No SSO cookie

Sa ne intretinem vehiculul, prin cumpararea celor mai bune piese auto

voteaza
(0/ 0)
Sa ne intretinem vehiculul, prin cumpararea celor mai bune piese auto
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Vehiculele sunt masinarii extreme, in care fiecare piesa in parte, mare sau mica, este proiectata sa indeplineasca o functie speciala, pentru a face masina sa functioneze. De la caroserie la frane si de la parbrize la unitatile de control al transmisiei, toate sunt facute pentru a conferi putere si viteza. Cata vreme piesele auto sunt in cea mai buna stare de functionare, te poti bucura de condusul masinii tale, dar cand vine momentul in care masina are nevoie de reparatii, este cel mai bine sa iti duci vehiculul la reparat doar la un mecanic auto autorizat si profesionist, care iti poate garanta montarea unor piese originale si de calitate. Ar trebui sa alegi intotdeauna piese auto originale si de firma, pentru a-ti proteja masina.

 
 

Piesele auto compatibile si originale maresc intotdeauna viteza si performantele vehiculului tau, ceea ce asigura performanta masinii pe sosea. Aceasta duce la o functionare stabila, care iti protejeaza vehiculul. Sistemul de franare este o astfel de componenta importanta a unui vehicul, care ne permite sa reducem viteza. Un sistem obisnuit de franare cuprinde diverse tipuri de piese aditionale, dispozitive si accesorii ca servo-frana, cilindri frana, furtunuri de frana, pedala de frana, senzor de nivel al lichidului de frana, tambur frana, prezoane, pompa, etc.

Este obligatoriu sa mentineti franele in stare buna de functionare, pentru a fi in siguranta pe sosele. Sunt multe lucruri care trebuie luate in considerare cand este vorba de starea sistemului de franare, si putem primi ajutor de la senzorii care ne ofera cele mai sigure si utile informatii cu privire la starea actuala a vehiculului nostru. De exemplu, un senzor de uzura a placutelor de frana, care ne ajuta sa aflam cand trebuie sa inlocuim placutele, iar senzorul de nivel al lichidului de frana are un rol-cheie in functionarea masinii, prin monitorizarea nivelului de lichid de frana. Acesta avertizeaza soferii (prin intermediul unui led de pe bord) ca nivelul de lichid de frana din recipient este ridicat sau scazut, si daca are nevoie sau nu de verificare. Un nivel scazut al lichidului de frana indica o pierdere a sistemului de franare, astfel ca este important sa fim atenti la senzorii de nivel al lichidului.

O alta componenta importanta care depinde de senzori este unitatea de control a transmisiei sau TCU, care verifica sistemul electronic automat de transmisie in cazul mai multor tipuri de masini. Sistemele automate de transmisie contin sisteme hidraulice, sisteme mecanice, electrice si comanda computerului de bord, care trebuie sa functioneze intr-o armonie perfecta, si care poate trece neobservat pana in momentul in care apare o problema. Solenoidul de Control al Transmisiei este o componenta-cheie a acestei unitati de control, care controleaza debitul de lichid printr-o unitate automata de transmisie si o defectiune a acestei piese afecteaza functionarea automobilului. Cu toate acestea, este usor sa-ti readuci masina in stare de functionare, prin simpla inlocuire a piesei defecte cu un nou Solenoid de Control al Transmisiei.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0617 :: 17.79MB