No SSO cookie

BMW si Toyota au semnat pactul

voteaza
(5/ 1)
BMW si Toyota au semnat pactul
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

BMW si Toyota au cazut de acord in vederea unirii fortelor din cercetare dar si a crearii, in comun, a unor noi masini sport.

 
 

In luna iunie, BMW si Toyota dadeau semnale asupra unui acord comun la care ar fi ajuns, care ar fi insemnat unirea fortelor celor doua companii in vederea dezvoltarii de noi tehnologii si produse auto. Joia trecuta, s-a pecetluit inca un pas prin semnarea unei intelegeri formale, care nuanteaza mai clar detaliile parteneriatului, care trebuie sa recunoastem, suna destul de interesant.

Cele doua companii au anuntat ca vor colabora in urmatoarele directii:

1. Dezvoltarea in comun a sistemului celulelor de combustibil.
2. Realizarea unui studiu de fezabilitate care sa defineasca oun concept de platforma comuna pentru vehicule sport de dimensiuni medii.
3. Concentrarea pe tehnologia materialelor usoare - intelegerea mentioneaza compozitii ranforsati care pot fi folositi in categoria anterioara.
4. Baterii mai bune - companiile vor lucra la dezvoltarea unui acumulator lithium-aer, care confera o densitate de energie mai mare decat cele deja existente pe piata.

Insa cel mai intrigant punct al memorandmului este mentiunea "masini sport de clasa medie", deoarece termenul defineste vag ceea ce inseamna de fapt "masini sport", insa actul lasa sa se inteleaga ca studiul de fezabilitate este concentrat pe un anume vehicul sport. Asa ca se naste intrebarea: poate fi vorba despre o renastere a celebrului model Supra?

In afara micilor scapari care lasa loc de interpretari si neintelegeri din partea publicului, memorandumul are ca punct forte cercetarea in vederea dezvoltarii tehnologiei celulelor de energie. Ambele companii au facut pasi importanti in aceasta directie, Toyota cu cercetarile in directia celulelor de combustibil, iar BMW in directia dezvoltarii motoarelor care functioneaza pe baza combustiei interne, avand hidrogenul pe post de combustibil. Comunciatul de presa stabileste clar ca celulele energetice, rezervoarele pentru hidrogen, motarele si bateriile sunt puncte de interes, insa intotdeauna se va pune problema globala a infrastructurii, necesara implementarii acestor tehnologii, deocamdata futuriste, care sa ofere suportul aparitiei acestui tip de veicule. Pactul dintre BMW si Toyota nu poate insa rezolva toate problemele.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1881 :: 17.79MB