No SSO cookie

Vettel se impune la Spa si ajunge la sapte victorii in 2011

voteaza
(0/ 0)
Vettel se impune la Spa si ajunge la sapte victorii in 2011
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Campionul mondial en-titre Sebastian Vettel s-a impus destul de lejer in Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei si este in proportie de 90 la suta din nou campion mondial.

 
 

Germanul Sebastian Vettel a castigat Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei si a ajuns la sapte victorii in sezonul 2011. Pilotul Red Bull s-a distantat si mai mult in ierarhia generala a pilotilor si are sanse din ce in ce mai mari sa devina campion mondial pentru a doua oara consecutiv.

Cursa belgiana, desfasurata pe circuitul de la Spa-Francorchamps, a debutat fulgerator, cu multe evenimente, depasiri si acrosaje. Cu toate acestea, Vettel a fost mai mereu pe primul loc si, beneficiind si de abandonul lui Lewis Hamilton, a castigat la pas.

Australianul Mark Webber a ocupat pozitia secunda la finele cursei belgiene, in ciuda unui start ratat care il facuse pe acesta sa ajunga la un moment dat chiar sub locul zece. Britanicul Jenson Button a ocupat ultima treapta a podiumului de la Spa, pilotul McLaren fiind principalul responsabil cu spectacolul. Acesta a reusit numeroase depasiri extraordinare si a prins podiumul in ciuda locului 13 ocupat pe grila de start din Belgia.

Spaniolul Fernando Alonso s-a clasat pe patru la Spa, chiar daca a fost multa vreme pe locul secund si chiar a condus cursa in cateva randuri. Performanta acestuia este una laudabila, cu toate acestea, in conditiile in care fostul dublu campion mondial a luat startul de pe locul opt.

Fostul multiplu campion mondial Michael Schumacher a avut pana la urma parte de o aniversare reusita la Spa, acesta sarbatorind 20 de ani de Formula 1 cu un meritoriu loc cinci. Germanul a luat startul in Belgia de pe ultimul loc al grilei, dar a recuperat extraordinar si chiar l-a depasit in final si pe coechipierul sau, Nico Rosberg, cel care a incheiat pe locul sase.

In clasamentul general al pilotilor, Vettel a ajuns la un total incredibil de 259 de puncte, germanul avand acum un avantaj de nu mai putin de 92 de puncte in fata lui Mark Webber. Fernando Alonso a urcat pe trei in ierarhia provizorie, cu 157 de puncte, Button este al patrulea, cu 149, iar Hamilton a coborat pe cinci, cu 146 de puncte.

La constructori, situatia este si mai favorabila pentru Red Bull, campioana en-titre totalizand in acest moment 469 de puncte. McLaren se afla pe doi, cu 310 puncte, iar Ferarri este pe trei, cu un total de 247 de puncte. Formula 1 va continua in Italia, peste doua saptamani, cu etapa a 13-a a actualului campionat.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0989 :: 22.11MB