Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Astra H
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Astra / Zafira
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Nonn
MatriXx, felicitari pentru masina! E intradevar foarte frumoasa. Sa o stapanesti sanatos! Ma bucur sa vad ca ne adunam tot mai multi cu modele care mai de care mai variate. Cat loc este in spate? Si de ce nu ti-ai comandat Panorama Roof?

io50855, nici nu stiam ca exista pachet de drumuri grele la Astra. Cand mi-am comandat-o eu nu am remarcat. Dupa nume, ar trebui sa fie la fel cu cel de la Skoda, adica o garda la sol mai mare si o suspensie mai tare un pic (cred). Eu totusi nu mi-as comanda asa ceva, modelul de serie are garda la sol suficienta dupa parerea mea. Motorul de 100cp se pare ca nu este foarte reusit, cel putin in comparatie cu motoarele concurentei. In mai toate testele masina e depunctata din cauza lui, singurul lucru pozitiv fiind considerat consumul. Ca puncte negative erau mentionate tocmai zgomotul si vibratiile. Totusi, cred ca e o alegere mai buna decat benzinarul de 1.6.
DragosV
Am stat eu in ea si e loc in spate si mai este si o senzatie misto de "cusca".

Nu ma supar ca si mie imi place foarte mult dar aveam nevoie si de usile din spate si in plus trebuia sa mai stau 3 luni fara masina ceea ce era imposibil de suportat.
Nonn
"Senzatie misto de cusca"? Nu cred ca e posibil asa ceva! biggrin.gif Nu stiu cine s-ar simti bine in una!
DragosS
Superba masina!Sa o stapanesti sanatos!Motorul o sa se mai lase.E frumoasa si culoarea,mai ales ca este si foarte utila in Romania din cauza prafului.
DragosV
QUOTE(Nonn)
"Senzatie misto de cusca"? Nu cred ca e posibil asa ceva! biggrin.gif Nu stiu cine s-ar simti bine in una!


smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif

E o senzatie ciudata de siguranta - nu stiu cum sa va explic. Suiti-va si voi intr-una si o sa va dati seama.
MatriXx
QUOTE(Andrei Suzuki)
@Matrixx: Cred ca m-am indragostit,cred ca da,da,da... biggrin.gif
Man,super masina.Mi se pare mai misto decat varianta cu 5 usi (fara suparare Dragos,Nonn si Ubiku smile.gif ).
2 intrebari am: -cum stai in spate?Adica ai loc..sau e inghesuit?
-sistemul audio cum ti se pare?

Hai sa-ti traiasca masina!


In spate este suficient spatiu chiar si pt o persoana mai inalta. Am un prieten de 1.92 cm shi sta foarte comod; are destul spatiu si pt cap si pt picioare. Eu am stat in spate, dar numai in parcare smile.gif

Senzatia de "cusca" e dat si de marimea geamurilor laterale din spate care sunt cam micute, dar e o senzatie placuta sa stai si in spate. Singurul minus e acela ca nu mai poti sa scoti capul pe geam biggrin.gif

Sistemul audio mi se pare foarte bun (e cel cu 7 boxe+mp3), tinand cont ca la vechea mea masina aveam un sistem sony cu 4 boxe de 50W. Nu sunt expert, dar paperea mea e ca-si merita banii. Are si 5 Preset-uri.

QUOTE
Si de ce nu ti-ai comandat Panorama Roof?


Panorama Roof nu sunt sigur daca e disponibil si la noi. Cum am scris in primele posturi, masina a fost comandata de pe stoc si nu am mai facut nici o modificare. Eram foarte nerabdator sa am masina in vara asta.... wink.gif

Urmatoarea masina sper sa fie cu tot ce vreau eu (poate un Crossfire) biggrin.gif
Nonn
Am observat in una din imagini ca nu ai geamuri electrice in spate. Nu sunt disponibile la GTC sau nu are masina asta? Farurile cu xenon sunt adaptative sau simple?
ubiku
O sa va impartasesc pe scurt impresiile unui drum facut ieri pana la Craiova. Totul a inceput cum nu se poate mai prost, si anume cu un Cielo care a intrat in mine pe autostrada pe la ~140/h din cauza ca am franat sa evit o portiune decopertata pusa perfect: nesemnalizata si pe interiorul unei curba spre stanga... Omul cu Cielo nu prea avea ce cauta in hayonul meu, mai ales ca toata soseaua era libera, si nici nu era chitit sa ma depaseasca, dar in fine... Surpriza (cat se poate de placuta) a venit cand am coborat din masina, convins ca o sa-mi car inapoi la Bucuresti stopurile, bara, etc in scaosa... Masina nu avea _nimic_, in afara de cateva zgarieturi subtiri si putin mai mici de 1cm lungime, si de numarul cielo-ului, imprimat in prafulul din spate... Cielo arata de parca tocmai luase un stalp: bara din fata era curbata pe mijloc pana la radiator, farurile sparte, cred ca si radiatorul era ciobit, etc.. Asa ca un mare punct pentru Astra. Si ce mi-a mai placut e ca s-a tinut foarte bine pe roti, si anume pe portiunea decopertata, dupa ce m-a lovit Cielo in spate la viteza destul de mare, masina a ramas controlabila si am reusit sa o readuc pe traiectorie usor. Mentionez ca a fost primul meu drum pe Bucuresti - Pitesti, si nu prea stiam la ce sa ma astept, m-am entuziasmat prea usor cand am vazut asfalt ok pe primii 20km...

Am mers cu max 200 cu masina, si accelereaza usor pana la 150-160, insa de la 180 la 200, abia se chinuie. Consumul pe tot drumul a fost de 8.6, dar se putea si mai bine; nu am mers la consum, am mers relaxat. Consumurile instante cu cruise control activat sunt: 100/h 5.6, 120/h 7.5, 130h 8, 150-160/h ~10.

Si inca ceva; la intoarcere am prins noapte pe autostrada, si am testa pentru prima oara farurile in bezna totala. Lumina intr-adevar este foarte buna si constanta pe toata suprafata luminata, si farurile se ridica usor o data cu viteza. Totusi cred ca auto-levellingul este reglat prea "safe", pentru ca farurile bat destul de putin in fata (ca distanta in m fata de botul masinii). Cred ca se mai pot ridica ceva fara a-i stanjeni pe cei din sens opus, pentru ca drumul a fost destul de obositor asa... mai ales cand vanezi gropi...
MatriXx
QUOTE(Nonn)
Am observat in una din imagini ca nu ai geamuri electrice in spate. Nu sunt disponibile la GTC sau nu are masina asta? Farurile cu xenon sunt adaptative sau simple?


Modelul Astra GTC are geamuri electrice doar pe fata, iar cele de pe spate sunt fixe.

Farurile sunt cu xenon simple, mi-ar fi placut sa am faruri adaptive sad.gif
Cand am fost plecat din Bucuresti am mers aproape numai noaptea. La faza scurta farurile bat destul de putin, dar se vede bine. Cu farurile de ceata shi faza lunga pusa, fiind singur pe sosea, vedeam chiar si ce se intampla prin curtile oamenilor biggrin.gif
Nonn
Ubiku: Nasol moment. Mai ales la viteza mare. Bine ca ai scapat intreg si cu masina intacta. Sa inteleg ca dobitocul mergea prea aproape de tine? :evil: Sper sa nu ajung sa testez si eu integritatea masinii mele. biggrin.gif
Legat de faruri, si mie mi se pare ca faza scurta bate un pic prea jos, iar cu faza lunga parca se face ziua. Cei de la service mi-au spus ca se poate pacali computerul sa regleze farurile ceva mai sus daca vrei.
Ovidiu41654
Salut, stiti si puteti pune aici ceva preturi la consumabile si cateva repere care au sanse sa fie schimbate (e de dorit sa nu fie) gen oglinzi, parbrize, bare fata/spate, faruri la Astra H? E bine de stiut atat pentru actualii cat si pentru viitorii posesori de Astra H. Sper ca voi fi si eu unul anul asta.
Andrei Suzuki
O intrebare am si eu:De ce pe opel.ro nu apare Astra GTC?
DanC
QUOTE(Ovidiu41654)
Salut, stiti si puteti pune aici ceva preturi la consumabile si cateva repere care au sanse sa fie schimbate (e de dorit sa nu fie) gen oglinzi, parbrize, bare fata/spate, faruri la Astra H? E bine de stiut atat pentru actualii cat si pentru viitorii posesori de Astra H. Sper ca voi fi si eu unul anul asta.


Am eu o revista cu test comparativ la clasa compacta, nu stiu cat de reale or fi datele, dar in orice caz astra era "castigator" detasat cu cele mai mari preturi, de partea cealalta fiind C4 cu cele mai mici. Caut revista si bag un post...
DanC
QUOTE(Andrei Suzuki)
O intrebare am si eu:De ce pe opel.ro nu apare Astra GTC?


eu nu am gasit preturi la GTC nici la dealer (Bacau), care spunea ca au primit configuratiile pe 2005 prea tarziu ca sa mai munceasca la liste si ca asteapta configuratiile 2006 ....
Ovidiu41654
Dan e OK, dar daca am gasi preturi oficiale din surse mai sigure (in reviste pot aparea greseli sau sursele sa fie necorespunzatoare) ar fi si mai bine. Oricum e deschis subiectul ii asteptam pe toti sa spuna cate ceva, unii posesori de Astra H s-au confruntat (sau poate e inca devreme) alti au cunostinte pe la service-uri...deci, asteptam.
Multumesc.
DragosV
Legat de revista aia cu preturi o am si eu. Din 10 preturi sunt 4 greseli pe care le stiu eu asa ca e dezimformare grava in articolul ala si nu stiu de ce. Eu stiu doar cat sunt amortizoarele :
- fara IDS+ sunt 4 mil. bucata pe fata;
- cu IDS+ sunt 15,4 mil bucata;
io50855
Pai si cum facem? Cum aflam cat ar costa intretinerea masinii? Cine a facut o revizie la 15000km poate ne spune niste scoruri..
Nonn
Din pacate pentru tine nimeni de aici nu are masina de suficient timp ca sa fi trecut printr-o revizie. Toti care suntem aici avem masinile incepand de prin februarie (cazul meu) sau mai tarziu. Deci pana face cineva 15.000km va mai trece ceva timp. Sunt curios daca la reprezentanta ti-ar spune ceva. Ai incercat?
Spuneti si voi cum se cheama revista aia, ce sunteti asa secretosi?
Referitor la site-ul Opel.ro, ala este un rahat. Total inutil si lipsit de orice informatii utile. Ca si unii de la reprezentante de altfel. :bash:
Eu zic sa incerci ceva forumuri straine pentru preturi la piese, poate afli ceva si nu sunt diferente asa mari.
Si ce e prostia asta cu asteptarea configuratiilor pe 2006? Suntem in luna iulie, cand mi-am comandat eu masina era in decembrie anul trecut si abia atunci sosise momentul sa treaca la modelul 2005. Astia sunt total dati peste cap!
io50855
La dealer te aburesc ca e 3-4 milioane.. Nu prea am incredere pana nu vad factura. Cat priveste schimbarea modelelor 2005-2006, sa stii ca anul trecut au fost in urma, abia acum e bine... Astept sa va ploimbati si voi mai mult smile.gif
Nonn
Am vorbit azi cu cineva cu o Vectra care tocmai si-a facut revizia la 15.000km si l-a costat 5 milioane si ceva. I-au schimbat filtrul de aer, de ulei si, evident, uleiul. De asemenea, i-au schimbat si ceva semering (au zis ei ca trebuie dupa ce au inspectat masina) dar nu a costat nimic fiind in garantie. Nu cred ca o revizie la Astra poate sa coste mai mult de atat.
Ovidiu41654
Am gasit in Autoexpert nr 47 (aprilie 2005) preturile astea din atasament. Ce ziceti? Sunt adevarate?
Pana la urma reviziile sunt la 30000 Km?
Ovidiu41654
Plus preturile la piese...
Ovidiu41654
CAm duble fata de Megane... De aia sunt atat de multe Renault pe strazi? Se zicea ca pretul masinii e mic dar te rup piesele...?!?
Nonn
Daca adaugi TVA la alea 100 Euro de la revizia de la 15.000km ies cam 5 milioane cat am zis si eu. Nu sunt chiar toate preturile mai mari decat la Megane si sincer nici nu ma intereseaza, nu se compara Megane cu Astra H, cel putin dupa parerea mea.
DragosV
Nici pe mine nu ma intereseaza aspectul cu piesele. Masina e noua, are garantie, in 3-4 (cel putin) ani nu cred ca vor fi probleme iar peste aceasta perioada pisele vor fi mult mai ieftine deoarece vor fi produse si de firme independente nu numai de Opel si existand oferta mai mare si concurenta preturile vor scadea. Tabelul cu pretul la revizii mi se pare realist dar cel cu piese de schimb nu prea. Cred ca sunt niste incurcaturi acolo cum spuneam si mai sus.

Masina mea are 6.500 km si nu am de raportat nici o problema. Am fost ieri la Brasov cu treaba si la intoarcere pe centura Ploiestiului am luat un cui in roata. Am facut pana ( smile.gif trebuie sa fi un mic hercule la cat de grea e roata smile.gif ) destul de repede iar apoi in Bucuresti am rezolvat problema - nu a fost pana la urma o problema doar ca am pierdut cam 40 min cu totul. Dupa cateva drumuri cu tatal meu in dreapta cu care maxim de viteza e 140 si depasirile nu trebuie sa fie bruste ieri m-am plimbat prin bucuresti si mi-am facut de cap putin si mi-am adus aminte de masina smile.gif (la mers constant daca o calc intra TC la a doua, daca sport nu e ON fata se ridica forte mult de zici ca volanul nu mai are control la roti, m-am bagat pe toate benzile, m-am agitat smile.gif - mi-am adus aminte ce masina am). Aaa si cu SPORT a uaaaau.
Consumul in toata distanta (6.5k) a scazut la 7.3%.
io50855
Ceea ce ma nedumereste este faza cu schimbatul pompei de apa odata cu distributia.. Am observat ca se practica si la altii (adica VAG) insa ca si consumator mi se pare o escrocherie si o metoda de a mai stoarce niste bani.. La benzinare ce stiti, e la fel?
Ovidiu41654
Salut, eu nu am vazut in variantele din Romania spatiul acela de sub climatizare. Ce stiti de asta?
G e o r g e
mai baieti puteti sa va puneti si voi jurnalele de bord, xxxxx km si cu ce pb ati intampinat pana acum .

ca m-ar tenta un gtc smile.gif 1.9 150 sau 2.0 200 . asta daca nu merg pe wrx smile.gif

pls help me . accept si mesajele private biggrin.gif
Ovidiu41654
Fata de asta...
DragosV
Eu in spatiul ala am scrumiera si bricheta.

Si eu as vrea sa puna toti jurnale cum pun eu. Sa scrie fiecare imi place, nu imi place, consum, probleme, bile albe, negre s.a.

george - eu de a mea am scris! smile.gif
Ovidiu41654
Corect, George, ar fi cazul sa vedem niste jurnale de bord. Poate chiar topic separat. "Jurnal de Bord Astra H". Cine incepe?
DragosV
Pai eu le-am tot scris! Gerge poate faci topic separat si le muti acolo sub denumirea data mai sus. Iti ia ceva timp dar impartim mai bine discutiile.
Nonn
Spatiul ala adaposteste scrumiera si bricheta. Probabil ca in Germania, daca esti nefumator, ti se ofera posibilitatea sa renunti la accesoriile astea si sa ai in schimb un spatiu de depozitare.

Jurnal de bord (nu cred ca necesita chiar un topic separat): 5000km, consum mediu 13.5%, momentan 14%. Probleme serioase nu au fost. Mici probleme: acel zgomot enervant din montantul stanga, rezolvat temporar si reaparut dupa cam 1 saptamana. Inca nu am avut nervi sa ma duc la service numai pentru asta caci alte probleme nu am. Bila neagra: eventual consumul, desi pe mine inca nu ma deranjeaza, eram dispus sa suport si mai mult daca imi permiteam 2.0T 170CP. Bile albe: motorul (care imi place cum merge la cati CP are), design-ul (inca nu ma plictiseste si mai stau si acum uneori sa-l admir), dotarile disponibile (scaune incalzite, IDS+, suspensie sport, faruri bi-xenon adaptative, jante foarte frumoase chiar daca numai de 16").

George, daca nu ma insel 2.0T 200CP porneste de la 19.000 CIP in dotarea Cosmo (varianta cu 5 usi), WRX-ul cred ca e mult mai scump. Dar si performantele sunt superioare. Daca esti dispus sa suporti consumul de la WRX de ce te mai gandesti si la 1.9CDTI 150CP, du-te direct la 2.0T (in caz ca iei Astra). Pana la urma totul se rezuma la cati bani esti dispus sa dai pe masina. Orice ti-ai lua, ai gusturi faine! biggrin.gif
G e o r g e
pai ati scris 70 de pagini blush.gif

ziceam sa faceti o sinteza mica blush.gif

ma gandesc la 1.9 pentru reprizele excelente pe care le are, posibilitati de tuning si de ce nu consum !

impreza WRX este pe la 21500 . nu e mare diferenta de la 19 000 la 21500 .

mai exista si megane RC 2.0 225 cp la 17 000 . dar deja suntem offtopic.

deci , un mic jurnal fiecare blush.gif ? se poate ?
Nonn
WRX-ul ala cati CP are? Tuning poti sa faci si la Astra de 200CP ca doar e turbo si ea! Si suna mai frumos decat un diesel, pe care eu nu prea pot sa-l asociez cu ideea de masina sport. 4500rpm turatie maxima?! blink.gif Singurul avantaj ar fi consumul. Lasa Megane-ul pentru altii. M-as mira sa fi vandut vreun model din ala pana acum. Eventual Golf GTI daca poti sa treci peste design-ul mai banal. Are un motor foarte reusit si cu DSG e o minunatie. Asta nu inseamna insa ca l-as alege in locul Astrei! biggrin.gif
Ce mai vrei sa stii in afara de ce am scris aseara? Nimic notabil nu s-a intamplat pana acum din fericire.
Ovidiu41654
Chip tuning la un 1.6 16 V se poate face?
DragosS
Se poate dar nu castigi mare lucru!Max 10-15cp
Nonn
Poti sa faci chip-tuning si la 1.6 dar castigul de putere va fi mai redus, eventual sa schimbi si filtrul de aer si evacuarea (complet) ca sa simti cu adevarat o diferenta.
Nonn
Uita-te aici, castigul e de 14CP si 24Nm doar cu cip-tuning.
http://www.autosport-fr.com/nouveau_site_a...e_donne_ang.htm
Ovidiu41654
Cam mic castigul de putere. Intrebarea e cam la ce pret ar fi si daca merita (implicit consumul va creste probabil necuantificabil).
Nonn
Nu te-ai uitat unde ti-am zis? Pretul variaza intre 350 si 500 Euro. La noi in Romania C&C Tuning fac reclama la chip-tuning pentru 350 Euro+TVA. Consumul nu va creste neaparat, citeste pe paginile anterioare ca a fost o discutie tocmai pe tema asta.
G e o r g e
ci ci nu fac ei chip tuning .

de cand nu mai lucreaza cu aspad s-au cam prostit la chip tuning .
DragosV
Diseara voi face niste teste de putere si acceleratie cu un accelerometru profesional si va voi spune ce a iesit.

DragosS le-a si facut azi si il las pe el sa va spuna ce a iesit.
DragosS
Pai a iesit asa:
Opel Vectra-1535kg +soferul(eu) 70kg + 1 persoana 85kg
1.Acceleratie cu A/C pornit => 144cp la 92km/h 0-100km/h in 10,1s
2.Acceleratie fara A/C => 155cp la 93km/h 0-100 in 9,05s
3.Acceleratie cu A/C pornit => 146cp la 93km/h 0-100km/h in 10,0.. s
4.Acceleratie fara A/C => 161,9cp la 93km/h 0-100km/h in 8,55s!!!

Sunt curios cum vor iesi diseara la Dragos39 intrucat aparatul este acelasi,motorul acelasi, a2a pers din masina aceeasi si greutatea soferului cam aceeasi(70kg).Doar masina este un pic mai usoara la el.Succes diseara Dragos
DragosV
Mersi!

Aveam vreo 10 baxuri de apa in masina (aproape 100 kg) si dupa ce am stabilit intalnirea de diseara am facut vreo 5 drumuri sa la duc in casa ca daca mai trageam si kg alea dupa mine ............. smile.gif

De cate ori ai facut testul si cum ai facut asa bine a patra oara?

P.S. Iti da log ceva scris? sa fac poze la afisaj?
DragosS
Sa faci poze la afisaj ca nu da log scris.Doar de 4 ori am testat pentru ca am facut testele in trafic,pe chei,in zona Vitan.Si trebuia sa am grija la masinile care treceau pe langa mine ca sa am loc sa prin 100 si ceva..

Ultima oara am plecat cel mai bine si am schimbat spre 4000.Aparatul inregistreaza automat momentul in care masina are 100km/h.Eu ajungeam in a3a la 100km/h.

A iesit surprinzator de bine rezultatul,mai ales ca eram 2 in masina.Ma asteptam sa scot mai bine decat rezultatul din cartea tehnica dar nu cu atat.Pe undeva este logic deoarece pana acum am invins la liniute masini cu acceleratia in jur de 9s.(Golf V 2.0FSI sau M2 2.0 136cp)
DragosV
Am facut si eu testele in seara asta si nu au iesit cum ma asteptam.

Cel mai bun timp pe care l-am scos a fost 8.9 pana la suta cu un varf de putere de 145 de cai. Am facut incercari repetate si asta a fost cel mai bun.

DAR

Intrigat de rezultate si fiindca mai erau masini prin preajma am repetat testele si cu un Golf V 2.0 TDI de 140 de cai si rezultatul cel mai bun a fost 9.5 pana la suta si varf de 132 de cai.

Concluziile posesorului acceler. au fost ca a fost ceva care a influentat negativ rezultatele (drum inclinat, vant) deoarece varful de putere trebuie sa fie mai mare decat cai din talon. Astfel vom repeta testele acolo unde el le face cu toate masinile (unde a facut si DragosS) si atunci rezultatele vor fi mai concludente.

Dupa cateva plecari la limita mi-am dat seama ca masina asta fuge tare rau si mi-a placut sentimentul smile.gif .

Pana acum cam atat!
DragosS
Da,dubios!Tie ar trebui sa iti dea cam acelasi varf de putere ca la mine.Trebuia sa faci o poza cu rezultatele mele de pe aparat.

Voi ati testat in ambele sensuri de mers?Ma gandeam ca daca ieseau la fel rezultatele nu era clar de la inclinatie.

De asemenea nu stiu cum este asfaltul acolo.Imi pare rau ca nu am putut veni si eu sa mai fac testele o data.

Oricum ce mi se pare destul de clar este ca 1,9cdti 150cp este peste 2,0tdi 140cp de la VAG.
DragosV
Am facut si eu si golful numai din EXACT acelasi loc in aceiasi directie.

Poza nu am facut nici cu ale mele dar am vazut si incercarile tale.

Repetam noi testele astea odata si vedem si head to head.
ubiku
Postez si eu un mic "Jurnal de Bord Astra H"

Dupa un drum pana la Craiova si unul pana la Constanta, am 4500km pe bord, si consumul a inceput incet incet sa scada. Am pe ultimul plin consum de 10.5% exclusiv in oras. De asemenea miercuri mi-am facut in sfarsit timp sa ma duc in service sa vad care e problema cu bataile din ambreiaj. I-am si facut o baitza, si sunt foarte bucuros ca nu prea au ramas semne de la busitura cu Cielo. Daca o vezi si nu stii unde sa te uiti, nici nu te prinzi ca mi-a testat cineva bara din spate biggrin.gif

Cam atat smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.