No SSO cookie

Infiniti va imbunatati consumul noilor modele hibride cu pana la 90%

voteaza
(0/ 0)
Infiniti va imbunatati consumul noilor modele hibride cu pana la 90%
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Infiniti a declarat ca noul sistem hibrid dezvoltat de Nissan va avea un consum revolutionar.

 
 
Nissan este cel de-al treilea producator japonez, dar nu a produs un sistem hibrid propriu pana recent. Sistemul hibrid folosit de Nissan pana acum a fost cel imprumutat de la Toyota. Oficialii Nissan au recunoscut ca au intrat tarziu in aceasta cursa, dar au concluzionat ca noul sistem la care s-a lucrat timp de sase ani este unul revolutionar, astfel ca asteptarea este una motivata.

Inginerii Nissan au declarat ca noul sistem hibrid se bazeaza pe un singur propulsor si pe o transmisie cu dublu-ambreiaj. Noul sistem este considerat mai eficient atat din punct de vedere al consumului, dar si al costului de productie si intretinere. Prin noul sistem se doreste o imbunatatire a consumului intre 60 si 90%. Sistemul folosit de Toyota are un consum imbunatatit cu 30%, iar cel folosit de Honda cu 15%.

Sistemul hibrid va fi introdus si pe modelul Infiniti M35 si Nissan Fuga. Consumul imbunatatit se datoreaza si reducerii greutatii cu 30 kg fata de sistemul celor de la Toyota si folosirea unui sistem de baterii Li-Ion. Bateriile Li-Ion ofera un control mai bun al sistemului electric si o incarcare si descarcare mai eficienta. Nissan a declarat ca noul sistem optimizeaza mai bine timpii mortii din trafic, rezultand un consum fara concurenta.

Pentru a imbunatati si mai mult consumul, Nissan va dota noile modele hibride cu propulsoare cu trei si patru cilindri si cu sistemul start and stop. Primul model bazat pe tehnologia hibrida Nissan este Leaf. Acesta va fi disponibil incepand cu aceasta iarna.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2075 :: 22.18MB