No SSO cookie

BMW isi adjudeca toate titlurile in American LeMans Series

voteaza
(0/ 0)
BMW isi adjudeca toate titlurile in American LeMans Series
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Duminica trecuta (30 octombrie), in finala American Le Mans Series (ALMS), cursa de la Road Atlanta, Braselton (statul Georgia), - botezata si "Petit Le Mans", BMW a scris un nou capitol al istoriei motorsportului din SUA adjudecandu-si pentru a doua oara consecutiv, titlul constructorilor la categoria GT.

 
 

BMW Team RLL a cucerit toate titlurile puse in joc in aceasta competitie de anduranta deosebit de spectaculoasa, dupa ce cu o etapa in urma isi adjudeca trofeul pentru piloti si echipe.

Ultima data cand BMW a reusit aceasta performanta a fost in 2001, in perioada in care modelul folosit era legendarul BMW M3 GTR (primul BMW M3 construit cu motor V8). Cu actualul model BMW M3 GT, BMW a revenit in ALMS in 2009.

Dupa o cursa palpitanta, Dirk Werner (Germania), Bill Auberlen (SUA) si Augusto Farfus (Brazilia) au obtinut locul al treilea, dupa ce au parcurs 367 de tururi pe circuitul in lungime de 2,54 mile (4,087 km). Dupa un incident in partea finala a cursei, acrosaj cu o masina mai lenta, fapt care a impus doua opriri la standuri pentru repararea daunelor, coechipierii Dirk Müller (Germania), Joey Hand (SUA) si Andy Priaulx (Marea Britanie) au incheia intrecerea pe locul al noualea. De-a lungul acestui sezon, cel putin un model BMW M3 GT a incheiat fiecare cursa pe podium. Dirk Müller si Joey Hand au obtinut locul intai in clasamentul pilotilor, inaintea lui Oliver Gavin si a lui Jan Magnussen (Corvette). Dirk Werner si Bill Auberlen (SUA) au incheiat pe locul al treilea. BMW Team RLL a obtinut victoria in competitia echipelor, inaintea Corvette Racing. In ierarhia constructorilor, BMW a devansat Porsche.

Cu acest rezultat foarte bun, pilotii BMW au acumulat puncte pretioase pentru doua campionate. Cursa de 1.000 de mile de pe dificilul circuit Road Atlanta a contat nu numai pentru American Le Mans Series, ci si pentru sezonul 2011 din Cupa Intercontinentala Le Mans (ILMC).

"Intreaga echipa merita cele mai sincere felicitari. Toti cei implicati pe ambele maluri ale Atlanticului au fost recompensati corespunzator pentru efortul lor deosebit", a spus directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. "Sa poti sarbatori acest gen de succes la clasa GT, intr-una dintre cele mai dificile competitii, este un rezultat fantastic. De-a lungul intregului sezon, cheia acestei reusite au fost pilotii excelenti, procentajul redus al erorilor, echipa care a lucrat aproape de perfectiune, partenerul puternic pentru pneuri, Dunlop - si, desigur, BMW M3 GT. In acest sezon, cu aceasta masina, inginerii nostri au ridicat standardul clasei GT."

Bobby Rahal: "Am venit aici pentru a castiga titlul constructorilor pentru BMW si am reusit. Nu a fost o cursa usoara. Am avut cateva pene, un incident cu o masina mai lenta, cand deja se lasase intunericul. Toate acestea ne-au tinut departe de cea mai inalta treapta a podiumului, dar stiam ce trebuie sa facem pentru a castiga titlul constructorilor si sunt foarte incantat sa aduc acest trofeu in palmaresul BMW pentru al doilea an consecutiv. Sunt extrem de recunoscator fata de toti sponsorii si partenerii care au sustinut BMW Team RLL."

De asemenea, BMW a triumfat si in clasamentul "Green X Challenge", care a recompensat modul de utilizare responsabila a resurselor.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1923 :: 17.79MB