No SSO cookie

Baterii mai mici, ieftine si reincarcabile rapid

voteaza
(5/ 1)
Baterii mai mici, ieftine si reincarcabile rapid
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Noile cercetari din domeniu vor aduce pe piata acumulatori lithium-ion cu incarcare mai rapida, dimensiuni reduse si costuri de productie mai mici.

 
 

Acumulatorii lithium-ion au o arie larga de utilizare, facand parte inclusiv din echiparea masinilor electrice, sau hibrid, insa pana acum, producatorii nu au reusit sa-si faca o imagine clara asupra comportamentului lor.

Profesorul Miroslav Krstic si Scott Moura, care are un doctrat in dmeniu, ambii de la University of California, San Diego, au anuntat ca au conceput cativa noi algoritmi, care le-au permis sa inteleaga mai bine ce se petrece in interiorul acumulatorilor lithium-ion.

Cercetarile lor au dus la compensarea lipsei de informatie din cauza careia bateriile sunt astazi construite la dimensiuni inutil prea mari.
Prin  aplicarea noilor algoritmi, acumulatorii vor putea fi construiti mai mici, se vor incarca de doua ori mai rapid si mai ales, costul lor va scadea cu pana la 25%.

Krstic si Moura vor dispune de 415.000$ dintr-u total de 4 milioane, pe care le impart cu Robert Bosch GmBN si producatorul de acumulatori Cobasys, pentru a continua cercetarile. Ei doresc sa obtina mai multe informatii despre cantitatea de energie stocata in acumulatori si cum se poate controla mai bine timpul de incarcare si durata de viata a acestora. In urma lor, Bosch va testa algoritmii in cadrul unui program care va dura trei ani.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1368 :: 17.78MB