No SSO cookie

Ford Taunus 17 M P3

voteaza
(4/ 1)
Ford Taunus 17 M P3
Autoturisme Vintage · · 0 Comentarii
Nota utilizator
4.0

Ford Taunus, un nume de legenda, un autoturism de legenda, inca functional la peste 50 de ani de la fabricatie.

 
 

Taunus este unul dintre numele de legenda care au ridicat marca Ford la nivelul actual si au contribuit la popularizarea marcii americane pe toate continentele. Construit intre anii 1939 si 1994 este unul dintre cele mai longevive nume din industria auto.


Masini.ro a surprins pentru dumneavoastra un exemplar din seria 17M (P3), fabricat intre anii 1960 si 1964, deci o perioada scurta, insa suficienta pentru ca modelul sa se raspandeasca in toata Europa, in special in Germania, tara unde s-a fabricat.

Avem de-a face cu cel de al treilea model Ford nascut dupa razboi in atelierele de design germane. Totodata avem de-a face cu un model care a nascut inca de la aparitie o sumedenie de controverse din cauza designului sau, fiind numit de presa de specialitate a vremii drept Ford Badewanne, sau Badewannetaunus, ceea ce inseamna Ford Taunus Cada de baie.
In ciuda poreclei si a lipsei derespect a presei auto, Ford Taunus P3 a fost un succes comercial, fiind fabricat in 669.731 exemplare, depasindu-si de doua ori predecesorul care a fost fabricat ce-i drept doar trei ani.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1132 :: 22.17MB