No SSO cookie

Dacia de 5.000 de Euro ar putea costa mai mult în Rusia

voteaza
(0/ 0)
Dacia de 5.000 de Euro ar putea costa mai mult în Rusia
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Dacia de 5000 de euro, proiectul X90, ar putea costa între 7.000 şi 10.000 de euro pe piaţa rusească, a declarat preşedintele grupului francez, Louis Schweitzer, citat de Automotive News.

 
 
[poza1s]Schweitzer a precizat că preţul noului model Dacia X90 ar putea depăşi, în Rusia, nivelul de 5000 de euro propus pentru România. Chiar dacă acest model ar fi mai scump faţă de modelele Lada, cele mai vândute maşini produse local, totuşi noua Dacia X90 de fabricaţie rusească va rămâne mai ieftină faţă de modelele de aceeaşi clasă importate.
Preşedintele Renault a mai spus că modelul fabricat în Rusia ar putea avea o echipare mai bună faţă de versiunea care va fi produsă în România, destinaţia sa, în zona de clienţi, fiind clasa mijlocie rusească.
Construcţia X90 va începe, în Rusia, la jumătatea anului 2005. În acest sens, compania franceză va extinde capacitatea de producţie a uzinei Avtoframos de lângă Moscova, care este gestionată de Renault, până la o producţie de 60.000 de unităţi pe an.
Investiţia companiei Renault pe piaţa rusească, destinată producerii modelului de 5.000 de euro cu nume de cod X90, se va ridica la aproximativ 230 milioane de euro.
Dacia X90 este un sedan de mărime medie, a cărui lansare pe piaţă este programată, în România, la jumătatea anului viitor. Modelul va costa aproximativ 5.000 de euro şi va fi cel mai ieftin model produs de Renault sub emblema Dacia, fabricat la noile standarde de pe piaţa europeană. Potrivit oficialilor Dacia, în prezent, stadiul de realizare a noii Dacia este gata în proporţie de peste 60%.
Conducerea Dacia estimează că producţia acestui nou tip va ridica vânzările companiei, până în anul 2007, la circa 500.000 de unităţi, din care aproximativ 200.000 de unităţi se vor fabrica în România.
Restul producţiei se va realiza în strainătate, fiind vizate trei locaţii în lume. Prima dintre acestea este cea din Rusia, pentru care demersurile de implementare a producţiei sunt deja începute.
În aşteptarea noului model de 5.000 de euro, Dacia Piteşti va lansa în luna aprilie a acestui an, o nouă versiune restilizată a modelului Supernova, denumită Solenza, la un preţ de pornire de 5.100 de euro.
Solenza este un model intermediar, programat să introducă noua identitate de marcă Dacia. Producţia aşteptată pentru acest model este de circa 350 de unităţi zilnic, urmând ca, până în 2007, să se atingă vânzarea a 200.000 de unităţi Solenza.
Dacia Berlină, cel mai longeviv dintre modelele produse la Piteşti, va rămâne în producţie atâta timp cât va exista cerere pentru ea.

 

Cuvinte cheie:
Dacia | X90 |
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1694 :: 17.77MB