de reguli, unele foarte importante.

 
 

De cele mai multe ori, soferii acorda o atentie sporita condusului pe timp de iarna si se pregatesc intens pentru a avea o masina bine dotata in anotimpul rece. Vara este ceva mai neglijata, chiar daca si anotimpul cald implica o serie de reguli, unele foarte importante. Spre exemplu, cauciucurile de vara pot fi esentiale pentru siguranta in trafic, mai ales la temperaturi foarte mari.

Care sunt elementele care conteaza extrem de mult pe timp de vara si cum sunt protejate?

1. Aerul conditionat. Este utilizat de toti posesorii de automobil si face diferenta intre o caldura sufocanta si o temperatura optima. Acesta trebuie sa fie examinat frecvent de catre un tehnician specialist si sa aiba filtrele schimbate regulat.

2. Frigiderul auto. Nu este o dotare standard a unei masini, insa un frigider auto bun si ieftin se poate dovedi extrem de util. Atunci cand temperaturile depasesc cu usurinta 30 de grade Celsius iar drumul este foarte lung, o sticla cu bautura rece este mai mult decat binevenita.

3. Sistemul de racire al motorului. O mare problema a automobilelor, mai ales daca sunt automobile ceva mai vechi, este supraincalzirea. Sistemul de racire al motorului functioneaza extrem de bine la masinile noi, insa chiar si asa, trebuie verificat o data la 1-2 ani, pentru a se asigura functionarea corecta.

4. Cauciucurile. Pentru perioadele toride, singurele cauciucuri potrivite pentru un automobil sunt cauciucurile de vara. Acestea au proprietati special gandite pentru caldura mare, in asa fel incat nu se topesc si nu creaza disconfort. Cauciucurile trebuie sa fie verificate, pentru a se asigura o presiune cat mai buna si verificarea trebuie sa se faca atunci cand nu sunt incinse.

5. Franele. In mod normal, un element foarte important al unei masini este frana. Sistemul de franare trebuie verificat frecvent si chiar inlocuit in cazul in care exista suspiciuni in ceea ce priveste functionarea lui.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2579 :: 22.17MB