No SSO cookie

Honda lansează noul sistem i-ACC

voteaza
(0/ 0)
Honda lansează noul sistem i-ACC
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Noua Honda CR-V va fi primul automobil din lume capabil să anticipeze intențiile participanților la trafic prin intermediul unui sistem inovator de control automat a vitezei de croazieră intitulat Intelligent Adaptive Cruise Control.

 
 

Bazat pe informațiile primite de la o cameră video și un sistem radar, noul sistem i-ACC (Intelligent Adaptive Cruise Control) monitorizează poziția și comportamentul mașinilor situate pe benzile adiacente, după care aplică un algoritm pentru a anticipa posibilitatea ca ele să schimbe banda de mers. Acest nou sistem permite mașinii să reacționeze rapid, sigur și confortabil într-un scenariu în care sistemele tradiționale cruise control își ating limitele constructive.

În mod uzual, un sistem cruise control adaptiv menține o distanță constantă față de mașina din față prin aplicarea frânei sau a accelerației în funcție de viteza de deplasare a mașinii monitorizate și setările aplicate de șofer. Atunci când o mașină intră în raza de acțiune a senzorilor de pe o bandă laterală, de cele mai multe ori, sistemul clasic aplică frânele brusc deoarece noul reper apărut schimbă datele setate de șofer relativ la distanța față de mașina din față.

honda-i-acc-slide

 

Cu scopul de elimina efectele nedorite ale unui astfel de scenariu, sistemul i-ACC dezvoltat de Honda monitorizează în mod constant nu doar mașina din față ci și cele din lateral, aplicând un algoritm complex de predicție capabil sa reacționeaze cu până la cinci secunde înainte de apariția unei mașini pe banda de deplasare.

Acest timp “tampon” permite mașinii să scadă gradual viteza de deplasare și astfel să elimine reacțiile bruște ce ar putea deranja pasagerii. În momentul în care se aplică frâna inițială un mesaj este afișat în zona cadranelor de bord pentru a informa șoferul de ce mașina își micșorează viteza de deplasare. De la acest punct, sistemul va aplica o forță de frânare suplimentară pentru a adapta viteza de deplasare cu scopul de a menține o distanță sigură.

Sistemul i-ACC este un rezultat al colaborării între Centrele de Dezvoltare și Cercetare Honda din Europa și Japonia și a fost dezvoltat special pentru piața europeană. Cercetarea care a stat la baza algoritmului complex de predicție a avut loc pe drumurile europene.

Noua Honda CR-V, primul model Honda care va beneficia de aportul sistemului i-ACC va fi disponibilă pe piața din România începând cu luna aprilie a anului în curs.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2295 :: 22.17MB