No SSO cookie

Am testat Skoda Superb!

voteaza
(0/ 0)
Am testat Skoda Superb!
Noutati-auto · · 2 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro a testat noul Skoda Superb dotat cu motor de 1.8 litri TSI de 160 cai putere.

 
 

Skoda Superb. Este cel mai simplu mod de a denumi un automobil. Skoda deschide in 1934 un episod glorios al istoriei sale. Atunci era lansat primul model care avea sa poarte numele Superb.

 

Motor 1.8 TSI 160 CP

 

Am putea spune ca un motor de 160 de cai nu ar fi suficient pentru un model atat de mare. Nu este deloc asa, propulsorul turbo isi face treaba extrem de bine si poate raspunde chiar si cerintelor mai sportive. Cumulul de cai putere este disponibil la peste 5.000 rot/min, lucru care ar trebui sa sperie in mod normal. Insa, motorul TSI de 1.8 litri raspunde repede cerintelor celui aflat la volan iar accelerarea pana in zona rosie nu este o problema. Ceea ce impresioneaza la un model ca Skoda Suberb este cuplul maxim de 250 Nm disponibil extrem de jos, la 1.500 rot/min.

 

 

Comportament Skoda Superb

 

Skoda Superb este un model al clasei D, un model mare daca vreti, dar cu toate acestea prezinta si performante sportive. Timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h este de 8,6 secunde iar viteza maxima de constructie ajunge la 220 km/h. Modelul ceh dispune de o suspensie fata McPherson cu brate inferioare triunghiulare si bara stabilizatoare si de suspensie spate multibrat si bara stabilizatoare. Aceasta caracteristica de ordin tehnic face ca Superbul sa se aseze impecabil la drum lung, sa dea dovada de multa elasticitate atunci cand ataci mai dur un viraj. Tinuta de drum este corecta, cu alte cuvinte asa cum trebuie sa fie la o limuzina. La capitolul plusuri se poate vorbi de o directie extrem de precisa si o manevrabilitate perfecta.

 

 

Design Superb

 

La capitolul design, Skoda exploateaza prin ultimele generatii ale modelelor Octavia si Superb linii care amintesc de perioada retro din istoria producatorului ceh. Chiar daca totul a primit o interpretare moderna, nu poti sa nu observi intoarcerea la designul clasic, armonios, prin grila frontala sau forma blocurilor optice. Skoda Superb avea reputatia de a fi o Octavia mai mare. Din acest punct de vedere lucrurile s-au schimbat. A treia generatie a modelului Superb prezinta o linie stilistica proprie, caracterizata prin forme armonioase, clare, usor voalate, care intrepatrund intr-un tot unitar elegant si luxos. Skoda Superb este un model mare, cu blocuri optice masive, cu stopuri de lumini de dimensiuni mari. Masivitatea exteriorului este continuata cu interiorul extrem de spatios si elegant. Dotarile de calitate superioara sunt puse in umbra de folosirea unor materiale mai putin elegante.

 

 

Pret Skoda Superb

 

 Asa cum am subliniat de la inceput, Skoda Superb este un model de clasa D la pretul unui model de clasa C. Acest avantaj semnificativ face ca noul Superb sa fie extrem de atractiv pentru doua categorii de clienti. Skoda Superb cu motor TSI de 1.8 litri si 160 cai putere are un pret de pornire de 22.590 de euro, fara TVA. Masini.ro a testat modelul Skoda Superb oferit de Brady Auto.

 

Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (2)

scris de Anonim

e foarte tare :lol:

scris de Anonim

merge beton am si eu skoda! :-)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
1.8439 :: 22.13MB