No SSO cookie

Cel mai vechi Bentley din lume a fost vandut

voteaza
(0/ 0)
Cel mai vechi Bentley din lume a fost vandut
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

In urma unei licitatii care a avut loc la Pebble Beach, cel mai vechi Bentley de serie din lume si-a schimbat proprietarul.

 
 

La 90 de ani dupa ce primul client al marcii Bentley, Noel Van Raalte, a cumparat vehiculul cu seria de sasiu numarul 3, pentru suma de 1.150 lire sterline, aceeasi masina a fost obiectul unei licitatii sustinute de prestigioasa firma Gooding & Co. La Pebble Beach, Bentley-ul a valorat 962.500 $.


Sasiul cu numarul 3 este o piesa de colectie care s-a pastrat admirabil. Are caroseria originala, realizata din aluminiu, prevazuta cu piese din alama lustruita. Finetea executiei, inalta clasa tehnologica si capacitatile tehnice ale masinii, cele care au impus standardul Bentley, au fost introduse de catre fondatorul marcii, W.O. Bentley si sunt inca vizibile pe exemplarul licitat. De asemenea, avem de-a face cu cel mai vechi exemplar dotat cu motor de 3 litri care a supravietuit timpului.


Adevaratul test al acestui tip de motor a fost trecut cu brio in 1924 si apoi in 1927, cand a castigat Cursa de 24 de Ore de la Le Mans, startul unei perioade glorioase, in care Bentley a castigat de cinci ori titlul, in opt ani.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2181 :: 17.78MB