Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Astra H
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Astra / Zafira
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
DragosV
Eu am mers 2 zile cu o Astra de 80 de cai si chiar am ramas surprins pentru ca de la 80 de cai nu ma asteptam sa mearga asa bine. Masina e destul de fasneata si poti sa tragi de ea destul de bine. Felicitari pentru alegere si daca mai ai intrebari spunele aici ca poate stie cineva sa-ti raspunda. Legat de chip-tuning eu o sa imi fac la a mea si nu prea sunt probleme daca iti faci. Deja versiunile soft ale cipurilor au ajuns sa fie foarte bine facute incat sa-ti protezeje masina mult mai bine ca inainte. Daca iti pui chip nu sunt sigur daca pierzi garantia dar o sa ma interesez si eu. Oricum cipul nu poate fi detectat in service iar daca apar probleme si trebuie mers in service pentru constatari mai amanutite se poate reveni la varianta de soft originala si e totul in regula.
Nonn
Mircea, uite aici cateva poze:






A ta va fi a 4-a rosie din Timisoara.
DragosV
Mircea49004 - spune-ne si noua ce echipare ai luat si ce optiuni ai pus pe masina.
Mircea49004
Judecand dupa bugetul redus, am pornit de la Essentia+pachetul Essentia+
rosu magma+alarma+scut motor. Problema a fost ca (cel putin asa a zis dealer-ul) cd30 din paketul esssentia are doar 2 difuzoare si pt a avea 6 trebuie comandat expres si cd30 separat si asa ajungeal la pretul de enjoy care avea acest cd30 standard si in final am comandat Astra Enjoy, 1.7CDTI de 80 CP+pachetul enjoy+rosu magma+alarma+scut motor. Doar ieri am observat ca daca alegeam Ellegance aveam aer conditionat inclus (nu ma intereseaza climatronic) si deci nu mai trebuia comandat un paket suplimentar (dupa cum am zis, ce era in paketul ellegance nu ma interesa pre mult) si aveam si jante de aliaj in plus si alte materiale si decoratiuni si pretul era doar cu 250 euro mai mare. Sper ca luni sa mai pot face toate aceste modificari (comanda am facut-o vineri), daca nu, aste este, e bine si enjoy smile.gif. Cat despre chip tuning, spuneti ca poate fi facut fara sa fie sesizat in vreun fel la service? Sunteti siguri? De la 80 CP se pote ajunge la 95-100 fara a crea probleme?
La Ellegance pot alege si jante sport sau doar pt paketul ellegance (ma refer cele incluse in pret)? Stiti vreun link unde pot sa vad pe internet toate jantele?
Cat despre poze Dragos, ai o masina superba! Ma bucur ca am alse Rosu:)
Salutare si multumesc pentru raspunsuri!
Mircea49004
Alte intrebari, in caz ca o sa pot schimba oferta si sa mai adaug ceva:

IDS- ce contine exact? cum se manifesta? se simte cu adevarat? (chiar si la
un motor de 90 CP de ex?) se merita?

Pachetul Sasiu Sport- in ce fel afecteaza (perform/aspect) jantele cu 5 gauri de prindere? ce este unghiul de virare redus? Butonul sport are vreun efect la un motor de 80-105 CP?

Si ca sa va raspund la intrebare:
Cu reducerea de 1500 euro am ajuns la 12850 CIP pentru varianta Enjoy
si ar fi 13100 pentru varianta Ellegance (cu tot ce am mai pus pe ele), un pret foarte bun zic eu.
La benzinare e reducere de 1250 euro.
Spunet-mi va rog (stiu ca s-a mai scris in acest topic, dar e prea lung sa citesc toate post-urile) ce consum aveti: oras, afara, mediu, in ce conditii.
La benzinare e revizia la 30000km? Masina o sa o impart cu maica-mea si ea nu vrea sa auda de altceva decat de motorina. Si oarecum ii dau dreptate, de ex acum am fost la mare cu un C4 1.6HDI-92CP care are un consum bun si dc ar fi fost benzinar dadeam cu 1-1.5 milioane mai mult pe drum care la bugetul meu personal chiar se simte. Dar poate exagerez eu?
Va multumesc inca o data!
DragosV
1. Incearca sa faci un efort sa iei Elegance - se merita clar.
2. Obligatoriu renunta la alarma din fabrica care nu are senzori de soc (piuie dupa ce a spart cineva masina deci e fara rost).
3. Chip-ul nu este detectabil in service! Pentru motorul de 80 de cai estimez o putere in jurul valorii de 103-106 cai. Asta la o versiune de soft moderata care nu creaza probleme componentelor mecanice.
4. Jantele de la elegance au 4 brezoane adica 4 piulite mai pe romaneste iar cele sport sau de pe cosmo au 5. Deci prindere in 5 locuri.
Nonn
Deci pana la urma te-ai hotarat pe Elegance? E cea mai buna solutie dupa parerea mea, ai si aer conditionat, si jante de aliaj si elemente de decor care fac masina mult mai frumosasa. Jantele pot fi alese orice model cata vreme pastrezi dimensiunea, adica 16". Sper sa nu fie prea tarziu luni!
Prin chip-tuning ajungi lejer la 100CP si cel putin 40-50Nm in plus. Si eu auzisem ca nu se observa la service decat daca se apuca sa caute fix asta.
IDS+ are inclus pachetul Sasiu Sport si suspensie controlata electronic. Pachetul SS contine ESP+, servo cu demultiplicare fixa, scurta, buton Sport, sasiu sport coborat cu 15mm (cu suspensie sport mai tare). Daca activezi modul Sport se intareste suspensia (mai mult fata de normal), directia devine mai ferma iar motorul raspunde mai prompt la acceleratie. Schimbarile sunt clar sesizabile, daca iti permiti eu zic ca se merita, e foarte distractiv. Insa nu stiu daca e disponibil si la cel mai slab motor diesel. Si nu as pune pariu ca ii va placea si mamei tale aceasta suspensie sport, nu e foarte confortabila pe drumurile noastre.
Masina arata mai bine cu acest sasiu sport deoarece va fi mai joasa cu 15mm, diferenta o vezi destul de bine daca te uiti la una fara asa ceva.

Consumul in oras: 13.5% de obicei (cu clima si aglomeratie). Am reusit odata sa scot si valoarea data de fabrica, adica 10.8%, insa pentru mine a fost un chin sa conduc astfel. blush.gif Asa ca am revenit fara regrete la astia 13% cu care ma simt mult mai bine. biggrin.gif
In afara, la singurul drum serios facut pana acum, pana la Oradea si inapoi, am scos 9.5%, mers constant cu 140-150km/h, respectiv 170km/h de la Arad la intoarcere, iar la acceleratii si depasiri de obicei cu pedala la podea.
Revizia e in mod normal la 30.000km, dar in Romania poti opta (si ti se recomanda) la 15.000km.
Nonn
QUOTE(Dragos39911)
1. Incearca sa faci un efort sa iei Elegance - se merita clar.
2. Obligatoriu renunta la alarma din fabrica care nu are senzori de soc (piuie dupa ce a spart cineva masina deci e fara rost).
4. Jantele de la elegance au 4 brezoane adica 4 piulite mai pe romaneste iar cele sport sau de pe cosmo au 5. Deci prindere in 5 locuri.


Toate jantele de aluminiu au 5 prezoane.
Nici eu nu iti recomand alarma din fabrica. Nu e foarte performanta si nici obligatorie dupa parerea mea. Mai bine astepti pana le vine mintea la cap si te lasa sa pui ce alarma vrei tu fara sa pierzi garantia pe partea electrica.
Mircea, nu ti-au dat si tie macar un prospect? In ala poti sa vezi toate modelele de jante. Daca nu, incerca aici: http://www.opel.de/
Nonn
M-am mai uitat prin prospectul ala si uite ce am gasit: "The SportSwitch is part of the IDS Sport Chassis on all power units over 74kw...". Deci din pacate la tine nu va fi disponibil. Trebuie minim diesel de 100CP sau benzinarul de 105. down.gif no.gif
Mircea49004
Asta este, ce sper acum e sa pot opta pentru un Elegance si sa reusesc un Chip Tunning pana la 95-100 CP fara sa fie probleme. In ultima luna am mers 1600 KM cu C4, 1.6hdi 92cp (Tm-navodar-Sibiu) si sunt multumit de performanta unui motor de 92 CP, dc il duc si pe al meu acolo e suficient.
Ramaneti cu bine!
Mircea49004
Cat despre alarma, nu pot sa cumpar de ex un kit Viper si sa merg la ei la service sa mi-l monteze?
Altceva: unde exact sunt facute masinile?
Mircea49004
Inca ceva despre Chip tuning. Poate fi scos inainte de a merge in service in asa fel incat sa nu ramana nici o urma indiferent cat ar cauta?
Am auzit ca ar fi in SB o firma care face chip tuning, omologheaza la RAR si in plus nu pierzi nici garantia. Se poate asa ceva? Trebuie omologare la RAR neaparat?
Mersi!
Nonn
Masinile sunt facute in Belgia si Anglia. A mea e din Belgia.
Cu alarma mai bine intreaba la ei.
Nu am auzit pana acum de omologare RAR ca sa-ti faci chip-tuning. Oricum, daca e sa pierzi garantia asta depinde exclusiv de dealer, nu conteaza ce omologari sau ce altceva iti promit cei care fac tuning-ul. Numai daca nu cumva ii convingi pe cei de la reprezentanta sa ti-l faca. beer.gif
M A R I U S
Spuneti-mi, daca iau un Elegance si pun optional pachetul Sasiu-Sport masina sta tot timpul cu 15mm mai jos sau numai atunci cand este apasat butonul Sport?Cand nu e apasat e pur si simplu un Elegance?
DragosS
Sta tot timpul lasata cu 15mm.Cand apesi butonul "Sport" suspensiile se intaresc foarte mult.
M A R I U S
Pai mai e comfortabila masina cu sasiul asta sport??Se merita pus?Mai ales cu motorul 1.9 de 150cp care ma tenteaza pe mine....Am inteles ca raspunsul la apasarea pedalei este instantaneu cu butonul Sport ON, dar fara?Ma refer numai la 1.9 150cai
DragosV
Pai confortabila este dar depinde si de drum. Uneori pe anumite drumuri este un pic enervant ca te zgaltaie. IDS+ merita pus mai ales la motoare puternice cum este cel de 150 pentru ca te ajuta mult la stabilitate. Depinde si cum mergi cu masina, ce stil ai si daca iti place sa mergi mai sportiv. Pe mine de ex. nu ma intereseaza partea cu confortul ca sunt tanar si nu ma deranjeaza dar poate altii cauta confort la masina si atunci IDS+ e cu un semn de intrebare daca mai merge pus.
Raspunsul cu sport la diesel se apropie de instantaneu dar avand turbo are si lag (mic dar este) iar fara sport lag-ul se simte mai mult (daca esti peste 2000 rpm nu se mai simt intarzieri in acceleratie).
Nonn
Sa fim seriosi, nu mai poate fi vorba de confort cu sasiul sport. Pana una alta traim in Romania cu drumurile care sunt la noi. De zgaltait te zgaltaie mai tot timpul ca asa sunt drumurile mai ales in orase, adica acolo unde circuli cel mai mult. Ca pe noi nu ne deranjeaza, asta e alta treaba. Noi suntem dispusi sa suportam acest neajuns, fiind compensat de placerea oferita la un condus mai sportiv. Dar nu toata lumea cauta asta si cei care vor confort ar trebui sa stie asta.
Bineinteles ca daca ar fi sa aleg din nou masina as lua-o tot asa, asa cum urmatoarea masina (cand va fi sa fie) va avea tot suspensie sport caci asa imi place si m-am obisnuit. Dar daca esti genul mai calm, pe care nu il intereseaza viteza in mod deosebit nu cred iti vei dori acest sasiu sport, iar masina cred ca ofera suficienta stabilitate pentru majoritatea persoanelor si fara el. Are avantaje si dezavantaje, depinde de fiecare ce cauta.
M A R I U S
Dragos, cati km ai facut pana acum?Putem vorbi de fiabilitate la Astra?Ai vreo problema cu ea?Revizii ai facut?Am auzit ca service-ul e de 2 lei( cam toate sunt la fel,ce-i drept).Sincer sa fiu sunt f.multumit de Corolla mea dupa aproape 50000km dar de cand am mers cu un 1.9 150cai( era un Caravan) mi s-a pus pata rau de tot.....Problema mea este insa la fiabilitate....se merita oare sa schimb firma numai pt motor( care este de exceptie,intr-adevar)
DragosV
Eu am aproape 10.000 km si nu am absolut nici o problema. Deci nu am ajuns la revizie inca. Eu consider Astra o masina excelenta nu numai prin prizma motorului pe care il am ci prin multe altele (desing, calitate materiale interior, finisaje, noutati aduse - AFL, IDS+, tinuta drum, etc.).
Mircea49004
Pana la urma reusim sa modificam configuratia smile.gif), tra sa merg maine sa do it.
Astra
1.7 CDTI de 80 CP
Ellegance
+mp3
+BC
+alarma
rosu magma
+scut motor
Is super happy! : beer.gif beer.gif beer.gif beer.gif beer.gif
DragosV
Pai parca am mai zis : scoate alarma (NU ARE senzori de soc si e total nefolositoare - vb de cea din fabrica, ei au alte standarde la alarme) si pune clima.

In rest are tot ce iti trebuie!
Nonn
Bine ca ai mai avut timp. Totusi, de ce nu ti-ai pus si comenzi audio pe volan? Costa doar 35 Euro! Si renunta la alarma aia, iti poti pune ceva mai util de aia 200 Euro. Fie climatizare pentru 235 Euro, sau un Pachet Iarna de 192 Euro, airbag-uri pentru cap 250 Euro, senzori parcare 212 Euro etc. Toate chestii mai utile. Sau chiar scaun sofer reglabil pe 8 directii ca sa-ti poti pune cotiera, un alt accesoriu banal dar foarte confortabil.
Mircea49004
care-i treaba cu scaun reglabil 6 directii? ce are in plus?
Mircea49004
problema e ca vreau alarma si am impresia dc pun alta altundeva pierd garantia si ei nu stiu dc-mi pun alta.
DragosV
Nu pune alarma din fabrica ca NU FOLOSESTE LA NIMIC. Nu o sa o auzi niciodata facand galagie. Alarma iti monteaza dealerul in serviceul lui cu garantie si cu tot. NU pierzi garantia daca pui alarma la ei!!! Deci orice faci nu pune alarma din fabrica - are doar senzori de miscare in interior si se declanseaza doar daca te sui in masina si dai cu ciocanul sau spargi ceva. Daca o lovesti nu face NIMIC.
Mircea49004
ok, am renuntat, acum nu stiu ce sa aleg de cei 200 euro. Ma gandesc la paketul iarna, oare fara el cat de repede se incalz inauntru? Climatronic fata de aer normal nu cred ca are rost.
Mircea49004
Nu stiu cum sa aleg modelul de Jante atata timp cat nu au nici un cod scris...
Nonn
Daca mergi maine sa faci comanda spune-le sa-ti arate din prospect care model de jante de 16" il vrei si atunci vor sti ei codul corespunzator.
La scaunul ala reglabil pe 8 directii ai in plus reglaj lombar si se balanseaza cu totul pe spate (evident ca nu foarte mult dar simtitor). Chestia e ca numai daca ai scaun din asta poti pune cotiera.
Clima nu stiu daca e neaparat sa pui. Regleaza totusi in plus umiditatea si asta e o chestie importanta. Am auzit si ca astea automate pot raci mai bine aerul, dar nu stiu cat e de adevarat.
La Pachet Iarna 1 (ala de 192 Euro) nu ai si Quick-Heat (sistemul ala suplimentar de incalzire). Doar pachetul 2 il contine dar costa 309 Euro. Ai oricum scaune incalzite, incalzire spate (ceea ce e bine fiindca nu aveai doar cu aer conditionat simplu) si spalator faruri.
La chestia cu alarma totul e sa iti monteze ei ce model vrei tu, nu neparat ce vor ei. Daca se poate, e bine, daca nu...
Nonn
M-am uitat mai bine si ai totusi incalzire spate si cu aer conditionat simplu.
Ovidiu41654
Cotiera nu poti sa pui decat la scaun cu reglaje pe 8 directii???
DragosV
Eu asa stiu ca m-a intrigat si pe mine - parca le zice seat confort 1.
Nonn
Da, din pacate doar daca le ai pe astea poti pune cotiera. E stupid, dar asa este.
Ovidiu41654
La noul Zafira exista optiune separata, e 38 euro (cam ca la Astra) si nu e conditionata de vreun alt pachet, doar sa nu fie cu scaune Recaro...
DragosV
Pai nici la Astra nu scriea ceva ca ar fi conditionata dar cand puneai cotiera ti se spunea ca trebuie si "seat cofort 1".
Mircea49004
Nebunia pamantului, NU se mai fabrica modelul de 80 CP Diese, dar a aparut altul de 1.3 CDTI de 90 CP!!!, ca sa vezi nebunia, nu se stiu preturile, astia din Sibiu is mai picati in cap fata de cei din Bucuresti, de 2 luni ne chinuim sa luam masina si tot timpul apar astfel de evenimente....
Mircea49004
Tocmai i-am informat de Dealerii din SB de aparitia noului motor si de faptul ca Enjoy acum vine din start cu aer conditionat. Romania, tara nimanui smile.gif Astept acum sa se documenteze si sa ma sune, sa vedem ce iese.
gabi52521
are cineva o lista de preturi pt astra GTC ? m-ar interesa modelul de 1.6. am intrebat la dealer dar ei cica nu au preturi pt GTC. cei care si-au achizitionat o astfel de bijuterie poate ma ajuta cu mai multe informatii.
G e o r g e
preturile de la GTC sunt EGALE cu cele de la versiunea in 5 usi .
Nonn
Preturile la GTC sunt aceleasi cu ale versiunii cu 5 usi.
Mircea, crede-ma ca e mai bine asa. Motorul asta nou e mult mai bun. Eu m-am mirat un pic cand ai zis ca puteai sa-ti comanzi masina la Sibiu cand in Bucuresti si Timisoara nu se putea fiindca nu au primit inca preturile pe 2006. Eu ii intreb de 3 saptamani de ele si raspunsul e aceleasi: saptamana viitoare. Te cred ca deja disperi de 2 luni dar motorul asta nou e mai bun si se pare ca vei avea si dotari standard suplimentare. Numai sa ai inca putina rabdare!
Ovidiu41654
Ma asteptam sa introduca motorul de 1.8 140 CP si pe astra dar nu se va intampla asa ceva, din cate am inteles. Cred ca era o optiune super. Eu, de la motor 1.6, 105 CP cu easytronic, am inceput sa ma gandesc la 1.8 125 CP si chiar 140 CP dar pe Zafira biggrin.gif. Sunt cam nehotarat... blush.gif
DragosV
Eu stiu ca se va introduce si pe Astra motorul de 140 de cai dar nu acuma. Dupa ce se va lansa Vectra facelift la cateva luni maxim, 140 va fi si pe Astra.

Legat de 1.3 CDTI de 90 de cai - daca fondurile iti permit mergi pe el pentru ca este un motor excelent si a fost ales motorul anului la cilindree intre 1.0cc si 1.4cc. Este un motor facut de la zero (nu ca la alti prin amputarea unui cilindru), este common-rail de generatie a doua si are tehnologie de ultima ora. Este facut de GM PowerTrain dar practic sub coordonarea Fiat, care cum unii stiu este invetatorul common-rail-ului - practic al dieselului modern si sunt lideri in motoare diesel.
Ovidiu41654
Acest motor, 1.8, 140 CP a fost testat pe vreo masina sau e foarte nou? Aveti ceva date despre acest motor?
Dan54077
Va scriu in ideea de a ma ajuta sa decid ce optiuni si motor sa pun pe un Astra H.

Vreau sa-mi iau motor pe benzina, merita diferenta de bani motorul de 1.6 105 CP fata de 1.4 90CP?

Stie cineva ce inseamna aer conditionat cu reglare electronica? Un fel de climatronic? Sau merita sa dau banii pe "the real climatronic"?

EU vreau sa comand masina in septembrie de la Di Bas, dupa 1 sept se pot face din nou comenzi.
Echiparea Enjoy are AC manual inclus? Sau nu?
Exista vre-o alta optiune suplimentara pe care mi-o recomandati ca fiin absolut necesara? (am buget destul de redus).

Eu vreau sa plec de la Elegance (daca enjoy nu are AC inclus) la care sa adaug Elegance Plus pack (daca emrita climatronic). Daca climatronic nu merita, sa iau separat AC electronic + comenzi pe volan.

In echiparea standard, Opel are scut de metal? Sau nu? Se poate pune optional?

Voi ce ziceti?

Mersi mult.

Dan Tataru
CipponeG
Eu zic ca merita diferenta de bani ptr 1.6 in loc de 1.4! Din cate am inteles din toamna echiparea N'joy va avea in standard si aerul conditionat!! Scutul exista insa numai ca echipare optionala! Si functie de buget eu zic ca merita sa-ti pui si "Pachetul sport" Nu stiu daca e foarte util neaparat insa masina se schimba vizibil la apasarea butonului!
Iarasi ptr diferentza mica de bani eu zic ca se merita si climatronicul Mai ales ca daca-l achizitionezi intr-un pachet o sa ai si alte chestii incluse care daca le-ai lua separat pe fiecare in parte ai iesi mult mai scump!! Insa ce pot sa-ti spun e ca inainte sa te decizi de la ce dealar sa-l iei, negociaza cu fiecare in parte si vezi ca ofera in plus unul fata de celalalt!!
In rest ....asteptare usoara!! biggrin.gif
Dan54077
Problema cu dealerul e rezolvata, la unul dintre ei, nu dau nume, beneficiez de discount de flota (9%).

Este lucru sigur ca Enjoy va avea AC? Ca daca e asa, voi pleca de la Enjoy si adaug optionale, si atunci pot urca si la motor la 1.6 in loc de 1.4.

Scutul este absolut necesar?
Pachetul sport nu ma intereseaza din cauza banilor si a faptului ca nu am experienta in condus ca sa apreciez intr-adevar o masina sport. Iar in 3-4 ani imi iau alta, asa ca.....nu merita.
Dan54077
Intrebare pentru toti. In aceeasi clasa si aceeasi bani, v-ati lua tot Opel Astra H?

Ciprian, cat de multumit esti de dotarea Enjoy? Ce optiuni absolut necesare trebuiesc puse?
CipponeG
Asa mi-a zis si mie un reprezentant de vanzari tot de la un dealer! Chestia cu scutul isi cam merita banii ptr simplul fapt ca nu e foarte scump(nu stiu exact pretul lui insa pp ca mai mult de 50 Eur n-are cum sa fie) si decat sa spargi altceva pe sub masina( mai ales la drumurile noaste) mai bine dai cativa euroi in plus! Eu de ex n-am si ma duc zilele astea sa-mi montez unul! (Am inteles ca la Service pretul este 250 RON asa ca....)
P.S N-am vazut ultima lista de preturi insa pp ca N'joy cu AC in standard oricum e un pic mai scumpa decat cea fara!! Poate nu la fel de scumpa ca si cum l-ai fi comandat separat (chiar si in pachet) insa vreo 300-400 de Eur tot cred ca este
CipponeG
Eu in aceeasi clasa DA!! Tot Astra H mi-as lua! Sint foarte multumit de el insa n-am decat 5k si ceva cu el Eu pe al meu am Climate confort Pack (Adica Climatronic+Torpedou racit+alte mici chestii) +Sport Pack +MP3+Comenzi pe volan+Faruri de ceatza!! (Sportul eu l-am luat mai mult ptr ESP ptr ca daca era sa comand doar ESP separat desi era mai ieftin am iesit mult mai bine cu el la pachet) iar zilele astea o sa fac o vizita la service sa-mi activez BC (de pe forum am aflat ca se poate si MULTUMESC mult!!!)
Dan54077
Atunci o sa atept noile preturi (sper la 1 sept) si daca enjoy are AC, o sa plec de la enjoy sa adaug optiunile.

Stie cineva ce inseamna AC cu reglare electronica?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.