No SSO cookie

9 moduri prin care iti poti pastra masina in siguranta atunci cand pleci la drum

voteaza
(0/ 0)
9 moduri prin care iti poti pastra masina in siguranta atunci cand pleci la drum
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Din moment ce masina ta poate fi un loc ca acasa, dar departe de casa, in timpul calatoriei, trebuie sa iei cateva masuri de precautie pentru a proteja masina si lucrurile din interiorul acesteia

 
 

Soferii supun masinile lor la aproape fiecare utilizare imaginabila: un loc unde sa manance, sa ascunda lucruri, sa se adaposteasca sau chiar sa traiasca.

Din moment ce masina ta poate fi un loc ca acasa, dar departe de casa, in timpul calatoriei, trebuie sa iei cateva masuri de precautie pentru a proteja masina si lucrurile din interiorul acesteia. In mod ideal, nu nu ar trebui sa lasi nimic de valoare in masina, dar realitatea este ca masina ta va fi de fapt o cutie de depozitare in conditii de siguranta a bagajelor - mai ales in timpul zilei, atunci cand calatoresti de la un hotel la altul. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta:

1. Incarca si ascunde lucrurile inainte de a ajunge la destinatie.

Pana la momentul in care ajungi la hotel sau destinatia propusa, tot ceea ce ai de gand sa lasi in masina, ar trebui sa fie deja bine stivuit si ascuns. Cea mai buna abordare este de a pune lucrurile in portbagaj sau alt compartiment, in conditii de siguranta, inainte de a pleca la drum.

2. Descarca masina departe de spatiile de parcare.

Daca deschizi portbagajul si iei toate lucrurile bune de fiecare data cand te intorci la masina, in cele din urma cineva va observa. Cel mai bun mod este sa tragi masina undeva in conditii de siguranta, si sa descarci, de exemplu, in fata hotelului.

3. Alege locul de parcare cu intelepciune.

Locul in care lasi masina peste noapte poate face diferenta dintre o masina lasata in siguranta, si una care poate fi jefuita. O masina care nu este la vedere, nu este in siguranta.

Aici sunt recomandarile mele pentru cele mai bune locuri de parcare atunci cand calatoresti:

A) In parcarile de aeroport, iti recomand parcarea in fata cabinelor de taxare, sau daca este posibil, in apropierea unei statii de plecare sau sosire a pasagerilor. Unde este trafic pietonal crescut, hotii sunt descurajati. Zonele bine luminate sunt cele mai bune; cele mai multe parcari din aeroporturi au camere de supraveghere, asa ca parcheaza intr-un loc in care masina ta poate fi vazuta cu usurinta de un supraveghetor.

B) Parcheaza cu portbagajul la vedere. Daca depozitezi obiecte in portbagaj, lasa masina pe un culoar vizibil, cu portbagajul in exterior, astfel incat oricine sa poata vedea daca un hot incearca sa-l deschida. Nu da hotilor posibilitatea sa se foloseasca de pozitia masinii tale pentru a o jefui.

C) Pe strada, incearca sa parchezi in apropierea unui magazin aglomerat, unei intrari de hotel, sub un felinar stradal, si in orice zona deschisa care nu va oferi adapost unui hot. Cu cat este mai aglomerata strada, cu atat mai bine.

4. Cand ai dubii, foloseste un garaj.

Parcarea pe strada este locul cel mai vulnerabil, asa ca, daca nu esti multumit de optiunile de parcare pe strada, incearca sa gasesti un garaj. Cu toate ca esti mai in siguranta intr-un garaj, asta nu inseamna ca nu esti vulnerabil; cu siguranta multe persoane au fost jefuite chiar de personalul garajului. Ia cu tine sau incuie orice element atractiv, gps, accesorii, mp3, pentru a inlatura orice tentatie. Toate aceste metode de precautie sunt importante indiferent de locul in care parchezi.

5. Parcheaza singur atunci cand poti

Cele mai multe garaje sau parcari cu valet sunt in siguranta per ansamblu - dar daca lasi totul la vedere, tentatia de a fura poate fi prea mare pentru o persoana care lucreaza pe un salariu minim pe economie.

6. Sa presupunem ca hotii doresc sa fure masina.

Se pare ca cei mai multi hoti vor incerca sa fure o masina pur si simplu, mai degraba decat sa o sparga; daca exista ceva valoros in interior, ei pot lua lucrurile si pot abandoana masina, si, desigur, exista o piata mare pentru masinile bune, de asemenea. Din acest motiv, parcarea masinii intr-un loc bine luminat si cu trafic intens, este intotdeauna o idee buna. De asemenea, sistemele de securitate care pot descuraja un hot, sunt o idee buna, chiar daca ele sunt false. Lucruri precum un sistem de blocare pentru volan, o lumina de la alarma, o camera de luat vederi, vor face hotul sa se gandeasca de doua ori inainte sa fure masina ta.

7. O masina curata este mai putin dorita de hoti.

O masina care este umpluta cu jachete sau prosoape de plaja, care par sa acopere elementele de valoare, sau care are fire iesite care sugereaza ca dispozitivele electronice ale masinii sunt depozitate undeva in interiorul acesteia, pot atrage interesul hotilor. In cazul in care un potential hot nu vede nimic, doar tapiterie auto, va fi mai putin curios sa afle ce este in interiorul acesteia.

8. Verifica obiectele de valoare, de indata ce te intorci la masina.

Daca totusi ai lasat ceva de valoare in masina, primul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte sa pleci, este sa verifici daca toate sunt la locul lor. Daca apuci sa pleci, si iti dai seamna mai tarziu ca ceva ti-a fost furat, va trebui sa-ti amintesti unde ai oprit ultima oara si sa dai detalii exacte politiei. Trebuie sa tii cont de faptul ca hotii pot face sa para ca nu a disparut nimic din masina, cel putin pana cand tu esti deja plecat departe. De exemplu, ei pot fura camera foto si sa lase in urma geanta acesteia, exact la locul ei, facandu-te astfel sa crezi ca totul este in regula. Asa ca, verifica cu atentie toate gentile si compartimentele din masina.

9. Inchiriaza cu intelepciune.

Atunci cand inchiriezi o masina, ia in considerare urmatoarele sfaturi:

- Inchiriaza modele de masini din care nu se poate fura cu usurinta, si care au un portbagaj suficient de mare pentru a stoca orice ai nevoie, in siguranta, vezi modele de masini aici. O masina mica, convertibila, pare o idee buna, dar este greu sa ascunzi lucruri in ea, iar hotii pot patrunde usor.
- Cu cat este mai modest modelul de masina inchiriata, cu atat este mai putin probabil sa atraga atentia.
- Nu lasa contractul de inchiriere in masina, deoarece acest document are toate informatiile de care vei avea nevoie in cazul in care autovehiculul este furat - si, de asemenea, toate informatiile de care are nevoie un hot pentru a scapa de orice control, cel putin pana masina este declarata ca fiind furata.

Trebuie sa iti amintesti ca in formula de calator sau turist, esti o tinta vie. Daca iti faci timp si depui putin efort sa iei cateva masuri de siguranta atunci cand pleci in lume cu masina, ai sanse mai mari de a te intoarce acasa intact, atat tu cat si obiectele personale.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1365 :: 17.79MB