No SSO cookie

S-a reluat fabricatia la Saab

voteaza
(0/ 0)
S-a reluat fabricatia la Saab
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Dupa schimbarea de proprietar si dupa o pauza silita, s-a reluat productia in unitatea centrala a fabricii de automobile Saab. In orasul Trollhättan din Suedia, Saab lucreaza cu 3000 de angajati, fiind una dintre cele mai mici firme din industria auto. Dreptul de proprietate a ajuns de la compania americana General Motors, la fabrica de automobile sport olandeza, Spyker Cars, care este mai mica chiar decat Saab.

 
 

General Motors a cumparat in 1990 jumatate din Saab cu  600 milioane de  dolari, cu optinune de cumparare de 10 ani pentru a doua jumatate. Compania americana a pus in aplicare optiunea in 2000, dupa care doar in 9 ani a inceput sa caute cumparator pentru filiala sa in pierdere. Pentru ca negocierile au esuat in serie, GM a comunicat in decembrie ca va lichida firma. Dupa aceasta decizie s-au oprit contractele furnizorii si la urma s-a oprit productia la fabrica din Trollhättan. Dupa aceasta si dupa mai multe incercari esuate si caderea intelegerii cu Koenigsegg, au reusit sa se inteleaga cu Spyker. Detaliile vanzarii Saab Automobile AB s-au finalizat in a doua jumatate a lunii februarie. Compania olandeza a platit pentru gigantul American 74 de milioane de dolari in cash, si a emis actiuni prioritare pentru acesta in valoare de 326 de milioane de dolari, iar guvernul suedez si-a asumat garantia la Banca Europeana de Investitii pentru creditul de 400 de milioane de euro acordat pentru restructurarea Saab.

Anul trecut s-au fabricat doar 40 de mii de unitati Saab, fata de 93 de mii in 2008 si 133 de mii din 2007.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1125 :: 22.16MB